(夜店人生)如何練團?

全球最暢銷遊戲-模擬市民討論區。[I-Circle 模擬市民網]
版面規則
  • I-Circle 模擬市民網也有模擬市民 3 的教學以及解決問題的方法。
  • 如果文章有相關的子版面,需到該子版面發表而非在本版面。

(夜店人生)如何練團?

文章carlos0821 » 2013-03-24, 01:09

請教各位大大
我已經找到成員了,也弄了一個有車庫的房子
每次打電話給樂團成員,請他們來家裡的車庫後,
怎麼請他們一起練團??
我都是自己先去即興演奏,然後再一個一個點成員加入即興演奏
可是都不會有任何樂團經驗值的消息出來,頭上也都沒有經驗值成長的小綠柱…
快要放棄了…好傷心
carlos0821
天王星會員

Re: (夜店人生)如何練團?

文章Managzium » 2013-03-24, 01:31

基本上一個樂團的演出機會少得離譜...
所以你還是放棄吧
我喺YouTube上的影片:
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

文章ssd21345 » 2013-03-24, 07:35

Managzium 寫:基本上一個樂團的演出機會少得離譜...
所以你還是放棄吧

unless use mods
bananasims食banana啦--->不准看
頭像
ssd21345
木星會員

文章Managzium » 2013-03-24, 13:06

ssd21345 寫:
Managzium 寫:基本上一個樂團的演出機會少得離譜...
所以你還是放棄吧

unless use mods

用MODS會同GAME入面一啲FUNCTION撞,所以我不嬲都唔會推薦人用MODS
我喺YouTube上的影片:
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

文章siutim320 » 2013-06-09, 20:17

carlos0821 寫:請教各位大大
我已經找到成員了,也弄了一個有車庫的房子
每次打電話給樂團成員,請他們來家裡的車庫後,
怎麼請他們一起練團??
我都是自己先去即興演奏,然後再一個一個點成員加入即興演奏
可是都不會有任何樂團經驗值的消息出來,頭上也都沒有經驗值成長的小綠柱…
快要放棄了…好傷心

我同你都係同一方法... 好睇運..
佢隨機會彈d 表演機會比你..
我試過同1個人組團..跟住用10/1 既時間就去某個地方練團..( 1定要有樂器比你玩既酒吧)
其他時間我根本都係玩其他野...

我出左1-2 次公開表演機會之後..就n耐都無出現過...
之後無喇喇出現第3次.. 我完成左第3次之後..
佢竟然每日都出左機會比我... 連續左6次..
我total做到8次.. 之後又停左..跟住我都放棄左...哈
siutim320
天王星會員

回到 [A1] 模擬市民系列

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客