The Sims 3 University Life 模擬市民3:大學生活 討論區

全球最暢銷遊戲-模擬市民討論區。[I-Circle 模擬市民網]
版面規則
  • I-Circle 模擬市民網也有模擬市民 3 的教學以及解決問題的方法。
  • 如果文章有相關的子版面,需到該子版面發表而非在本版面。

The Sims 3 University Life 模擬市民3:大學生活 討論區

文章ssd21345 » 2013-03-03, 20:56

開定
索引:
影片:
EA live chat:
http://www.livestream.com/electronicarts/
ea origin live chat:
http://www.origin.com/ts3_march_livebro ... atest_0213
IMMIO 寫:
mrtom 寫:三月一號個live chat:

http://www.origin.com/ts3_march_livebro ... atest_0213

半粒鐘真係純講大學資料片law...= =...本來以為佢會講下下一隻資料片(小小都好呀)...

唯有等下一個live chat啦 :)

The Sims™ Channel:
https://www.youtube.com/user/TheSims?feature=watch
Producer Walkthrough:
viewtopic.php?f=8&t=14715

Announce Trailer:
viewtopic.php?f=8&t=14687

資料:
http://sims.wikia.com/wiki/The_Sims_3:_University_Life(英文)
http://store.origin.com/store/eara/zh_HK/DisplayProductDetailsPage/productID.260180100
bananasims食banana啦--->不准看
頭像
ssd21345
木星會員

Re: The Sims 3 University Life 模擬市民3:大學生活 討論區

文章bananasims » 2013-03-04, 10:51

問過幾間舖頭都係賣原價 $240 :oops: :evil:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

Re: The Sims 3 University Life 模擬市民3:大學生活 討論區

文章Managzium » 2013-03-04, 17:47

正常吖...
加咗價好耐啦~
我喺YouTube上的影片:
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

文章bananasims » 2013-03-05, 20:48

讀過美國同香港既大學,呢隻資料片既內容非常美式…
响香港既大學讀書可能覺得好荒謬既事,呢度通通出現
玩咗陣令我回想起之前响美國讀書既幾幕
尤其係佢學生會大樓入面,太真實 =P
非常真實,幾好
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章IMMIO » 2013-03-05, 21:18

大家玩緊"大學"既時間
我就去玩'SimCity" :D
IMMIO
木星會員

文章mrtom » 2013-03-05, 21:26

IMMIO 寫:大家玩緊"大學"既時間

係你地玩緊"大學" or/and "SimCity" 既時候
我平時好地地...無拿拿呢幾日發燒咁就準備訓覺... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
點解個天要咁對我...我做錯左d咩喎
mrtom
土星會員

文章IMMIO » 2013-03-05, 22:33

mrtom 寫:
IMMIO 寫:大家玩緊"大學"既時間

係你地玩緊"大學" or/and "SimCity" 既時候
我平時好地地...無拿拿呢幾日發燒咁就準備訓覺... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
點解個天要咁對我...我做錯左d咩喎

祝你早日康復~加油~加油!! :)
IMMIO
木星會員

文章bananasims » 2013-03-05, 22:33

-- 學分
-- 獎學金
-- 要求
-- 科目
- 大學生活
-- 上課
-- 講座
-- 期末考
-- 課外研究
- 大學校園
-- 學術大樓
-- 學生會大樓
-- 科學試驗場
-- 宿舍
-- 兄弟會
-- 漫畫店
- 社交圈子
- 科學技能
- 植物人
- 機會
-- 挑戰任務
-- 日間工作
- 圖片
-- 模擬大學鎮
bananasims
太陽會員

文章ssd21345 » 2013-03-05, 23:01

busy today,will play next day.
頭像
ssd21345
木星會員

文章bananasims » 2013-03-06, 17:53

學期一完放 semester break 會立即趕你返屋企,幾真實
但係唔知一開頭讀書揀兩個 sem 會唔會兩個禮拜後先趕你走
bananasims
太陽會員

文章ssd21345 » 2013-03-06, 17:58

我在超級秘技基本用法加了(不知道是否要EP):
-按著 Ctrl →按 終生幸福點數(如下圖)可以增加終生幸福點數。
頭像
ssd21345
木星會員

文章bananasims » 2013-03-06, 19:18

無圖,但係搵到點整,好勁,咁你都發現到 ;)
bananasims
太陽會員

文章Managzium » 2013-03-06, 20:01

成日都咁整就唔好玩,我就係搵完之後係咁整...
之後咩都有哂好冇癮
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

文章bananasims » 2013-03-10, 20:03

差呢幾篇文未寫
麻煩提供多啲植物人生仔既資料…
(我送咗好多次人去做科學實驗都無變唔到植物人) :oops:

- 科學技能 (TUE)
> 街頭藝術 skill
- 社交網絡 skill (MON)
- 植物人 (MON)
- woohoo (TUE)
> 園藝
- 工作 (WEd)
-- game developer
-- sports agent
-- art appraiser
> death
bananasims
太陽會員

文章Managzium » 2013-03-10, 21:17

bananasims 寫:差呢幾篇文未寫
麻煩提供多啲植物人生仔既資料…
(我送咗好多次人去做科學實驗都無變唔到植物人) :oops:

- 科學技能 (TUE)
> 街頭藝術 skill
- 社交網絡 skill (MON)
- 植物人 (MON)
- woohoo (TUE)
> 園藝
- 工作 (WEd)
-- game developer
-- sports agent
-- art appraiser
> death

我都諗緊點整植物人...
DEATH有咩好寫?
Managzium
火星會員

回到 [A1] 模擬市民系列

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Google [Bot] 和 31 位訪客