該死的地精,外星人玩況分享

全球最暢銷遊戲-模擬市民討論區。[I-Circle 模擬市民網]
版面規則
  • I-Circle 模擬市民網也有模擬市民 3 的教學以及解決問題的方法。
  • 如果文章有相關的子版面,需到該子版面發表而非在本版面。

該死的地精,外星人玩況分享

文章Abby.Ying » 2013-01-09, 16:52

自從屋企擺左隻該死的地精(由夾娃娃機取得)之後,多左好多幽靈去的屋企參觀,呢點我都習以為常(成日開我屋企個音響同電視,好黑人憎!),另外發覺幽靈特別鐘意纏附去該死的地精,不過無咩特別。

之後有晚比外星人敲門,我梗系仆都仆去開啦,佢入左我屋企兜左個圈就走左,我勁無奈。
之後就個friend list就有呢隻(陌生人)外星人喇。
我有試過邀請佢黎我屋企,佢次次都話吾想去,可能吾熟掛,唯有等。
之後又見佢系我屋企門口渣住碌拐校盤旋(甘快老左?),我就不理三七廿一向佢投左枝友誼藥(當時無超級系身,激死!)
再邀佢入我屋企,叫佢系度過夜。好開心佢應承左,諗住今晚實有著落啦,有外星寶寶lu!(之前我既女人仔都試過比飛碟綁架,但得個桔! I circle寫只系得男人仔先有機會有bb) 點知轉個頭吾知佢發咩神經話要走先\0/!
算囉,下次再約! 玩到琴日,佢終於黎我屋企啦,我即時補返一枝超級友誼藥比佢,同埋見佢今次吾走,即刻調情,問佢系米單身,佢沒有伴侶!耶,到手啦! 突然快play梗既我,放慢左動作..(以為有賊甘夠疆當住我面偷我野)
乍看之下,死神來了!外星人老死左..我即刻嬲到想F4=_=

我既人仔亦多左個負面心情,從目睹死亡,足足兩日!
此後,連續兩晚屋企外面有流浪加經過並死亡,都吾知做乜鬼!
屋企多左兩個狗墓碑,之後我拎左個咩煉金術之石?(吾記得名,將人變金果個!)束縛左果兩隻流浪狗,而家養緊,哈哈!

分享到此為止,多謝你既瀏覽哈哈
Abby.Ying
天王星會員

Re: 該死的地精,外星人玩況分享

文章bananasims » 2013-01-09, 17:00

點解會咁快老死…你 settings 到生命週期係玩邊隻?
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Managzium » 2013-01-09, 22:37

bananasims 寫:點解會咁快老死…你 settings 到生命週期係玩邊隻?

我都試過(詳情請到 viewtopic.php?f=8&t=14554&start=60 ),唔知點解啲外星人次次見都唔同,我都仲未研究到點解...
我喺YouTube上的影片:
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

文章IMMIO » 2013-01-11, 13:25

Abby.Ying 寫:自從屋企擺左隻該死的地精(由夾娃娃機取得)之後,多左好多幽靈去的屋企參觀,呢點我都習以為常(成日開我屋企個音響同電視,好黑人憎!),另外發覺幽靈特別鐘意纏附去該死的地精,不過無咩特別。

之後有晚比外星人敲門,我梗系仆都仆去開啦,佢入左我屋企兜左個圈就走左,我勁無奈。
之後就個friend list就有呢隻(陌生人)外星人喇。
我有試過邀請佢黎我屋企,佢次次都話吾想去,可能吾熟掛,唯有等。
之後又見佢系我屋企門口渣住碌拐校盤旋(甘快老左?),我就不理三七廿一向佢投左枝友誼藥(當時無超級系身,激死!)
再邀佢入我屋企,叫佢系度過夜。好開心佢應承左,諗住今晚實有著落啦,有外星寶寶lu!(之前我既女人仔都試過比飛碟綁架,但得個桔! I circle寫只系得男人仔先有機會有bb) 點知轉個頭吾知佢發咩神經話要走先\0/!
算囉,下次再約! 玩到琴日,佢終於黎我屋企啦,我即時補返一枝超級友誼藥比佢,同埋見佢今次吾走,即刻調情,問佢系米單身,佢沒有伴侶!耶,到手啦! 突然快play梗既我,放慢左動作..(以為有賊甘夠疆當住我面偷我野)
乍看之下,死神來了!外星人老死左..我即刻嬲到想F4=_=

我既人仔亦多左個負面心情,從目睹死亡,足足兩日!
此後,連續兩晚屋企外面有流浪加經過並死亡,都吾知做乜鬼!
屋企多左兩個狗墓碑,之後我拎左個咩煉金術之石?(吾記得名,將人變金果個!)束縛左果兩隻流浪狗,而家養緊,哈哈!

分享到此為止,多謝你既瀏覽哈哈

其實點解你唔製造"返老還童"藥水先,之後一見到個老嘢,就掟埋去~
IMMIO
木星會員

文章Managzium » 2013-01-11, 19:18

要2支先得
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

文章IMMIO » 2013-01-11, 21:14

Managzium 寫:要2支先得

要用到2支先得,咁佢都老得幾盎下噃~ :D
IMMIO
木星會員

文章Managzium » 2013-01-11, 22:32

1支係清除佢呢個年齡過咗嘅日子,1支係要嚟幫佢去番上一個生命階段
Managzium
火星會員

文章IMMIO » 2013-01-12, 01:32

Managzium 寫:1支係清除佢呢個年齡過咗嘅日子,1支係要嚟幫佢去番上一個生命階段

不過我未試過用咁既方法,下次遇到要試下~ :D
IMMIO
木星會員

文章Managzium » 2013-01-12, 15:19

只要被使用者個年齡階段超過一日都要用兩次
姐係話如果今日生日,變完身就即用就可以番番去上一個年齡階段
Managzium
火星會員

文章Abby.Ying » 2013-03-09, 20:54

我都估唔到佢會即刻死咁玩野:( 反應唔黎
Abby.Ying
天王星會員

回到 [A1] 模擬市民系列

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 35 位訪客