不論日子時間, 殭屍都會出現?!

全球最暢銷遊戲-模擬市民討論區。[I-Circle 模擬市民網]
版面規則
  • I-Circle 模擬市民網也有模擬市民 3 的教學以及解決問題的方法。
  • 如果文章有相關的子版面,需到該子版面發表而非在本版面。

不論日子時間, 殭屍都會出現?!

文章amykui » 2012-09-16, 00:13

自始安裝了碗豆炮彈植物, 殭屍就不分晝夜地出現,
而且只要他們一出現, 小人就會有問題, 無法要他們做指定的命令, 小人都快要餓死...
現在連召喚出來的骷髏僕人都無法解散...
到底發生什麼事? 有沒有人有同樣情況?
amykui
天王星會員

Re: 不論日子時間, 殭屍都會出現?!

文章Managzium » 2012-09-16, 00:56

amykui 寫:自始安裝了碗豆炮彈植物, 殭屍就不分晝夜地出現,
而且只要他們一出現, 小人就會有問題, 無法要他們做指定的命令, 小人都快要餓死...
現在連召喚出來的骷髏僕人都無法解散...
到底發生什麼事? 有沒有人有同樣情況?

咁咪DEL咗個植物佢囉~
我喺YouTube上的影片:
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

文章bananasims » 2012-09-16, 03:45

Actually they will appear everyday......
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章bowie0345 » 2012-09-16, 08:25

網上有補丁可以令到成個鎮都會無殭屍...
用唔用自己決定啦~
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
bowie0345
天王星會員

文章Managzium » 2012-09-16, 11:42

成個鎮都冇就唔好玩架啦= =
我喺YouTube上的影片:
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

文章IMMIO » 2012-09-16, 18:45

啲豆豆都冇乜用既,只可以射直線.又容易比係背後出現既彊屍食埋!
不過我尋日用精靈(唔係仙子),用"趕走XXXX",咁啲彊屍就係我花園度消失哂 :D
IMMIO
木星會員

文章amykui » 2012-09-16, 18:58

但係彊屍係不停咁出現...係當彊屍消失之後, 又會有彊屍出現, 係接住咁出現
仲要骷髏僕人係無法解散, 但係骷髏僕人只係可以企係度, 咩都做唔到...
amykui
天王星會員

文章IMMIO » 2012-09-16, 20:28

amykui 寫:但係彊屍係不停咁出現...係當彊屍消失之後, 又會有彊屍出現, 係接住咁出現
仲要骷髏僕人係無法解散, 但係骷髏僕人只係可以企係度, 咩都做唔到...

不過佢哋啲"襲撃",都只係得個樣嚇下小人咁,我玩咁耐見佢冇令個小人變''彊屍',咁就算啦~ :roll:

至於我既"骷髏僕人",佢一冇嘢做就會鏡傾計(不論個塊係咪魔鏡) :D
IMMIO
木星會員

文章amykui » 2012-09-16, 23:02

之前玩的時候, 彊屍只會係滿月夜晚先係出現係屋企襲撃, 但係而家係不停咁出現, 仲要唔再消失, 而家後園有成7,8隻彊屍都唔肯走
我想問會唔會有人都有呢個情況
amykui
天王星會員

文章bananasims » 2012-09-17, 07:48

佢地仲要係帶埋收音機開 party :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章IMMIO » 2012-09-17, 15:22

bananasims 寫:佢地仲要係帶埋收音機開 party :oops:

里個我遇過,然後我就用火攻佢哋(里個係睇完你啲經驗,我都走去燒佢哋)~ :twisted:
IMMIO
木星會員

文章IMMIO » 2012-09-18, 19:37

我終於搵到可以阻止喪屋係咁出現既方法
就係用"圍欄"圍住你整個地皮~
例如話你地皮係"30X25",咁你就用圍欄圍足"30X25"
咁當然你要整個花園門比自己出入啦!
我自己就係咁整.所以啲喪屍,最多都係出現係鄰居附近 ;)
IMMIO
木星會員

文章TTerry_Hk » 2012-09-18, 20:39

我日等夜等都冇一隻屍黎我屋企-_-
SIMS.3
I LOVE THIS GAME
TTerry_Hk
土星會員

回到 [A1] 模擬市民系列

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 25 位訪客