Supernatural Chat

全球最暢銷遊戲-模擬市民討論區。[I-Circle 模擬市民網]
版面規則
  • I-Circle 模擬市民網也有模擬市民 3 的教學以及解決問題的方法。
  • 如果文章有相關的子版面,需到該子版面發表而非在本版面。

Re: Supernatural Chat

文章IMMIO » 2012-09-09, 20:37

hihihiih6 寫:where買PLANT VS ZOMBI D PLANT

植物 :|
IMMIO
木星會員

文章IMMIO » 2012-09-09, 20:59

尋日嗰Fairy又死多次
係死前比我知道Fairy一件事
就係若要變成仙子
你可以去仙子公園入去"搜尋仙子"
然後如果你運氣好既話,就會彈個好似"機會"咁既示窗
你只要做足哂啲要求,咁就可以做到仙子架啦~
至於啲要求都唔好難,大多數都係叫你將原料或礦物送去公園(例如其中一項係送,金,銀,銅,鈀)

另外尋晚已經開始玩巫師
發現巫師係FullMoon下,法力好似強啲
如果係日間用"凍結咒",小人最多都係身度飄住啲雪花仔,個人仲郁得~
但如果係FullMoon,咁小人就會成個結哂冰!!
(圖1.里個小人先中蠑螈咒,再仲凍結咒,成隻肥青蛙咁,好搞笑~)
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
IMMIO
木星會員

文章gordonfun1234 » 2012-09-10, 12:37

IMMIO 寫:尋日嗰Fairy又死多次
係死前比我知道Fairy一件事
就係若要變成仙子
你可以去仙子公園入去"搜尋仙子"
然後如果你運氣好既話,就會彈個好似"機會"咁既示窗
你只要做足哂啲要求,咁就可以做到仙子架啦~
至於啲要求都唔好難,大多數都係叫你將原料或礦物送去公園(例如其中一項係送,金,銀,銅,鈀)

另外尋晚已經開始玩巫師
發現巫師係FullMoon下,法力好似強啲
如果係日間用"凍結咒",小人最多都係身度飄住啲雪花仔,個人仲郁得~
但如果係FullMoon,咁小人就會成個結哂冰!!
(圖1.里個小人先中蠑螈咒,再仲凍結咒,成隻肥青蛙咁,好搞笑~)

一直都諗吾到點樣可以令人結冰,一直以為full moon對巫師無影響~
gordonfun1234
天王星會員

文章IMMIO » 2012-09-10, 20:15

自從裝左Supernatural之後
未發堀哂啲新奇嘢,個Game就kick住
要boot機
死得 :evil:
IMMIO
木星會員

文章IMMIO » 2012-09-10, 21:59

有條問題想問下大家
有冇人試過Fairy對Fairy決鬥?
我用既係男Fairy,佢突然係願望嗰度話想搵仙子決鬥
咁我加個女既Fairy入屋,佢兩個都無"決鬥"里個選擇喎

另外
Fairy對Vampire傾計,會有個選擇叫"示範??咬?"
然後Fairy就會縮細飛去Vampire手臂附近
然後"針"左Vampire一下,不過里個"示範??咬?",唔日咁易見
起碼我之後再同Vampire傾計,已經冇左里個選擇

仲有頭先唔知係咪有bug
兩個Fairy結左緍之後,竟然只有"wooho",但冇'傳宗接代"
IMMIO
木星會員

文章bananasims » 2012-09-11, 10:36

Vampire 其實同 Late Night 有無分別?因為唔係太諗住研究 :oops:
(其實我為咗寫網一開始就响度搵晒啲嘢,搞到完全享受唔到玩呢隻 game 既樂趣…)

仙子又有嘢寫 :cry: 搵機會好麻煩 ==
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章IMMIO » 2012-09-11, 11:24

bananasims 寫:Vampire 其實同 Late Night 有無分別?因為唔係太諗住研究 :oops:
(其實我為咗寫網一開始就响度搵晒啲嘢,搞到完全享受唔到玩呢隻 game 既樂趣…)

仙子又有嘢寫 :cry: 搵機會好麻煩 ==

我諗版主你每個角色都玩一次就隐陣啲,因為每個角色都有佢既特性
例如都每個角色都有佢既,獨有"終生獎勵"
vampire終生獎勵"永生"

再講多少少Vampire,例如話Vampire今次可以係日光下出街都唔怕
只要煉到"吸血鬼防曬"
同埋佢既終生願望"吸20個模擬市民血,咬5個模擬市民轉化成吸血鬼"...etc
IMMIO
木星會員

文章gordonfun1234 » 2012-09-11, 15:37

我想知道有無人自己採到發光球體,想知道位置係邊.....因為仙藥店既貨源比較少....
之前本來買到的,但無幾耐因為係視窗模式打字導致彈game所以無左.... :(
天王星會員

文章bowie0345 » 2012-09-11, 20:53

用駝馬會變做小丑...
個樣好得意.... :lol:
bowie0345
天王星會員

文章bananasims » 2012-09-11, 21:07

gordonfun1234 寫:我想知道有無人自己採到發光球體,想知道位置係邊.....因為仙藥店既貨源比較少....
之前本來買到的,但無幾耐因為係視窗模式打字導致彈game所以無左.... :(

我係仙子花園搵仙子搵到既…
或者用秘技都有

http://thesims.i-circle.net/the-sims-3/ ... /werewolf/
新文…
仙子都改咗
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章bowie0345 » 2012-09-11, 22:30

係呀~有無人同我一樣..
個[收集日誌]唔知點解load 唔到農作物 果欄...
係唔係有 bug?
bowie0345
天王星會員

文章IMMIO » 2012-09-12, 15:46

仙子最新報告:

物件:夾娃娃機

用仙子玩夾公仔,會有個選擇叫"欺編系統"
揀左之後,仙子先縮小然後就飛入去公仔機,自己攞公仔
而攞出黎既,未必全部都係公仔
我試過夾出 [福袋] [(已隋機切割好)寶石]

啱啱係夾娃娃既時候,比我好彩夾到[月亮形切割寶石]
(看圖左下角,嗰個好似牛角包咁既物體)

所以我嗱嗱聲要仙子去造"雕塑"
終於雕到"綠雕"個級,再按"寶石切割機",就已經有[太陽切割] (圖中太陽切割係"彩虹石")
但就未見到有[月亮切割]
我估要雕到"金屬"個級,或者就會有!!

P.S我試過用,太陽石去造太陽切割,但割出黎就冇彩虹石咁靚
最後由 IMMIO 於 2012-09-12, 22:07 編輯,總共編輯了 5 次。
IMMIO
木星會員

文章gordonfun1234 » 2012-09-12, 16:56

IMMIO 寫:仙子最新報告:

揀左之後,仙子縮小飛入去娃娃機,自己攞公仔
而攞出黎既,未必全部都係娃娃
我試過夾出[福袋],[已切割好既寶石]...

啱啱係夾娃娃既時候,比我好彩夾到[月亮形切割寶石] (看圖左下角,嗰個好似牛角包咁既物體)

終於雕到"綠雕"個級,再按"寶石切割機",就已經有[太陽切割] (圖中太陽切割係"彩虹石")

我發覺仙子真係頑皮得黎好可愛...
尤其係佢地仙子修理個時....
天王星會員

文章mrtom » 2012-09-12, 19:33

我想問下...係咪今次出左supernatural之後宜家開超級秘技之後shift+人仔多左可以自設名人等級同名人點數個選項?定係之前已經已經有得咁設定(因為有段時間部腦的問題所以冇玩一段時間...係近八月尾先玩番...所以想問下)
mrtom
土星會員

文章IMMIO » 2012-09-12, 19:58

mrtom 寫:我想問下...係咪今次出左supernatural之後宜家開超級秘技之後shift+人仔多左可以自設名人等級同名人點數個選項?定係之前已經已經有得咁設定(因為有段時間部腦的問題所以冇玩一段時間...係近八月尾先玩番...所以想問下)

應該係最近先加上去
因為之前都冇既~
IMMIO
木星會員

文章bananasims » 2012-09-12, 21:40

啱啱係夾娃娃既時候,比我好彩夾到[月亮形切割寶石] (看圖左下角,嗰個好似牛角包咁既物體)

仙子更新咗,好過癮 ;)
bananasims
太陽會員

文章IMMIO » 2012-09-12, 22:01

bananasims 寫:

睇左 ;)
佩服你咁有心機寫
(我自己都有寫blog,不過文筆就冇你咁好Lu)
版主你要加油!! :mrgreen:
IMMIO
木星會員

文章Managzium » 2012-09-13, 20:02

bananasims 寫:

我已經作出咗修改,睇下有冇問題
我喺YouTube上的影片:
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

文章bananasims » 2012-09-18, 14:52

啲文寫好晒,睇下有無問題 :oops:
bananasims
太陽會員

文章IMMIO » 2012-09-18, 19:30

Sunlit Tides 好適合有喪屍出現啊!
一來困獸鬥,小人叫天不應叫地不聞~ wooha :twisted:
IMMIO
木星會員

上一頁下一頁

回到 [A1] 模擬市民系列

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 148 位訪客