Supernatural Chat

全球最暢銷遊戲-模擬市民討論區。[I-Circle 模擬市民網]
版面規則
  • I-Circle 模擬市民網也有模擬市民 3 的教學以及解決問題的方法。
  • 如果文章有相關的子版面,需到該子版面發表而非在本版面。

Re: Supernatural Chat

文章IMMIO » 2012-09-07, 23:07

bananasims 寫:我玩咗仙子先,因為一入 Moonlight Falls 就去咗仙子間屋

http://thesims.i-circle.net/the-sims-3/ ... l/zombies/
睇下有無問題

而家應該狼人
同有無人試咗個悲劇小丑係乜?

小弟會寫既文
- 巫師
- 狼人
- 煉金術技能
- 悲劇小丑

-收集技能
- 釣魚技能
- 園藝技能

- 城鎮
- woohoo at 仙子城堡

- Sunlit Tides
- Lucky Palms
-Moonlight Falls

"悲劇小丑"我係鍊金術度提煉過出黎,然後搵左個小人做實驗
扔左樽"悲劇小丑XXX"之後
個小人就全身著哂小丑裝,而每個經過見到佢既人,就會唔開心,發出好似哀嗚既聲音(未到喊喎)
又有一次,我袋住樽"悲劇小丑XXX",我用左駝馬去左某個地方,唔記得係邊,點知出左駝馬之後,我個仙子著住套"小丑"裝,不過之後我係心情個icon度按走左佢(我打左Cheats),咁我個仙女就著返正常衫喇~
IMMIO
木星會員

文章Managzium » 2012-09-07, 23:16

IMMIO 寫:多謝你既資料
要升級其實係咁開住仙子之光就得…全自動 :oops:
開花都係升一陣級就有

原來咁簡單架咋 :shock:
等我猛四周搵人去做惡作劇 :twisted:
OMG[/quote]
惡作劇都會消耗魔力,所以都冇問題
我喺YouTube上的影片:
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

文章IMMIO » 2012-09-07, 23:32

尤於係"月光瀑布"Save有問題
搞到我要從頭再玩過"仙子"
咁今次我轉左地圖,去左日落溪谷
未玩之前,我已經係選擇個度,set左Full Moon時間相隔"6" (我到而家都搞唔清佢係指6日or other)
點知個仙子入屋,就有幾隻鬼入左黎
成日係仙子屋企唔係煮嘢食就係搵附身係物件度,連植物都唔放過食鬼哂我的植物,
再唔係玩到浴缸噴到成地水(不過里啲都係由骸骨僕人做)
我唔知里個算唔算係bug
不過玩到啱啱,啲鬼又好似走鬼哂~

另外Fairy同Fairy係城堡woohoo,唔知係有bug定點
woohoo緊既時候,其中有隻Fairy,佢會彈左去做返上一個動作(例如:佢哋未去城堡woohoo之前,佢哋曾係sofa度"熱吻"過)
所以其中有一隻就係sofa度做返"樓抱姿勢"(佢隻手仲要係扭曲左,去左另一邊!)

:oops:
IMMIO
木星會員

文章IMMIO » 2012-09-07, 23:35

Managzium 寫:
IMMIO 寫:多謝你既資料
要升級其實係咁開住仙子之光就得…全自動 :oops:
開花都係升一陣級就有

原來咁簡單架咋 :shock:
等我猛四周搵人去做惡作劇 :twisted:
OMG

惡作劇都會消耗魔力,所以都冇問題[/quote]

至幣我一時貪玩,將佢轉左做"名人"呢~ :oops:
IMMIO
木星會員

文章bananasims » 2012-09-08, 04:23

:oops: 其實好煩,識多幾個 FD 就名人,現實世界根本無可能
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章gordonfun1234 » 2012-09-08, 19:00

還有一方法~每次有家具壞左既時候~可以搵仙子修理~雖然比較慢....但一樣可以升仙子魔法能力~
gordonfun1234
天王星會員

文章ssd21345 » 2012-09-08, 19:47

bananasims 寫::oops: 其實好煩,識多幾個 FD 就名人,現實世界根本無可能

:oops:

:lol:
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
bananasims食banana啦--->不准看
頭像
ssd21345
木星會員

文章IMMIO » 2012-09-08, 21:30

今日儲左好耐,終於用40000終身獎勵,買到舊"哲學家之石"
里舊石有兩個用途
一個係"束縛鬼魂"
另一個係"蛻變黃金"

我先揀"束縛鬼魂"
佢就顯示所有鬼魂名出黎
然後我隨意揀一個
跟住個隻鬼就會加入到家庭箱!
不過我嫌佢煩,叫佢返"陰間"~

另外一個"蛻變黃金"
綠水晶下面,有張石枱,你可以將食物 / 寶石 / 魚之類(除左小人)放上去
之後用"蛻變黃金"
咁嗰個物件就會變左舊"金"喇~
(圖2.) 石枱上,我放既係"夜光蠑螈"

(圖3.)施法

(圖4.)"夜光蠑螈"己變左舊"金"!

另外呢~
切成星星形既"月亮石"同"鑽石"
bananasims,之前我見有Post話你想搵星星形既寶石圖,如果張圖你啱洗既,你可以隨便攞去架~ :D

後加一啲較為難搵到"鍊金原料"小Tips
我一直都想煉"瓶裝仙子祝福"魔藥,但係又釣極都釣唔到"仙子閏女"(紅色毒菌,太陽石,同用黎釣"仙子閏女"既螢光磨菇就大把係手)
所以呢,我就用"Buydebug"里個Cheats
終於試左好多次,先試到..
"仙子閏女" - 海洋(稀有)
"悲劇小丑魚" - 海洋(普通)
"夜光蠑螈" & "蟾蜍" - 湖(稀有2)

如果有人同我一樣冇乜耐性等運到既話,咁自己可以係湖到Set!! :mrgreen:
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
IMMIO
木星會員

文章bananasims » 2012-09-08, 22:30

仙子閏女我得一個螢光蘑菇一釣就釣到喇喎,响海灘
月亮石點搵架…

仲有呢……而家要不斷靠巫師變魔法先升到級,而家仲未升到
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章IMMIO » 2012-09-08, 22:59

bananasims 寫:仙子閏女我得一個螢光蘑菇一釣就釣到喇喎,响海灘
月亮石點搵架…

仲有呢……而家要不斷靠巫師變魔法先升到級,而家仲未升到

我睇完你仙子個篇話佢屬鹽水,已經走左去海灘度釣,但都係釣唔到
咁你lucky喎,得嗰一粒螢光蘑菇就釣到上黎
我哂左幾廿粒,乜都冇~
所以先谷鬼氣用Cheats

月亮石同太陽石一樣,係屋企花園耐唔耐就會彈粒出黎lu喎
Fullmoon嗰時較易見到~
IMMIO
木星會員

文章bananasims » 2012-09-08, 23:23

圖檔
:? 對鬼魂施鬼魂咒,如此類推,為既係終生期望
bananasims
太陽會員

文章Managzium » 2012-09-08, 23:58

bananasims 寫:圖檔
:? 對鬼魂施鬼魂咒,如此類推,為既係終生期望

鬼魂咒?
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

文章bananasims » 2012-09-09, 00:04

鬧鬼咒…

成班殭屍响度開party
咁我都唔客氣

圖檔
圖檔
bananasims
太陽會員

文章IMMIO » 2012-09-09, 00:18

bananasims 寫:鬧鬼咒…

咁我都唔客氣

圖檔
圖檔

:lol: 笑死我~

講真用巫師,好過用植物豆豆
IMMIO
木星會員

文章Managzium » 2012-09-09, 00:26

IMMIO 寫:

咁我都唔客氣

圖檔
圖檔

成日都想做殭屍,但係又唔可以對自己用藥劑,咬完我又唔變= ="
激死我 :evil:
Managzium
火星會員

文章bananasims » 2012-09-09, 00:42

我其實未試過比殭屍咬到成功…
bananasims
太陽會員

文章IMMIO » 2012-09-09, 01:01

IMMIO 寫:

咁我都唔客氣

圖檔
圖檔

成日都想做殭屍,但係又唔可以對自己用藥劑,咬完我又唔變= ="

你有無試過將藥"送給人" of "混入飲品":roll:
我尋日試過將藥送比"女僕"(係打電話請返黎嗰個,唔係骸骨僕人)
跟住我發現,我個背包度會多左杯叫"神袐飲品"
我冇諗住變第二種生物,所以一直唔敢飲~
或者你試下咁做,睇下咁做得唔得?
IMMIO
木星會員

文章bananasims » 2012-09-09, 02:04

IMMIO 寫:
IMMIO 寫:

咁我都唔客氣

圖檔
圖檔

你有無試過將藥"送給人" of "混入飲品":roll:
我尋日試過將藥送比"女僕"(係打電話請返黎嗰個,唔係骸骨僕人)
跟住我發現,我個背包度會多左杯叫"神袐飲品"
我冇諗住變第二種生物,所以一直唔敢飲~
或者你試下咁做,睇下咁做得唔得?

唔 save 咪唔會變其他人 :oops:
bananasims
太陽會員

文章bananasims » 2012-09-09, 04:29

bananasims
太陽會員

文章hihihiih6 » 2012-09-09, 20:01

where買PLANT VS ZOMBI D PLANT
hihihiih6
天王星會員

上一頁下一頁

回到 [A1] 模擬市民系列

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 153 位訪客