Supernatural Chat

全球最暢銷遊戲-模擬市民討論區。[I-Circle 模擬市民網]
版面規則
  • I-Circle 模擬市民網也有模擬市民 3 的教學以及解決問題的方法。
  • 如果文章有相關的子版面,需到該子版面發表而非在本版面。

Re: Supernatural Chat

文章mrtom » 2012-09-07, 08:05

玩左一陣巫師...發現原來開左需求靜態之後係會儲唔到魔法能量同埋佢會自動跌到冇曬...

PS.
巫師招轉換我暫時轉到種子/寶石/金屬/昆蟲/魚(包括詹除,我仲轉到條死神魚tim...)
如果轉到魚仲可以撈走條魚先再將個魚缸再轉做第二樣野
仲有...螢光蜥蝪係咪即係夜光蠑螈?因為如果係...咁即係佢都可以轉換到出黎...
同埋...唔知大家點...我個人仔有項極佳幽默感...所以去到某一個level就可以變人做詹除人 :lol: :lol: ...仲有唔知係咪有魅力滿點可以施愛情迷魂咒...可以有個沒影響心情的心情叫即將來臨的浪漫...但係未知有咩用
mrtom
土星會員

文章gordonfun1234 » 2012-09-07, 09:23

mrtom 寫:玩左一陣巫師...發現原來開左需求靜態之後係會儲唔到魔法能量同埋佢會自動跌到冇曬...

PS.
巫師招轉換我暫時轉到種子/寶石/金屬/昆蟲/魚(包括詹除,我仲轉到條死神魚tim...)
如果轉到魚仲可以撈走條魚先再將個魚缸再轉做第二樣野
仲有...螢光蜥蝪係咪即係夜光蠑螈?因為如果係...咁即係佢都可以轉換到出黎...
同埋...唔知大家點...我個人仔有項極佳幽默感...所以去到某一個level就可以變人做詹除人 :lol: :lol: ...仲有唔知係咪有魅力滿點可以施愛情迷魂咒...可以有個沒影響心情的心情叫即將來臨的浪漫...但係未知有咩用

以上你所說的兩種魔法跟這兩個特徵無關係的....因為我的小人沒有這兩個特徵,相信是所有巫師都有這兩種魔法。
蟾蜍魔法對喪屍是無效~
gordonfun1234
天王星會員

文章IMMIO » 2012-09-07, 14:59

Bananasims:

我發現有盞燈係"全方位心情燈"
里盞燈有6種色光可以調教,紅,粉紅,紫,黃,綠,藍,不同顏色都有不同心情影響
例如粉紅色(浪漫),藍色(憂鬱),紅(開心/愉快)...etc
最好先設定好顏色,然後叫任何小人按開啟座枱燈,跟住行近盞燈度,咁小人既膚色就會跟住變色!
(圖1)枱燈我Set左粉紅色
Screenshot 2.jpg

如果仙子按里盞燈,就會有項寫住"被光吸引"
揀左之後
仙子就會縮細然後周住盞燈飛
直至你按佢到其他地方,佢先會停!!
(圖2)仙子正圍住盞燈飛~

當仙子飛返出黎之後,後果...有機會比盞燈"電到燶"
(圖3)仙子電燶左!
Screenshot 3.jpg

另外再講多次"魔法糖豆"
頭先又食左一次,只住我個仙子就"釘蓋"!! :cry:

P.S想問,仙子點樣先升到級,要不停咁惡作劇嗎?另外又點另植物"開花"呢?要做左仙皇/仙后之後嗎?
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
IMMIO
木星會員

文章gordonfun1234 » 2012-09-07, 16:55

IMMIO 寫:Bananasims:

里盞燈有6種色光可以調教,紅,粉紅,紫,黃,綠,藍,不同顏色都有不同心情影響
例如粉紅色(浪漫),藍色(憂鬱),紅(開心/愉快)...etc
最好先設定好顏色,然後叫任何小人按開啟座枱燈,跟住行近盞燈度,咁小人既膚色就會跟住變色!

揀左之後

(圖3)仙子電燶左!

P.S想問,仙子點樣先升到級,要不停咁惡作劇嗎?另外又點另植物"開花"呢?要做左仙皇/仙后之後嗎?

魔法糖豆原本作用是咩? 點解會"釘蓋"? (尖叫)
宜家努力追緊個仙子老婆回來....打算一併玩,甘就可以報告更多。之前因為太窮叫了個室友搬入黎....不過佢係人類,甘好多測試都可以搵佢做.... :)
天王星會員

文章IMMIO » 2012-09-07, 17:03

我個仙子已經做左仙后
佢對翼可以除意轉形狀同轉色
不過佢個惡作劇功能暫時只去到"拉肚子"
同埋多左個"開花"特殊技能"
但係咪同做仙后有關啦,我都唔係好清楚
我都想知仙子可以點升級

做左仙后後既其中一項功能"召喚仙子"
但一定要係有仙子既地方,認識到其他仙子
先可以召喚到佢哋!!

而做左仙后之後,我見對翼旁邊多左3個mini小仙子(而嗰3色小仙子,有時會轉色)
(圖1)正在施法既仙子

(圖2)特殊功能[開花]

(圖3)只要骸骨僕人,冇乜家務做,佢就會成日同塊魔鏡傾計(佢哋關係好非比尋常!!)
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
最後由 IMMIO 於 2012-09-07, 17:38 編輯,總共編輯了 1 次。
IMMIO
木星會員

文章Managzium » 2012-09-07, 17:06

bananasims 寫:篇野寫好咗喇,支藥係永久的…

我已經將我見到嘅錯處改好哂喇,睇下有冇問題
我喺YouTube上的影片:
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

文章Managzium » 2012-09-07, 17:08

IMMIO 寫:我個仙子已經做左仙后
同埋多左個"開花"特殊技能
我都想知仙子可以點升級

而做左仙后之後,我見對翼旁邊多左3個mini小仙子(而嗰3色小仙子,有時會轉色)
(圖1)正在施法既仙子

(圖3)只要骸骨僕人,冇乜家務做,佢就會成日同塊魔鏡傾計(佢哋關係好非比尋常!!)

仙子同巫師個升級方法都係一樣,就係以消耗魔力為升級準則
消耗得越多,就越升得高級
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

文章gordonfun1234 » 2012-09-07, 17:09

我都想知仙子可以點升級

(圖1)正在施法既仙子

塊鏡入面塊面岩岩就係史力加入面,都係迪迪尼入面個塊魔鏡個塊面~
天王星會員

文章Managzium » 2012-09-07, 17:14

gordonfun1234 寫:
我都想知仙子可以點升級

(圖1)正在施法既仙子

塊鏡入面塊面岩岩就係史力加入面,都係迪迪尼入面個塊魔鏡個塊面~

唔通成個人企度咩= =
Managzium
火星會員

文章IMMIO » 2012-09-07, 17:23

魔法糖豆原本作用是咩? 點解會"釘蓋"? (尖叫)
宜家努力追緊個仙子老婆回來....打算一併玩,甘就可以報告更多。之前因為太窮叫了個室友搬入黎....不過佢係人類,甘好多測試都可以搵佢做.... :)[/quote]

魔法糖豆係植物嗰度有得賣,佢個作用好明顯係,"Try Me" & "你死你事"
暫時我小人吃左4次
1.昏睡
2.皮膚變藍
3.乜事都無
4.即時死亡(好彩有死亡花束袋係身)

你搵個人類做白老鼠 :lol:
最後由 IMMIO 於 2012-09-07, 17:31 編輯,總共編輯了 1 次。
IMMIO
木星會員

文章IMMIO » 2012-09-07, 17:29

唔通成個人企度咩= =[/quote]

但係我上一個仙子File
佢只要做哂份內事,佢就會入返個櫃度個噃
但今次佢唔返入去,一係就攞書睇,一係就同埋鏡傾計~

P.S同埋個骸骨僕人識修理電器架!! :shock:
IMMIO
木星會員

文章IMMIO » 2012-09-07, 17:32

Managzium 寫:
我都想知仙子可以點升級

(圖1)正在施法既仙子

仙子同巫師個升級方法都係一樣,就係以消耗魔力為升級準則
消耗得越多,就越升得高級

O...Thanks
聽日試下先~
IMMIO
木星會員

文章gordonfun1234 » 2012-09-07, 17:48

Managzium 寫:
我都想知仙子可以點升級

(圖1)正在施法既仙子

唔通成個人企度咩= =

我吾係吐糟wo....
而且仲好中意,不竟好有親切感....而且都幾可愛~
天王星會員

文章gordonfun1234 » 2012-09-07, 17:50

IMMIO 寫:魔法糖豆原本作用是咩? 點解會"釘蓋"? (尖叫)
宜家努力追緊個仙子老婆回來....打算一併玩,甘就可以報告更多。之前因為太窮叫了個室友搬入黎....不過佢係人類,甘好多測試都可以搵佢做.... :)

魔法糖豆係植物嗰度有得賣,佢個作用好明顯係,"Try Me" & "你死你事"
暫時我小人吃左4次
1.昏睡
2.皮膚變藍
3.乜事都無

你搵個人類做白老鼠 :lol:[/quote]

食左魔法糖豆會變阿凡達?
搵個人類做白老鼠呢個不失為一個好主意.....嘿嘿~
ps to everybody: 巫師係可以變毒蘋果的...(不知道是否和邪惡特徵有關,因為我的巫師剛好有這個特徵),吃了會昏睡的....嘿嘿嘿嘿~~
天王星會員

文章Managzium » 2012-09-07, 19:48

IMMIO 寫:魔法糖豆原本作用是咩? 點解會"釘蓋"? (尖叫)

暫時我小人吃左4次
1.昏睡
2.皮膚變藍
3.乜事都無

你搵個人類做白老鼠 :lol:

食左魔法糖豆會變阿凡達?
搵個人類做白老鼠呢個不失為一個好主意.....嘿嘿~
ps to everybody: 巫師係可以變毒蘋果的...(不知道是否和邪惡特徵有關,因為我的巫師剛好有這個特徵),吃了會昏睡的....嘿嘿嘿嘿~~[/quote]
唔關邪惡事,係巫師都得
Managzium
火星會員

文章IMMIO » 2012-09-07, 20:09

各位:

純碎八下
你哋裝左Game之後,大家玩咩角色先架?
IMMIO
木星會員

文章bananasims » 2012-09-07, 21:44

IMMIO 寫:Bananasims:

揀左之後

(圖3)仙子電燶左!

多謝你既資料
要升級其實係咁開住仙子之光就得…全自動 :oops:
開花都係升一陣級就有
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章bananasims » 2012-09-07, 21:51

我玩咗仙子先,因為一入 Moonlight Falls 就去咗仙子間屋

http://thesims.i-circle.net/the-sims-3/ ... l/zombies/
睇下有無問題

而家應該狼人
同有無人試咗個悲劇小丑係乜?

小弟會寫既文
- 巫師
- 狼人
- 煉金術技能
- 悲劇小丑

-收集技能
- 釣魚技能
- 園藝技能

- 城鎮
- woohoo at 仙子城堡

- Sunlit Tides
- Lucky Palms
-Moonlight Falls
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Managzium » 2012-09-07, 22:06

bananasims 寫:我玩咗仙子先,因為一入 Moonlight Falls 就去咗仙子間屋

http://thesims.i-circle.net/the-sims-3/ ... l/zombies/
睇下有無問題

而家應該狼人
同有無人試咗個悲劇小丑係乜?

小弟會寫既文
- 巫師
- 狼人
- 煉金術技能
- 悲劇小丑

-收集技能
- 釣魚技能
- 園藝技能

- 城鎮
- woohoo at 仙子城堡

- Sunlit Tides
- Lucky Palms
-Moonlight Falls

悲劇小丑我都做過,好似會減心情,有悲劇小丑妝,維持一段時間(唔記得幾耐)
Managzium
火星會員

文章IMMIO » 2012-09-07, 22:59

多謝你既資料
要升級其實係咁開住仙子之光就得…全自動 :oops:
開花都係升一陣級就有[/quote]

原來咁簡單架咋 :shock:
等我猛四周搵人去做惡作劇 :twisted:
OMG
IMMIO
木星會員