你希望將來會出咩資料片

全球最暢銷遊戲-模擬市民討論區。[I-Circle 模擬市民網]
版面規則
  • I-Circle 模擬市民網也有模擬市民 3 的教學以及解決問題的方法。
  • 如果文章有相關的子版面,需到該子版面發表而非在本版面。

你希望將來會出咩資料片

文章mrtom » 2012-09-04, 19:57

數下數下sims 3已經出左都出左7隻資料片...而第八隻都將會係十一月發售...咁多隻資料片有d係sims 2出現過,係sims 3改良過(eg. seasons,pets)又見番同埋有好多的新野都係唔同的資料片度出現左(eg.supernatural,generation)...宜家就想問下各位希望將來sims 3會推出D咩資料片呢?

就我人黎講就真係好想sims 3會出番大學的資料片...因為第一次玩sims的時間經已係sims 2出過好耐...個時第一隻買的sims資料片就係大學個隻...所以好想係sims 3度都可以玩到個sim去讀大學...
另外...如果可以...好想sims 3會出一隻係玩極限運動(跳傘,潛水)的或者係可以玩船的資料片
mrtom
土星會員

Re: 你希望將來會出咩資料片

文章ssd21345 » 2012-09-04, 21:14

OFB
bananasims食banana啦--->不准看
頭像
ssd21345
木星會員

文章bananasims » 2012-09-04, 22:08

OFB....我覺得最好玩既資料片
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章IMMIO » 2012-09-04, 22:44

Mavel既資料片 :mrgreen:
IMMIO
木星會員

文章vampiresims » 2012-09-08, 16:03

:ugeek: 出緊係出新野
玩飛機同潛水如何?
vampiresims
天王星會員

文章mrtom » 2012-09-13, 21:09

琴日睇左個有講sim 3的show...個主持人話第九隻資料片可能會係大學的資料片(好似話係俄羅斯的origin寫左出黎喎)...不過唔知真定假...連個主持都好似唔係咁肯定...
mrtom
土星會員

文章Managzium » 2012-09-13, 22:34

唔好同我講成隻資料片淨係得大學= =
我會發癲
我喺YouTube上的影片:
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

文章vampiresims » 2012-09-14, 17:33

Managzium 寫:唔好同我講成隻資料片淨係得大學= =
我會發癲

有兔子 有裸跑
vampiresims
天王星會員

文章gogogo888 » 2012-09-14, 20:43

vampiresims 寫:
Managzium 寫:唔好同我講成隻資料片淨係得大學= =
我會發癲

有兔子 有裸跑

咁同SIMS2既大學城有乜分別... :(
其實諗諗吓...SIMS3既資料片同SIMS2既資料片真係好相似... :roll:
頭像
gogogo888
天王星會員

文章Abby.Ying » 2012-10-26, 09:32

好想玩有得自己開鋪賣野:[
我諗下一隻四季應該都ok ge
Abby.Ying
天王星會員

文章ssd21345 » 2012-11-20, 18:07

Abby.Ying 寫:好想玩有得自己開鋪賣野:[
我諗下一隻四季應該都ok ge

= OFB Open For Business
bananasims食banana啦--->不准看
頭像
ssd21345
木星會員

文章Abby.Ying » 2012-11-27, 14:49

幾時會出OFB?
Abby.Ying
天王星會員

文章Managzium » 2012-11-27, 15:17

其實而家嘅自由業同OFB幾相似
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

文章bananasims » 2012-11-27, 16:24

Managzium 寫:其實而家嘅自由業同OFB幾相似

但我始終覺得同 OFB 有一段距離
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Managzium » 2012-11-27, 17:45

bananasims 寫:
Managzium 寫:其實而家嘅自由業同OFB幾相似

但我始終覺得同 OFB 有一段距離

有咗自由業應該唔會有OFB...
EA當係出咗架喇~_~
Managzium
火星會員

文章mrtom » 2012-11-29, 09:05

其實睇番sims 3宜家d資料片都幾番炒2代作...比較有新野玩的都係得Ambitions同Generations...(雖然呢兩隻資料片俾我歸類為比較冇野玩的資料片...generations個回憶功能仲好煩)...
所以照睇落去如果大學之後都未完3代系列的話會好有機會出番OFB...再之後...我估可能就出4代...(冇數錯的話如果真係出OFB即係第十隻出完都應該係13年下半年-年尾左右)
mrtom
土星會員

文章bananasims » 2012-11-29, 14:21

我覺得 World Adventures 同 Bon Voyage 都唔算完全一樣…好玩好多
bananasims
太陽會員

文章Abby.Ying » 2012-11-29, 23:00

自由業我覺得好膠,升左職又無特別,得果幾舊水獎勵:(
而家甘多野整,又發明又雕塑,如果有得開鋪賣野就正
Abby.Ying
天王星會員

文章bananasims » 2012-11-29, 23:17

係囉…對我黎講都係同 ofb 完全兩樣嘢
bananasims
太陽會員

文章Abby.Ying » 2012-11-30, 13:30

話說我已經好耐無出過國家,淨系初初出世界歷險時出過。
一黎覺得古墓好恐怖,二黎吾想等果段load去其他國家既時間=3=
想問最近新出既資料片有無搞到其他國家多左野玩?
Abby.Ying
天王星會員

下一頁

回到 [A1] 模擬市民系列

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 34 位訪客