求救...

全球最暢銷遊戲-模擬市民討論區。[I-Circle 模擬市民網]
版面規則
  • I-Circle 模擬市民網也有模擬市民 3 的教學以及解決問題的方法。
  • 如果文章有相關的子版面,需到該子版面發表而非在本版面。

求救...

文章TTerry_Hk » 2012-07-12, 22:13

求救

依家d問題已經令到我吾想玩Sims.3

資料

Win 7

有 :
除新出的Katey Perry Sweet Treats, Diesel Stuff
其他皆有

(1)電腦強制關閉模3視窗,使我損失進度,如何辦?
顥示''線上解決問題''及''關閉程式''的視窗

(2)儲存時經常出現錯誤代碼12,是經常,儲存一兩次或玩得久都會?
已根據很多解決方法做,但每次出現此問題是去編輯城鎮都會當機..
人地話係因為花樣年華回憶錄問題,佔左儲存o既大量空間引致問題
(3)但如何停止回憶發生,不Del花樣年華?

(4)每次加速3時都會出現市民停止所有動作,但物件還在動的問題..
聽人說因世界歷險中國溫泉問題,但我已Del了它但還沒解決
是不是房子太多東西或太多人?
SIMS.3
I LOVE THIS GAME
TTerry_Hk
土星會員

Re: 求救...

文章Managzium » 2012-07-12, 22:43

(1)係咪FULL SCREEN?
(2)可能其他SAVE檔有太多回憶(一係就DEL SAVE檔,一係就入SAVE檔逐個回憶慢慢DEL^^)
(3)&(4)http://bbs.i-circle.net/viewtopic.php?f=8&t=13101
我喺YouTube上的影片:
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

文章TTerry_Hk » 2012-07-12, 23:39

(1) No
(2) SAVE檔內邊d係回憶
(3)&(4).
SIMS.3
TTerry_Hk
土星會員

文章Managzium » 2012-07-13, 00:46

(1)彈之前有冇任何先兆?
(2)人有回憶,電腦都有,所以最好就係DEL SAVE檔
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

文章TTerry_Hk » 2012-07-13, 12:09

(1) em...彈game通常都係因為由大地圖zoom番入屋企/其他地方,,之後佢會stop左係度than就彈個關閉視窗出黎

(2) 咁姐係點del...要去番回憶錄續個del??咁如果屋企多人咪del多過玩-0-

我見d人用咩narras overwatch可以阻止回憶,,但係吾識down;..完全吾識用
SIMS.3
TTerry_Hk
土星會員

文章ssd21345 » 2012-07-13, 13:22

TTerry_Hk 寫:我見d人用咩narras overwatch可以阻止回憶,,但係吾識down;..完全吾識用

睇睇
viewtopic.php?f=8&t=12032
bananasims食banana啦--->不准看
頭像
ssd21345
木星會員

文章TTerry_Hk » 2012-07-13, 15:05

點樣先可以知道MODS用左
同埋.PACKAGE係邊
SIMS.3
TTerry_Hk
土星會員

文章TTerry_Hk » 2012-07-13, 15:07

同埋mODs係咩黎
SIMS.3
TTerry_Hk
土星會員

文章Managzium » 2012-07-13, 16:46

MODS,又叫「補丁」(可能有其他名而我唔知...)
出現嘅原因係因為有一啲嘢官方做得唔好,所以先有人整MODS出嚟俾人用
MODS用咗,一入到GAME就會話你知
Managzium
火星會員

文章ssd21345 » 2012-07-16, 10:57

TTerry_Hk 寫:點樣先可以知道MODS用左
同埋.PACKAGE係邊

ssd21345 寫:然後把 .package 移到C:\文件\Electronic Arts\模擬市民\mods\packages

do you even see my post?
bananasims食banana啦--->不准看
頭像
ssd21345
木星會員

文章a10307116 » 2012-08-16, 16:45

我也要求教- -
不知道為什麼我的市民
常常會不能煮東西,只要她開始烹調送到爐裡面就自動會飛到其他地方
完全不能烹飪,
後來好了結果換成床,
不管事任何物品只要有打盹或是睡覺功能的家具,
市民一使用就會被傳送到其他地方
這到底是怎麼一回事?
我明明就是購買正版,但還是出現這樣的問題,希望大家能協助小的。
a10307116
天王星會員

文章Managzium » 2012-08-17, 19:28

a10307116 寫:我也要求教- -
不知道為什麼我的市民
常常會不能煮東西,只要她開始烹調送到爐裡面就自動會飛到其他地方
完全不能烹飪,
後來好了結果換成床,
不管事任何物品只要有打盹或是睡覺功能的家具,
市民一使用就會被傳送到其他地方
這到底是怎麼一回事?
我明明就是購買正版,但還是出現這樣的問題,希望大家能協助小的。

我之前都係咁,之後我開過個NEW GAME就冇事了
Managzium
火星會員

回到 [A1] 模擬市民系列

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客