最近想加髮形&Skin請賜教

全球最暢銷遊戲-模擬市民討論區。[I-Circle 模擬市民網]
版面規則
  • I-Circle 模擬市民網也有模擬市民 3 的教學以及解決問題的方法。
  • 如果文章有相關的子版面,需到該子版面發表而非在本版面。

最近想加髮形&Skin請賜教

文章IMMIO » 2012-04-27, 19:59

去到而家既版本,安裝髮型&skin又係咪一樣既呢?
因為我上網既圖文教學,大都2年前既教學
我驚住會唔啱用~(同埋我睇唔明)

所以如果大家可以既話
可唔可以長細啲講我知點加P家/NS既髮形入個Game度呀!!
成個步驟係點既呢!!
煩請幫忙啦~Plz help!! :oops:
IMMIO
木星會員

Re: 最近想加髮形&Skin請賜教

文章Managzium » 2012-04-27, 20:04

上網DL咪得囉~
我喺YouTube上的影片:
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

文章IMMIO » 2012-04-27, 20:11

Managzium 寫:上網DL咪得囉~

DL就得?
乜唔係仲要整個MOD File...入係唔知邊度既咩?? :cry:
IMMIO
木星會員

文章Managzium » 2012-04-27, 20:19

唔駛~
DL咗就擺入「我的文件」入面嘅「Electronic Art」入面嘅「Download」, 咁就搞掂
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

文章IMMIO » 2012-04-27, 22:29

Managzium 寫:唔駛~
DL咗就擺入「我的文件」入面嘅「Electronic Art」入面嘅「Download」, 咁就搞掂

在「X:\Program Files\ElectronicArts\The Sims 3」(或你的安裝路徑)之中新建Mods文件夾,再在「X:\Program Files\ElectronicArts\The Sims 3\Mods」文件夾下新建packages文件夾,之後你可以將任何.package 文件放置於X:\ProgramFiles\Electronic Arts\The Sims 3\Mods\Packages下使用 << 唔係要開個packages既file既咩??請問幾時唔洗咁做架?? :?:
IMMIO
木星會員

文章Managzium » 2012-04-27, 23:46

IMMIO 寫:

在「X:\Program Files\ElectronicArts\The Sims 3」(或你的安裝路徑)之中新建Mods文件夾,再在「X:\Program Files\ElectronicArts\The Sims 3\Mods」文件夾下新建packages文件夾,之後你可以將任何.package 文件放置於X:\ProgramFiles\Electronic Arts\The Sims 3\Mods\Packages下使用 << 唔係要開個packages既file既咩??請問幾時唔洗咁做架?? :?:

唔同架...
Managzium
火星會員

文章IMMIO » 2012-04-28, 00:14

Managzium 寫:
IMMIO 寫:

唔同架...

你可唔可以講長細少少兩者分別呢??麻煩你啦~ :cry:
IMMIO
木星會員

文章Managzium » 2012-04-28, 00:27

package檔有兩種
一係自己寫(或者改), 一係DL
Managzium
火星會員

文章IMMIO » 2012-04-28, 00:36

Managzium 寫:package檔有兩種
一係自己寫(或者改), 一係DL

嗯~
咁我只係DL個頭髮,再加入download就得架啦?
IMMIO
木星會員

文章Managzium » 2012-04-28, 02:08

冇錯
唔駛用到「MODS」
Managzium
火星會員

文章IMMIO » 2012-04-28, 10:00

Managzium 寫:冇錯
唔駛用到「MODS」

OK~唔該哂~ :D
IMMIO
木星會員

文章ssd21345 » 2012-04-28, 15:21

mod (packages)安裝方法:http://www.modthesims.info/wiki.php?title=Game_Help:Installing_Sims_3_Package_Files/Setup_and_Files
要2代/3代 mod 去 http://www.modthesims.info/
要註冊先可以down
sims3pack就直接搬去文件/Electronic Arts/模擬市民3/Downloads/
然後去launcher個到看看
bananasims食banana啦--->不准看
頭像
ssd21345
木星會員

文章Managzium » 2012-04-28, 23:24

IMMIO 寫:
Managzium 寫:冇錯
唔駛用到「MODS」

OK~唔該哂~ :D

唔駛^^
如果我教錯就問香蕉啦^^
Managzium
火星會員

文章EErops » 2012-05-12, 11:18

睇條 thread 都唔喺舊, 照計响 "夢想起飛" 出咗之後己經改咗 "Mods" Folder 統一放响 ....\My Documents\Electronic Arts\模擬市民3\.... 用嚟放 "*.Packages" 啲 Files. 唔好放响 Program Files 主程式個 Folder 喇!
"*.Sims3pack" 嘅 files 就掟曬去 ....\My Documents\Electronic Arts\模擬市民3\Downloads\.
頭像
EErops
天王星會員

回到 [A1] 模擬市民系列

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 18 位訪客