請有心人解答!!!!(已解答, 多謝大家)

全球最暢銷遊戲-模擬市民討論區。[I-Circle 模擬市民網]
版面規則
  • I-Circle 模擬市民網也有模擬市民 3 的教學以及解決問題的方法。
  • 如果文章有相關的子版面,需到該子版面發表而非在本版面。

請有心人解答!!!!(已解答, 多謝大家)

文章Managzium » 2012-03-21, 00:52

請問點樣先可以釋放神燈入面嘅燈神, 同埋釋放嚟有咩用????
最後由 Managzium 於 2012-03-21, 10:44 編輯,總共編輯了 1 次。
我喺YouTube上的影片:
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

Re: 請有心人解答!!!!

文章Managzium » 2012-03-21, 02:07

我已經搵到哂所有答案喇~
唔駛勞煩大家...

釋放燈神嘅步驟如下:
1.將燈神收番入神燈入面, 擺入雪櫃度雪佢(先撳雪櫃, 再點選「凍結神燈」)
2.凍結完之後就擺佢入焗爐度焗佢(先撳焗爐, 再點選「加熱神燈」)
3.帶神燈去墓園度行(先撳陵寢, 再點選「用地下燈」)<--注意:佢有問我行左定行右, 我唔知有咩分別, 但係我撳咗行左, 大家有興趣的話可以試下行右
4.撳神燈去召喚燈神
5.完成~~~~

而家講有咩用:
當您成功釋放咗佢之後, 佢會成為你家庭成員(即係可以控制佢)
佢有一啲「精靈神力」, 神力如下:
1.可以將指定嘅人趕出當前用地
2.可以幫自己或者幫人潔淨(受潔淨者可獲得一種特別嘅正面情緒, 同時衛生值立即全滿)
3.召喚食物(差唔多咩都有仲要係「完美品質」, 但係冇神仙菜)
4.令指定地方變得潔淨(唔包括倒垃圾, 但係會打掃全間屋, 好方便嘅一招)
5.可以對其他人下咒(受咒者會暫時加入您的活動家庭, 效果持續4小時), 受咒者喺呢段時間入面, 會接受所有外來嘅行動, 包括嘿啉(絕對適合使用喺一啲玩家追求唔到嘅女性)<--注意:遊戲時間嘅4小時即係我地現實時間嘅4分鐘

燈神特點:
1.未被釋放前, 玩家可以許下3個願望(其中一個叫做「許下更多的願望」, 我估大多數都唔俾, 仲可能會浪費埋咁寶貴嘅一次許願機會)<--注意:我許咗2個願望就釋放咗佢, 唔知會唔會許完第3個願望佢就會消失(釋放佢都係一個願望, 請謹慎選擇)
2.佢有一個BUG:如果玩家有個機會係叫您去餐廳食嘢並且向3個人宣傳間餐廳, 您可以同佢宣傳, 跟住收番佢入神燈, 再召佢出嚟, 又可以再宣傳多次(我3次都係向佢宣傳XD)
3.佢唔係跑步, 佢係飛(即係人類嘅跑)

神燈係由終生幸福換番嚟嘅, 要用30000點, 獎勵名稱係「陳年舊燈」
注意:神燈呢個終生獎勵係需要安裝「The Sims 3 Showtime」(模擬市民3:華麗舞台)先至會有
希望以上資料可以幫助大家!! 多謝閱讀><
最後由 Managzium 於 2012-03-28, 23:41 編輯,總共編輯了 2 次。
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

Re: 請有心人解答!!!!(已解答, 多謝大家)

文章bananasims » 2012-03-21, 20:03

呢個 bug 好過癮,玩世界歷險記好有用 :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Managzium » 2012-03-22, 12:34

都係架~
好多任都係要宣傳XXX, 好煩@@
Managzium
火星會員

文章IMMIO » 2012-04-25, 12:11

:D hahaha
如果係咁,個bug又幾方便喎,唔使四圍搵人宣傳
IMMIO
木星會員

文章Managzium » 2012-04-26, 00:12

都係架^^
其實唔只呢樣嘢, 呢個BUG仲可以做到其他嘢, 呢啲就交俾大家自己搵喇^^(我唔講唔係因為我唔知, 而係因為我唔記得咗= =)
Managzium
火星會員

回到 [A1] 模擬市民系列

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 112 位訪客