獨角獸係咪唔能夠用cheat加入家庭箱?

全球最暢銷遊戲-模擬市民討論區。[I-Circle 模擬市民網]
版面規則
  • I-Circle 模擬市民網也有模擬市民 3 的教學以及解決問題的方法。
  • 如果文章有相關的子版面,需到該子版面發表而非在本版面。

獨角獸係咪唔能夠用cheat加入家庭箱?

文章IMMIO » 2012-03-16, 02:02

我啱啱第一次玩Pets
係個湖附近發現一隻黑色獨角獸,我用cheat將佢加入家庭箱
但係隻獨角哭就全身無左閃光縑用唔到魔法技能 :(
所以我想知,係咪唔可以用cheat夾硬將佢加入架? :?:
IMMIO
木星會員

Re: 獨角獸係咪唔能夠用cheat加入家庭箱?

文章Managzium » 2012-03-21, 00:46

應該咁講, 用CHEAT就會擾亂哂一切嘅嘢, 包括自然生態
所以我建議您開兩個SAVE檔, 一個有玩CHEAT, 一個冇玩CHEAT
我喺YouTube上的影片:
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

文章IMMIO » 2012-04-24, 22:43

Managzium 寫:應該咁講, 用CHEAT就會擾亂哂一切嘅嘢, 包括自然生態
所以我建議您開兩個SAVE檔, 一個有玩CHEAT, 一個冇玩CHEAT

唉~為左隻Game我都放棄唔用加浮游君既皮膚同Newsea既頭髮 :cry:
嗯~仲要唔用cheat玩,咁就真係無嘢好玩LU喎 :shock:
IMMIO
木星會員

文章Managzium » 2012-04-24, 23:54

咩都用CHEAT就會冇樂趣
玩遊戲嘅樂趣就係要喺唔用CHEAT嘅情況底下玩先會搵到
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

文章IMMIO » 2012-04-25, 12:07

Managzium 寫:咩都用CHEAT就會冇樂趣

咁你講得啱既~
另外
你有無編"小人"故仔既blog架,如有我想睇下 :D
IMMIO
木星會員

文章bananasims » 2012-04-25, 19:40

Sims 3 已經無咗,以前 Sims 2 用 cheat chok 到好多野,嗰啲咩 Question Box,咩野 Action Box,識玩係好過癮
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Managzium » 2012-04-26, 00:09

IMMIO 寫:
Managzium 寫:咩都用CHEAT就會冇樂趣

咁你講得啱既~
另外
你有無編"小人"故仔既blog架,如有我想睇下 :D

我唔係好識寫故事@@(點解想睇我嘅故事?0.0)
bananasims 寫:Sims 3 已經無咗,以前 Sims 2 用 cheat chok 到好多野,嗰啲咩 Question Box,咩野 Action Box,識玩係好過癮

EA知道我地成日玩CHEAT所以唔俾我地用咁多^^
同埋每樣嘢玩得多都會悶都會厭, 當然CHOK CHEAT都唔會係例外...
Managzium
火星會員

回到 [A1] 模擬市民系列

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 100 位訪客