幫手寫野續集-SIMS1

全球最暢銷遊戲-模擬市民討論區。[I-Circle 模擬市民網]
版面規則
  • I-Circle 模擬市民網也有模擬市民 3 的教學以及解決問題的方法。
  • 如果文章有相關的子版面,需到該子版面發表而非在本版面。

幫手寫野續集-SIMS1

文章bteonnsg » 2009-07-02, 13:29

上次寫左大堆SIMS3野之後,今次我又想幫手寫SIMS1 D野啦 :oops:

有咩野可以搵我 :lol:
bteonnsg
地球會員

Re: 幫手寫野續集-SIMS1

文章bananasims » 2009-07-02, 13:52

Sims 1 野嚴重匱乏
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章bteonnsg » 2009-07-02, 15:20

我想幫手寫吓魔法

好正 :P
bteonnsg
地球會員

文章bananasims » 2009-07-02, 15:21

好呀,要寫埋類型、原料、原料內源、副作用
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章bteonnsg » 2009-07-02, 17:01

寫個例子先
容貌變形術
原料:蜂蠟X3
原料來源:透過蜂密製造機製造出。
副作用:使用魔法後可供選擇的容貌都很差。
bteonnsg
地球會員

文章bananasims » 2009-07-02, 17:10

不如用 Excel 打 :oops: 我都係咁打
我整咗個碗碟祈願術同大餐烹飪術
bananasims
太陽會員

文章bteonnsg » 2009-07-02, 17:52

老老實實,我電腦無EXCEL,因為我買部機(我買晒成SET,原本果部舊得擠,所以換晒)番嚟果陣WORD,EXCEL果D全部OFFICE 2007都係試用
bteonnsg
地球會員

文章bteonnsg » 2009-07-02, 20:27

蟾蜍魔法
原料:奶油、毒蕈、蟾蜍汗液
原料來源:奶油可用奶油攪拌器攪取得,毒蕈和蟾蜍汗液則可在一開始送給模擬市民的包裹中得到,如果已經用了的話,可以於魔法市集內購買.
效果:施法後可以使其他模擬市民變成蟾蜍,只限兩次,用完兩次後雖要再找原枓充能。
副作用:施法失敗時自己變成蟾蜍。

社交提升魔法
原料:蜂蜜X2、妖精塵
原料來源:蜂蜜可從蜂蜜製造機製造出,而妖精塵可於魔法市集內購買。
效果:施法後與其他模擬市民進行社交活動時人際關係會升得較快。
副作用:施法失敗時與別人進行任何社交活動都會使人際關係下降。
最後由 bteonnsg 於 2009-07-03, 14:46 編輯,總共編輯了 2 次。
bteonnsg
地球會員

文章大大師兄 » 2009-07-02, 21:16

bteonnsg 寫:老老實實,我電腦無EXCEL,因為我買部機(我買晒成SET,原本果部舊得擠,所以換晒)番嚟果陣WORD,EXCEL果D全部OFFICE 2007都係試用

用佢啦 圖檔
圖檔
圖檔
大大師兄
地球會員

文章bteonnsg » 2009-07-03, 14:46

加左個喺我上一個POST度
bteonnsg
地球會員

文章JX7452~Tadase » 2009-07-03, 15:07

bananasims 寫:Sims 1 野嚴重匱乏

我都可以幫手寫(僅限非常男女) :D
頭像
JX7452~Tadase
土星會員

文章bananasims » 2009-07-03, 18:48

歡迎寫,喺度 post 就得,最好有相 :roll:
bananasims
太陽會員

文章b_kevin_e » 2009-07-04, 09:31

記得我嗰陣玩
個仔次次都要入軍校 :oops:
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章bteonnsg » 2009-07-04, 10:59

b_kevin_e 寫:記得我嗰陣玩

我有次整到高斯家個卡珊多拉要入[sosad]
bteonnsg
地球會員

文章bteonnsg » 2009-07-04, 14:38

魔法指南書P.1/6寫好

蟾蜍魔法
原料:奶油、毒蕈、蟾蜍汗液
原料來源:奶油可用奶油攪拌器攪取得,毒蕈和蟾蜍汗液則可在一開始送給模擬市民的包裹中得到,如果已經用了的話,可以於魔法市集內購買.
效果:施法後可以使其他模擬市民變成蟾蜍,只限兩次,用完兩次後雖要再找原枓充能。
副作用:施法失敗時自己變成蟾蜍。

容貌變形術
原料:蜂蠟X3
原料來源:蜂蠟可透過蜂密製造機製造出。
效果:可以為自己重新選擇一個新的容貌。
副作用:使用魔法後可供選擇的容貌都很差。

社交提升魔法
原料:蜂蜜X2、妖精塵
原料來源:蜂蜜可從蜂蜜製造機製造出,而妖精塵可於魔法市集內購買。
效果:施法後與其他模擬市民進行社交活動時人際關係會升得較快。
副作用:施法失敗時與別人進行任何社交活動都會使人際關係下降。

大餐烹調術
原料:金縷、魔法豆X2
原料來源:金縷可以用紡紗機紡製出,而魔法豆則可在魔法市集購買。
效果:變出五碟食物(可售出)。
副件用:在用地內不同位置變出幾個空碟。
bteonnsg
地球會員

文章JX7452~Tadase » 2009-07-04, 19:48

緊係拉,十項demands好難滿足架......
頭像
土星會員

文章bteonnsg » 2009-07-04, 19:52

JX~Karitsuru 寫:

唔係成績好就得架咩?
bteonnsg
地球會員

文章JX7452~Tadase » 2009-07-04, 21:41

bteonnsg 寫:
JX~Karitsuru 寫:

唔係成績好就得架咩?

你要保持心情好佢先有心機做好個成績......
頭像
土星會員

回到 [A1] 模擬市民系列

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 50 位訪客