我有好多問題~~求解答

全球最暢銷遊戲-模擬市民討論區。[I-Circle 模擬市民網]
版面規則
  • I-Circle 模擬市民網也有模擬市民 3 的教學以及解決問題的方法。
  • 如果文章有相關的子版面,需到該子版面發表而非在本版面。

我有好多問題~~求解答

文章mepo826 » 2012-03-26, 00:47

我發覺我隻GAME D BUG多到爆炸....

1) 玩耐左, 去大形表演場地召喚唔到業主(以前都得), 跟住連其他業主都唔比我對佢地進行試演, 搞到我E+只可以賣專輯賺$

2) 個SIMPORT一時得一時唔得, 一時可以SD個人仔去人地到, 一時就話錯誤SD唔到, 不過接收人地d 人仔就冇問題

3)幸運地SD到人仔GE時候, 又要等超耐去UPLOAD~~~~~~~唔知大家平均每次UPLOAD個人去巡演要用幾多時間??

4) 有一次個人仔去完巡演返黎戈陣冇曬族譜, 搞到個族譜亂曬@@

5) 我家姐個SAV. 有個更大GE問題, 就係佢明明BOOK左時間去大型場地到表演, 但每次去到都有同一條友係表演~~同埋佢唔知點解領養唔到獨角獸~

唔知大家有冇遇到同樣GE問題????
P.S. 我冇用MOD, 但我家姐玩親都會用超級秘技, 唔知關唔關事呢?
mepo826
天王星會員

Re: 我有好多問題~~求解答

文章Managzium » 2012-03-26, 14:18

1.你嘅意思係撳完召喚業主之後, 上面個動作指令唔見咗?

2.你平時係咪有用CHEAT?(有影響架)

3.UPLOAD一向都要等好耐

4.當人仔出去巡迴完番嚟嘅時候, 會差唔多將成個人仔RESET...
我之前試過將肥變瘦, 番嚟之後會變番肥, 但係人與人之間嘅關係不變

5.你所指嘅NPC個表演係咪24小時不停做?(如果係架話就等佢餓死啦^^)

至於獨角獸嘅問題就比較棘手, 我仲摸索緊...
我喺YouTube上的影片:
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

文章bananasims » 2012-03-26, 14:37

獨角獸個條件而家仲未好清楚,唔一定要動物愛好者都有
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Managzium » 2012-03-26, 14:41

我已經不停咁試並盡快作出修改...
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

文章mepo826 » 2012-03-26, 21:10

Managzium 寫:1.你嘅意思係撳完召喚業主之後, 上面個動作指令唔見咗?

2.你平時係咪有用CHEAT?(有影響架)

3.UPLOAD一向都要等好耐

4.當人仔出去巡迴完番嚟嘅時候, 會差唔多將成個人仔RESET...
我之前試過將肥變瘦, 番嚟之後會變番肥, 但係人與人之間嘅關係不變

5.你所指嘅NPC個表演係咪24小時不停做?(如果係架話就等佢餓死啦^^)

至於獨角獸嘅問題就比較棘手, 我仲摸索緊...

THX for ur answer~

1. 我去到之後個業主先趕過黎, 但係我同佢互動唔到, 佢跑左去個後門到一陣就又話要返屋企= =.......

2. 我冇, 但我家姐有, 不過佢同我唔同SAVE

4. 唔怪得之前整完容返黎變返同以前一樣= =....

5. 佢就係餓唔死~~ 我想用MOVE OBJECTS ON, 但係我怕有更多BUG出現~~

E+我又多左個問題LA~~~
唔知點解我用唔到電話搬走D人, 佢係係"處理...." 即係LOAD緊戈段期間 HOLD左好耐好耐都唔得
mepo826
天王星會員

文章Managzium » 2012-03-26, 21:52

1.係咪你唔好彩咋 :o

2.你有冇裝補丁?(特別係防疾機補丁)

4.係呀, 我建議你如果人仔有咩係改咗, 14日內都唔好出TRIP(穩陣好多)

5.咁就用超級秘技將佢成個人DELETE, 方便快捷

用電腦都係咁?
Managzium
火星會員

文章mepo826 » 2012-03-26, 22:56

1.我可以肯定唔係我唔好彩,係bug.

2. 我冇裝mod

搬屋戈度,唔係用電話同電腦冇分別咩?因為佢係好似load極都load 唔到咁
mepo826
天王星會員

文章Managzium » 2012-03-26, 23:37

1.佢收工定番工先?

2.咁就真係唔知喇/口\
Managzium
火星會員

文章mepo826 » 2012-03-27, 09:21

1. 我叫佢戈陣先係屋企跑過黎, 但係黎到又唔比我同佢互動, 跟住幾分鐘之後佢就返屋企LA
mepo826
天王星會員

文章Managzium » 2012-03-27, 16:56

1.佢番嚟之後有冇入去場地?
Managzium
火星會員

文章sakuraolivia » 2012-03-30, 20:38

我的人仔也是不能sd 去人地到…
未試過得...次次都話錯誤
sakuraolivia
天王星會員

文章hihi3166 » 2012-04-01, 17:25

mepo826 寫:我發覺我隻GAME D BUG多到爆炸....

5) 我家姐個SAV. 有個更大GE問題, 就係佢明明BOOK左時間去大型場地到表演, 但每次去到都有同一條友係表演~~同埋佢唔知點解領養唔到獨角獸~

唔知大家有冇遇到同樣GE問題????
P.S. 我冇用MOD, 但我家姐玩親都會用超級秘技, 唔知關唔關事呢?

我之前玩,跟足步驟>領養到,
SHOWTIME開新檔玩,用超級秘技>跟足步驟>領養唔到
之後用超級電腦發現有個隱藏技能"Wild friends"要到6級(最高6級)先得.
如果係用超級秘技(姐係拉好感啦)係升唔到"Wild friends"
之後又發現其實只要"Wild friends"到6級+同獨角獸到好朋友已經領養到
hihi3166
天王星會員

文章hihi3166 » 2012-04-01, 17:38

mepo826 寫:我發覺我隻GAME D BUG多到爆炸....

1) 玩耐左, 去大形表演場地召喚唔到業主(以前都得), 跟住連其他業主都唔比我對佢地進行試演, 搞到我E+只可以賣專輯賺$

生完仔黎?
聴人講生完有BUG,我玩男唔清清楚.
解決方法:離職>再次入職
P.S唔會由頭黎過,我10級,再入番一開始係6級
hihi3166
天王星會員

文章Managzium » 2012-04-09, 15:07

hihi3166 寫:

生完仔黎?
聴人講生完有BUG,我玩男唔清清楚.
解決方法:離職>再次入職
P.S唔會由頭黎過,我10級,再入番一開始係6級

同生仔有關?
Managzium
火星會員

回到 [A1] 模擬市民系列

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客