興建 **隧道** 及 **建築物**

達到特別效果及功能的教學文章。

版主: RCT4

版面規則
  • 搜尋有否相同或重覆的文章。
  • 必須為原創文章,嚴禁轉載文章。

興建 **隧道** 及 **建築物**

文章JOPHY » 2006-04-04, 17:17

[教學] 興建 **隧道** 及 **建築物**

**[隧道]**

步驟一:點選 [地形工具]
圖檔

步驟二:點選隧道範圍以及將地形拉高
圖檔 > 圖檔

步驟三:興建 [道路] / [雲霄飛車]

[道路]
圖檔

[雲霄飛車]
圖檔

**[建築物]**

圖檔

步驟一:點選 圖檔 然後點選 圖檔
圖檔

步驟二:興建牆身,然後再興建屋頂
圖檔

**興建屋頂一定要按實 [Shift] ! 否則會興建不到出現以下的情況!**
圖檔
JOPHY

Re: 興建 **隧道** 及 **建築物**

文章bwsjw » 2008-05-29, 19:52

為甚麼不能建行人隧道
bwsjw

文章fergus » 2008-06-25, 08:13

我想問建築物 可唔可以DOWN 左之後
唔洗自己一個個咁興建呀- -"
因為我唔識整
想張佢本身果個建築物 成個放入去
fergus

文章RCT4 » 2008-06-25, 10:11

fergus 寫:我想問建築物 可唔可以DOWN 左之後
因為我唔識整

比D心機去起啦,
如果我地起,
咁你仲駛玩?
頭像
RCT4
火星會員

文章fergus » 2008-06-25, 10:17

RCT4 寫:
因為我唔識整

比D心機去起啦,
如果我地起,
咁你仲駛玩?

咁又係
但係果D組件要我整 但係都唔知放係邊
fergus

文章RCT4 » 2008-06-25, 10:33

fergus 寫:
RCT4 寫:
因為我唔識整

比D心機去起啦,
如果我地起,
咁你仲駛玩?

咁又係
但係果D組件要我整 但係都唔知放係邊

你整得靚咪得law
頭像
RCT4
火星會員

文章62331255 » 2008-06-25, 11:55

我想問下玻璃屋點起屋頂?
如果我起左屋頂之後,入面放唔到d食店!點解呀?

文章RCT4 » 2008-06-25, 11:59

62331255 寫:我想問下玻璃屋點起屋頂?
如果我起左屋頂之後,入面放唔到d食店!點解呀?

你間屋吾夠高
頭像
RCT4
火星會員

回到 [A3c] 模擬樂園 3 教學

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客