令過山車停低

達到特別效果及功能的教學文章。

版主: RCT4

版面規則
  • 搜尋有否相同或重覆的文章。
  • 必須為原創文章,嚴禁轉載文章。

令過山車停低

文章RCT4 » 2008-03-17, 21:01

你地成日係YouTube睇到有D人可以令過山車停低,好似:

^Walt Disney Studios: Rock 'n' Roller Coaster

^Paris Disneyland: Space Mountain Mission 2
究竟點整?
以下里個教學可以教你點整:
圖檔
^首先,起座過山車,但係中間要起D block brake或者Chain lift hill,佢地都可以令架車停低
圖檔
^然後係Operating mode度tick block section,但係要係車輛度set反你要幾多車(里個時候車既數目吾再受車站長度限制,而係受block sections數目限制。我里座過山車有五個block,兩部車)
圖檔
^當你開車既時候,就會發覺如果前面部車未到第二部車之後個block,第二部車會停低

我係好奈之前為里座過山車做左幾段video,並以Dreamworks卡通片小馬王做主題

^Track 1, Train 1

^Track 1, Train 2

^Track 2, Train 1 (The best one)

^Track 2, Train 2

Hint: 如果你吾想部車停係你吾想停既地方,第一段section一定要比第二段section用較多既時間行完,如此類推...
頭像
RCT4
火星會員

Re: 令過山車停低

文章Kukuku » 2008-10-24, 11:08

RCT4牙,我唔係好明你果條LIM Tunnel點整,果條隧道黑咪蚊,我試過掘隧道,又試過起牆,都係有一個問題(太光),教下我啦! :D
頭像
Kukuku
土星會員

文章RCT4 » 2008-10-25, 15:15

Kukuku 寫:RCT4牙,我唔係好明你果條LIM Tunnel點整,果條隧道黑咪蚊,我試過掘隧道,又試過起牆,都係有一個問題(太光),教下我啦! :D

用JCat's ScreamWorx既黑色牆
頭像
RCT4
火星會員

文章Kukuku » 2008-10-31, 10:03

RCT4 寫:
Kukuku 寫:RCT4牙,我唔係好明你果條LIM Tunnel點整,果條隧道黑咪蚊,我試過掘隧道,又試過起牆,都係有一個問題(太光),教下我啦! :D

用JCat's ScreamWorx既黑色牆

影幅圖OK?我找不到 :oops:
頭像
Kukuku
土星會員

文章RCT4 » 2008-11-03, 18:34

你係指game入面?
頭像
RCT4
火星會員

文章Kukuku » 2008-11-04, 18:01

RCT4 寫:你係指game入面?

係呀 :D
頭像
Kukuku
土星會員

文章RCT4 » 2008-11-04, 20:31

Kukuku 寫:
RCT4 寫:你係指game入面?

係呀 :D

唉!我記錯左呀!吾係JCat's ScreamWorx,係JCat's Dark Ride Set:
http://www.trackworx.com/DarkRideSet.html
頭像
RCT4
火星會員

回到 [A3c] 模擬樂園 3 教學

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 15 位訪客