不停顯示藍色

不論已解答還是未解答,一樣能解決疑難。[I-Circle 模擬市民網-問答]
版面規則

不停顯示藍色

文章kidsho » 2008-03-22, 20:37

我玩緊個時呢...個畫面不停係咁有d藍色顯示出黎~郁兩郁又無返~但過唔夠1秒又彈返d藍色出黎

p.s.我係玩開店達人
kidsho

Re: [問題] 不停顯示藍色

文章bananasims » 2008-03-22, 20:50

裝環遊世界會解決問題
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章kidsho » 2008-03-23, 14:22

bananasims 寫:裝環遊世界會解決問題

我裝左環遊世界都係咁既!!! :cry:

p.s.我而家裝左主程式>開店>歡樂家庭組合>玩樂派對組合>環遊世界
都係仲有藍色係到閃下閃下
kidsho

文章bananasims » 2008-03-23, 16:00

咁就怪, 我裝完 H&M 就出事
不過裝完環遊世界就無事
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章kidsho » 2008-03-23, 16:06

bananasims 寫:咁就怪, 我裝完 H&M 就出事
不過裝完環遊世界就無事

係唔係我顯示卡唔夠呀?但係...only玩主程式就無事
kidsho

文章bananasims » 2008-03-23, 16:11

咁怪!? 其實係咪個畫面不斷閃?
藍色係邊種藍?

THIS ONE
咁樣?
bananasims
太陽會員

文章kidsho » 2008-03-23, 17:53

bananasims 寫:咁怪!? 其實係咪個畫面不斷閃?
藍色係邊種藍?

THIS ONE
咁樣?

YS~係呢隻!!佢係閃左出黎~跟住佢會"姐住"某d位~跟住郁兩郁又無事...又彈返係唔同既位置lo~個範圍都幾大-_-"係超大..."
kidsho

文章bananasims » 2008-03-23, 18:08

係不停咁閃定閃幾妙又變返原狀 =.=?
我係不停咁閃
bananasims
太陽會員

文章kidsho » 2008-03-23, 21:55

唉~我真係懷疑張顯示卡唔夠定係壞壞地~..因為玩主程式係就係無藍色~but玩兩玩就話顯示卡內部錯誤~之後就要boot機先玩到
kidsho

文章bananasims » 2008-03-23, 21:57

你試下裝埋玩耍時光有冇好轉
或者上官網下載最新既環遊世界更新檔
bananasims
太陽會員

文章kidsho » 2008-03-23, 23:27

我諗唔關事啦-_-係顯示卡問題~無理由會玩玩下成日hand!
kidsho

文章bananasims » 2008-03-23, 23:38

如果你同下面呢帖有同一個問題, 變到十六位元色彩
viewtopic.php?f=71&t=6408
係顯示卡問題, EA Forum 有人講過
你係邊張?
bananasims
太陽會員

文章kidsho » 2008-03-24, 00:34

變左16都係咁
我唔知我用緊咩野卡~但係我就用軟件查到下面呢個lo~-_-"...
Video Adapter Intel 82915G Graphics Controller 0
kidsho

文章bananasims » 2008-03-24, 00:48

Intel 既 Graphic Card =.= 唔怪得 -.-
bananasims
太陽會員

文章kidsho » 2008-03-24, 12:03

咁係用咩卡先玩得架?大約幾錢
kidsho

文章bananasims » 2008-03-24, 13:05

Intel 既 onboard graphic 根本就垃圾
Grpahic Card 我唔太熟, 你上網搵下啲資料
bananasims
太陽會員

文章kidsho » 2008-03-24, 13:22

點解係廢既xd
kidsho

文章lckj » 2008-03-25, 10:07

我都係用果隻咁廢ge卡嫁 同道中人0 0
玩sims完全無問題
只係有時玩左一個鐘到
佢就彈
d畫面變左安全模式
其實都好大問題

但至少我用呢張卡唔會好似你咁狂閃

我係裝哂ep先裝sp的

----------------------

其實我都好想解決我個問題
次次del左
格左3個月無玩
裝過又唔會彈
裝完3個月又會彈番- -
每次彈ge時間越來越快
試過得15mins
所以而家好少玩
lckj

文章bananasims » 2008-03-25, 11:39

Intel 同 AMD Onboard 既顯示卡根本唔預你打機 =.= 陣係預你文書用... 比你睇到野咁多...
呢個世界通常都係用 ATI 或者 Nvidia 既顯示卡, 我個人建議 ATI... Nvidia 雖然會快啲, 不過色溫好差, 用得耐會傷眼
ATI 色溫好好多, 就算用得耐你隻眼都唔會話特別唔舒服
bananasims
太陽會員

文章kidsho » 2008-03-25, 12:34

lckj 寫:我都係用果隻咁廢ge卡嫁 同道中人0 0
玩sims完全無問題
只係有時玩左一個鐘到
佢就彈
d畫面變左安全模式
其實都好大問題

但至少我用呢張卡唔會好似你咁狂閃

我係裝哂ep先裝sp的

----------------------

其實我都好想解決我個問題
次次del左
格左3個月無玩
裝過又唔會彈
裝完3個月又會彈番- -
每次彈ge時間越來越快
試過得15mins
所以而家好少玩

咁你真係好過我~我試過玩5分鐘就彈-_-....最長都係15分鐘..."

bananasims 寫:Intel 同 AMD Onboard 既顯示卡根本唔預你打機 =.= 陣係預你文書用... 比你睇到野咁多...
呢個世界通常都係用 ATI 或者 Nvidia 既顯示卡, 我個人建議 ATI... Nvidia 雖然會快啲, 不過色溫好差, 用得耐會傷眼
ATI 色溫好好多, 就算用得耐你隻眼都唔會話特別唔舒服

thx=]
kidsho

回到 [A1c] 模擬市民 3 技術問題

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 18 位訪客