一定要裝係c:\ 到咖???唔該幫下我!!

不論已解答還是未解答,一樣能解決疑難。[I-Circle 模擬市民網-問答]
版面規則

一定要裝係c:\ 到咖???唔該幫下我!!

文章tiffany846 » 2008-03-14, 22:34

我安個主程式果時
佢叫我揀安裝位置,,,
我揀左g:\(外置hard disk)
佢就話"冇法安裝到此目錄,,,請變更名字及位置"之類既話
我試過揀安落d:\果到
佢都唔比
一定要我揀c:\
會唔會係我之前sims 1 咪del哂d野
e+ 玩sims 2就要我安係同sims1 一樣既hard disk到呢????
可唔可以搵人幫下我呀!!!!!
我dl哂d 野
特登買個hard disk黎玩sims 2咖
唔該,,,真係唔該哂!!!

:cry:
tiffany846

Re: [問題]一定要裝係c:\ 到咖???唔該幫下我!!

文章bananasims » 2008-03-14, 22:49

以我所知, Portable HDD 係裝唔到
不過其他 Drive 都應該裝到
係咪權限既問題 ? 我唔太清楚, 盡量比多啲錯誤既資料
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章tiffany846 » 2008-03-15, 09:28

bananasims 寫:以我所知, Portable HDD 係裝唔到
不過其他 Drive 都應該裝到
係咪權限既問題 ? 我唔太清楚, 盡量比多啲錯誤既資料

我有諗過係咪檔案系統既問題
d:\既檔案系統係ntfs
c:\一樣
g:\就係fat 32

會唔會跟呢個有關呢???
tiffany846

文章bananasims » 2008-03-15, 12:41

不過你講到 D 都唔比, 應該唔係呢個問題
可唔可以比佢個錯誤訊息我地睇, 或者你理解既同我地理解既唔同
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章tiffany846 » 2008-03-15, 16:09

bananasims 寫:不過你講到 D 都唔比, 應該唔係呢個問題
可唔可以比佢個錯誤訊息我地睇, 或者你理解既同我地理解既唔同

係我簡G:\果時部腦就話"無法新增至此目錄,請變更名字或位置"
當我簡D:\果時都係咁話
佢一定要我簡c:\
我想問下你,,,
你係咪裝係c:\ 到咖
tiffany846

回到 [A1c] 模擬市民 3 技術問題

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 13 位訪客