開左電視但無畫面 ?

不論已解答還是未解答,一樣能解決疑難。[I-Circle 模擬市民網-問答]
版面規則

開左電視但無畫面 ?

文章HunterCoka » 2008-01-14, 13:25

請問各位我啱啱安裝左主程式同大學,
當我叫個人仔睇電視,個電視係黑色畫面轉咩台都係咁?
有d咩方法可以解決呢個問題,麻煩各位幫忙 ! mQ_Qm

另外,我部電腦係新砌唔知係咪個虛擬光碟既問題?
我較到1280x1024&邊緣平滑度中上,
有時會疾疾下下,但有時又好順 !
如果間屋大同多人住我都發覺有疾疾下下,
請各位幫忙,謝謝 !
HunterCoka

Re: [問題] 開左電視但無畫面 ?

文章bananasims » 2008-01-14, 13:56

主要係顯示卡
睇唔到電視... 你有冇裝過咩電視台
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章HunterCoka » 2008-01-14, 15:51

bananasims 寫:主要係顯示卡
睇唔到電視... 你有冇裝過咩電視台

我張顯示卡係ATi Radeon HD2600XT VPU !
我一安裝完主程式&大學,我就開始玩 !
我咩都無攪過,係咪要自己裝d電視台落去ga?
HunterCoka

文章bananasims » 2008-01-14, 16:57

唔駛.... 你睇下你顯示選項
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章HunterCoka » 2008-01-14, 17:28

bananasims 寫:唔駛.... 你睇下你顯示選項

請問要較d咩ga,唔該 !
HunterCoka

文章bananasims » 2008-01-14, 19:47

你睇下顯示選項有冇啲唔正常... 因為正常既係會顯示電視畫面
bananasims
太陽會員

文章HunterCoka » 2008-01-15, 10:24

bananasims 寫:你睇下顯示選項有冇啲唔正常... 因為正常既係會顯示電視畫面

正常ga,我淨係較過1280x1024同邊緣平滑度,其他我都無較過係預設!
會唔會係個tv file損壞左呢?
HunterCoka

文章bananasims » 2008-01-15, 12:07

不如影下你個 TV... 係咪黑色嫁?
bananasims
太陽會員

文章Kutar » 2008-01-15, 22:17

1, 關於TV FILE問題電視應該會係有D差差又藍又黑
2, 顯卡問題電視應該會係淺藍深藍色係咁閃
(個sim都會對住電視笑xD)
有可能係OBJECT.PACKAGE有問題 (高)
bt問題(高)
安裝時有無錯誤訊息

同埋我都想睇下你個tv係咩色
IUJ
Kutar
土星會員

文章HunterCoka » 2008-01-16, 12:22

Kutar 寫:1, 關於TV FILE問題電視應該會係有D差差又藍又黑
2, 顯卡問題電視應該會係淺藍深藍色係咁閃
(個sim都會對住電視笑xD)
有可能係OBJECT.PACKAGE有問題 (高)
bt問題(高)
安裝時有無錯誤訊息

同埋我都想睇下你個tv係咩色

我琴晚影左張相,但搵唔到佢去左邊?
另外,我琴晚仲安裝咪美麗夜未眠,開店達人,寵物當家,度假四季,
但係個電視都係淨係得黑色畫面,而部電腦一樣係黑色畫面,兩者都係有聲無畫!
個畫面係黑左好似無開電視咁,但開左電視ga喎旁邊都有光影效果?
而電腦開頭安裝左大學時淨係打機黑畫面,但安裝完其他資料片之後我發覺到個人仔一開電腦畫面就比之前暗左好多!
HunterCoka

文章HunterCoka » 2008-01-18, 10:33

我已經安裝咪bon Voyage同cep!
我試過開個顯示卡驅動程式,但關於色彩既項目全部都係中位,
而且部電視機係主程式既物件黎,我仲未下載d物件落去ga喎?
另外,我又發現當我係房屋裡面選擇建立泳池,
隔離有個圓形物品一點選佢就話發生錯誤即刻彈返出黎,
試過幾次都係咁,請問嗰個係咩黎有咩用ga? (係建立泳池設施裡面隨左滑水梯之外既嘢)
多謝各位幫忙!
HunterCoka

文章bananasims » 2008-01-18, 10:48

圓形物體? 即係圓角??
bananasims
太陽會員

文章HunterCoka » 2008-01-18, 13:09

bananasims 寫:圓形物體? 即係圓角??

唔係令泳池圓角,係圓形既裝置好似感應火嗰個設備咁!
請問您個建立泳池既選項隨左泳池同滑梯跳板仲有無其他嘢ga?
關於電影同電腦既問題仲未解決,請大家指點!
HunterCoka

文章bananasims » 2008-01-18, 13:12

係咪泳池燈?
bananasims
太陽會員

文章HunterCoka » 2008-01-18, 14:05

原帖由 bananasims 於 2008-1-18 05:12 發表 圖檔
係咪泳池燈?

我一按落去佢就發生錯誤,有咩方法可以解決呢個問題?
HunterCoka

文章bananasims » 2008-01-18, 14:39

去 我的文件\EA Games\模擬市民2\Logs\ 比我地睇
bananasims
太陽會員

文章HunterCoka » 2008-01-18, 20:07

bananasims 寫:去 我的文件\EA Games\模擬市民2\Logs\ 比我地睇

麻煩各位幫幫忙!
電腦同電視都係無畫面?
一按泳池燈就發生錯誤彈返出desktop?
HunterCoka

文章bananasims » 2008-01-18, 20:50

upload 你既 log 上黎...
bananasims
太陽會員

文章HunterCoka » 2008-01-18, 21:29

bananasims 寫:upload 你既 log 上黎...

麻煩哂!
另外,睇唔睇部電視同電腦係咩問題?
HunterCoka

文章bananasims » 2008-01-18, 22:47

唔係太明 =.=""
bananasims
太陽會員

下一頁

回到 [A1c] 模擬市民 3 技術問題

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 14 位訪客