模擬市民係咪會投胎

不論已解答還是未解答,一樣能解決疑難。[I-Circle 模擬市民網-問答]
版面規則

模擬市民係咪會投胎

文章lckj » 2008-01-01, 09:13

有一次我用InSIMenator教到個呀伯死於年老
佢個仔(成年)無啦啦大左肚
即刻生o個隻
跟住有生仔個動畫
個仔同BB個頭上唔係奶咀個圖案
而係'慕'碑個圖案
係咪有投胎嫁?
lckj

Re: [問題] 模擬市民係咪會投胎

文章bananasims » 2008-01-01, 10:36

咦, 未見過喎..我都唔知有得投胎
可唔可以 Print Screen 睇睇
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章lckj » 2008-01-01, 11:02

之前冇儲存到
個家庭係我家姐
問過佢先得
lckj

文章bananasims » 2008-01-01, 14:20

你可以唔儲存的嘛
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章lckj » 2008-01-01, 14:27

我家姐在家裡
lckj

文章bananasims » 2008-01-01, 14:28

問佢試下-.-
bananasims
太陽會員

文章lckj » 2008-01-01, 18:24

其實都無咩野姐
BB個頭上唔係奶咀個圖案
變左做'慕'碑
lckj

文章bananasims » 2008-01-01, 18:55

真係唔知喎=.= 外星 BB 好似係 UFO
bananasims
太陽會員

文章lckj » 2008-01-02, 12:35

外星BB都整到
有死神BB添
不過同平常D BB一樣
lckj

文章bananasims » 2008-01-02, 12:47

外星 BB 係綠色皮膚
bananasims
太陽會員

文章lckj » 2008-01-02, 12:49

我講死神BB=.=
lckj

文章bananasims » 2008-01-02, 14:03

真係未見過 =.=
bananasims
太陽會員

文章lckj » 2008-01-02, 14:32

所以話InSIMenator好用過超級秘技:p:p
lckj

文章bananasims » 2008-01-02, 15:05

我未試過用超級秘技整死人
bananasims
太陽會員

文章Ivan7 » 2008-01-02, 19:14

可以用超級密技點個人去Spawn → ...類似Death Creator既野
之後可以選點死法= =
Ivan7

文章Kutar » 2008-01-03, 13:30

佢知的,但係佢唔中意咁玩法XD雖然開住SPCHEAT但係多數唔用的

D人應該唔識投胎,只係咁岩諗住個墓碑姐。
係SIMS 2入面無靈魂呢回事,所有鬼魂都只係紀錄左係死左GE人,用墓碑個FUNCTION泥出泥嚇人(FUNCTION個名叫:Haunt)(所以無個墓就無鬼)。我試過控制個鬼魂,如果一CANCEL個FUNCTION隻鬼就會跳入地下走(個動作係跳返入個墓個動作);我又用SIMPE改到個墓碑係正常人都用倒呢個FUNCTION,一用就會話呢個人已經係第二到死左。(即係話只有死人先至可以用倒呢個FUNCTION)(EA如何分辨死人?死果陣佢EA會加一個叫TOKEN GE野俾個人,TOKEN有好多種,呢款應該叫DEATH TOKEN,用SPCHEAT MENU都有得加俾個人;仲有會加多項記憶,「我死了」,不過呢個應該同分辨死人無乜關係,用途係俾打電話叫返個人返生果陣有一項記憶係「我死了」象徵佢死過。以上只乃猜測。)
就算個人死左,SIMS 2 個文件夾到都係會有呢個人D資料,唔會刪除。即係話,如果有投胎,當個用地有個墓碑,隻鬼就唔會出泥,因為已經投左胎。但事實唔係咁,所以無乜可能。
IUJ
Kutar
土星會員

文章bananasims » 2008-01-03, 15:01

始終都係用 SimPE 好啲
bananasims
太陽會員

文章lckj » 2008-01-03, 16:13

有D複雜唔太明

但係個呀伯死左有死神冇墓碑wor
之後就有生仔動畫
lckj

文章bananasims » 2008-01-03, 16:17

會唔會係 bug :P
bananasims
太陽會員

文章lckj » 2008-01-03, 16:18

模二出左幾年冇人發現 :P
lckj

下一頁

回到 [A1c] 模擬市民 3 技術問題

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 12 位訪客