問2個白痴問題,望有人解答

不論已解答還是未解答,一樣能解決疑難。[I-Circle 模擬市民網-問答]
版面規則

問2個白痴問題,望有人解答

文章yaya » 2006-12-03, 20:10

我想問點先可以整1個teen出社區住ar?點解我次次整好,準備送佢出社區,佢都要我有大人先比我個人仔出社區?可唔可以剩係整個teen ar?

另外1個問題係點同死神woohoo?我次次都整唔到,佢打完電話就即刻鬆1人,都整唔到ar= =
yaya

Re: [討論]問2個白痴問題,望有人解答

文章bananasims » 2006-12-04, 10:41

teen 出唔到社區的

死神 woohoo?
咁勁!?
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Kutar » 2006-12-06, 00:02

bananasims 寫:teen 出唔到社區的

死神 woohoo?
咁勁!?

注意
解答問2 , 因為某種因(打算將來在我的壇提問),所以不方便回答為何死神不可以woohoo, 但只可跟你說, 佢"並不是一個人".意指, 死神佢只係一樣野, 而係獨一無二, 無論有幾多個neighbourhood都好, 係統都唔會再加多一個死神. 簡單講, 死神如果出現問題,就個個社區出現果個死神都會有問題, 咁樣講應該大約估到死神係咩啦可?

咁點解唔可以woohoo呢?呢個就係ea 較ge function. 佢只會係當某人死亡果陣先會叫係統製造佢出來, 收哂屍就走.唔會等你.
應該大約明啦可?

但係死神唔係npc人, 呢點唔可以搞錯, 同死神同類ge野有 : bunny rabit, 期望醫生, mrs. crumplebottom, hula, 所有司機都係
但係npc人你可能唔知一樣野, 訪客都係npc人. 以前有人提起過話npc係無法控制的人(none pxxxxxxx control)
所以npc人類別中也別忽略訪客

唔明可繼續問
IUJ
Kutar
土星會員

文章yaya » 2006-12-07, 22:08

不過唔知2位有冇留2到,好似怪怪城有個老女人(唔記得個名),我睇過佢d history話佢同死神woohoo過,我都想試下睇下係點= =”

至於1個teen住果個我見個,所以想問係點整出泥= =

圖檔
yaya

文章bananasims » 2006-12-09, 14:57

遲D我入去睇下先 :)

唔係好明
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Kutar » 2006-12-09, 19:56

teen一個人住唔係唔得:
1, 整一個大人一個teen
2, 整死個大人
3, move out
4, 搵屋住
大功告成~
IUJ
Kutar
土星會員

文章yaya » 2006-12-25, 14:11

Kutar 寫:teen一個人住唔係唔得:
1, 整一個大人一個teen
2, 整死個大人
3, move out
4, 搵屋住
大功告成~

我都係咁做,不過好鬼麻煩= =
yaya

文章yaya » 2006-12-25, 14:12

yaya 寫:不過唔知2位有冇留2到,好似怪怪城有個老女人(唔記得個名),我睇過佢d history話佢同死神woohoo過,我都想試下睇下係點= =”

圖檔

你留2個個族譜,得個teen ga咋..冇ar爸ar媽ga?
yaya

回到 [A1c] 模擬市民 3 技術問題

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 18 位訪客