係sims個到點樣先同到絞我心儀既對象變大做情侶呀?因為....

不論已解答還是未解答,一樣能解決疑難。[I-Circle 模擬市民網-問答]
版面規則

係sims個到點樣先同到絞我心儀既對象變大做情侶呀?因為....

文章cici918 » 2012-06-05, 17:52

係sims個到點樣先同到我心儀既對象變做情侶同結婚呀?
因為我已經可以做親密動作, 但仲未係情侶, 要去到咩地步,
謝謝!!
cici918
天王星會員

Re: 係sims個到點樣先同到絞我心儀既對象變大做情侶呀?因為....

文章TTerry_Hk » 2012-06-05, 19:14

情況一(當你的心儀對象是單身)
(1)首先你要不斷的溝她
(2)關係滿瀉時,按那Sims
(3)選浪漫
(4)選調情
(5)提議正式交往

情況二(當你的心儀對象已結婚或交往中)
重覆(1)至(4)
(5)選提議她與_____(她的另一半)分手
(6)如果她願意,再選浪漫
(7)選提議正式交往

情況二副作用:(1)你的心儀對象的另一半會立刻變成敵人(儘管你以前與他關係多好)
解決方法:1.開密技''testingcheatsenabled on''
2.到關係列處調較雙方關係
(2)如果你是名人,會有機會因「撬牆腳」而獲得「名譽掃地」的心情
解決方法:1.開密技''testingcheatsenabled on''
2.按著''CTRL''按後選該心情,它即消失
1.嘗試在市政府打官司,有機會勝出[要付律司費.如輸了官司還要賠款](但你有做過勝出機會不大)
2.在商業大樓付「狗仔錢」$5000(不用密技的話是非常昂貴的)

希望能幫到你!
SIMS.3
I LOVE THIS GAME
TTerry_Hk
土星會員

Re: 係sims個到點樣先同到絞我心儀既對象變大做情侶呀?因為....

文章TTerry_Hk » 2012-06-05, 19:20

當你們成情侶後,便可在浪漫列上選取「提議正式結婚」
你的Sims會向她求婚,但關係只會變成未婚__

如要正式結婚
情況一(低調結婚)
求婚後在「浪漫」選「結婚」便可以正式結婚

情況二(高調結婚)
(1)可從電話舉行「結婚派對」
(2)邀請多人選時間和服裝
(3)購買結婚Cake [建築模式>娛樂>派對]
(4)派對開始後按結婚cake
(5)你們便正式結婚了

希望能幫到你!
SIMS.3
TTerry_Hk
土星會員

文章TTerry_Hk » 2012-06-05, 19:20

當你們成情侶後,便可在浪漫列上選取「提議正式結婚」
你的Sims會向她求婚,但關係只會變成未婚__

如要正式結婚
情況一(低調結婚)
求婚後在「浪漫」選「結婚」便可以正式結婚

情況二(高調結婚)
(1)可從電話舉行「結婚派對」
(2)邀請多人選時間和服裝
(3)購買結婚Cake [建築模式>娛樂>派對]
(4)派對開始後按結婚cake
(5)你們便正式結婚了

希望能幫到你!
SIMS.3
TTerry_Hk
土星會員

文章cici918 » 2012-06-05, 23:03

謝謝你呀!!! =]
我仲有一個問題想問, 我同佢交往左, 係咪要繼續KEEP住個關係先可以有結婚,
我見到傳中接代, 我想問唔係要結左婚先有嫁咩?
cici918
天王星會員

文章EErops » 2012-06-08, 23:13

我覺得响 young adult 嘅階段喺難啲, 去到 adult 就易好多...我講結婚!
至於 "傳宗接代" 就未結婚都可以...哎吔道德淪亡喇!!
頭像
EErops
天王星會員

回到 [A1c] 模擬市民 3 技術問題

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 15 位訪客