玩得越耐,隻Game越窒!

不論已解答還是未解答,一樣能解決疑難。[I-Circle 模擬市民網-問答]
版面規則

玩得越耐,隻Game越窒!

文章IMMIO » 2011-11-12, 15:32

最近發現玩左幾個鐘之後,
隻game開始有啲窒
開頭窒左幾秒就人仔又郁返
但再玩耐啲,就變左窒住1分鐘個人仔先再郁

唔知各位知唔知道邊解會有咁既原因呢?
請幫忙解答,thanks
IMMIO
木星會員

Re: 玩得越耐,隻Game越窒!

文章uktrain » 2011-12-29, 18:25

我試過太窒後彈game :oops:
之後失去遊戲速度 :cry:

我估係個program寫得唔好
uktrain
天王星會員

文章bananasims » 2011-12-30, 17:07

Memory Leak,閂咗個 program :?
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章KeroChu » 2011-12-30, 20:38

最簡單直接就喺Shut Down個Program再開,我玩Cities XL 2012都喺咁做

其實Sims 3同埋Cities XL既記憶體管理都喺麻麻地,唔識自己Release Memory,最後多多嘢塞曬入去又無用又唔曉放,塞死左
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

文章IMMIO » 2012-03-14, 14:31

乜大家都曾有個咁既問題架
等我仲以為係我部電腦有問題呀~
真係唔該哂大家既解答
咁我以為玩2個鐘後都關一關機先再玩
IMMIO
木星會員

文章PinkyFung » 2012-04-12, 15:15

我都以為係電腦問題,所以換過部新,但係仲未砌到,未知得唔得...
如果早知係Program問題,我就唔駛換啦...
PinkyFung
天王星會員

文章Managzium » 2012-04-13, 12:16

有新電腦用都唔錯^^
因禍得福^^
我喺YouTube上的影片:
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

回到 [A1c] 模擬市民 3 技術問題

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 27 位訪客