[求助]突然控制唔到模擬市民

不論已解答還是未解答,一樣能解決疑難。[I-Circle 模擬市民網-問答]
版面規則

[求助]突然控制唔到模擬市民

文章alexkeung » 2011-01-11, 22:32

其中一個隱左形但控制到 (叫佢搭車之後解決到)
另一個本身係卡住左, 之後reset完得返一陣
而家又企定定唔郁乜都做唔到
同時間有個屋企人o係酒吧完全控制唔到

玩左好耐...點算=[
順帶一提,我既sims已經完成左10級發明任務
拎到生命中樞,不過發明家既工作台冇得創造神秘發明=[
alexkeung
天王星會員

Re: [求助]突然控制唔到模擬市民

文章bananasims » 2011-01-12, 19:57

完全控制唔到係點?左手面有無得揀個人?

至於生命中樞就唔清楚,咁耐都無試過
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章alexkeung » 2011-01-14, 00:07

好好呀=]呢度至少會有人理d疑難
控制唔到既情況,其中一個人仔卡住左,按乜都冇反應
另一個就類似困lift,只係得離開既選項
我諗住搬出再遷入,希望解決到啦

而生命中樞呢個就其實我o係其他forum都見過有呢個問題
當我拎左生命中樞之後
o係發明家的工作枱上高
依然都見唔到製作神秘發明呢一個選項
只係得一般既買廢物之類既選項=[
alexkeung
天王星會員

文章bananasims » 2011-01-14, 16:34

卡人試下用 moveObjects on 將個人搬去第啲位置試下
生命中樞就將佢放入隨身物品清單
未試過,盡量幫下啦
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

回到 [A1c] 模擬市民 3 技術問題

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 5 位訪客