遊戲正常, 可是時間停住了

不論已解答還是未解答,一樣能解決疑難。[I-Circle 模擬市民網-問答]
版面規則

遊戲正常, 可是時間停住了

文章someday21 » 2011-01-04, 17:18

從昨天開始, 原本一直在玩的家庭每天到4:59AM, 時間都會停住
小人都正常活動, 同樣有日落日出, 不過去旅行的時候卻沒有這問題
每次時間卡住, 都要回到選擇頁面或是去旅行回來才正常
請問怎解決> <
someday21
天王星會員

Re: 遊戲正常, 可是時間停住了

文章bananasims » 2011-01-04, 17:29

試下 delete 文件\Electronic Arts\模擬市民 3\Cache 入面既 file。
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章someday21 » 2011-01-05, 00:29

謝謝
可是應該是哪個CACHE?
因為我看到好幾個...
DCCACHE
IGACACHE
SIGSCACHE
someday21
天王星會員

文章bananasims » 2011-01-05, 12:50

Cache 係資料夾黎
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章someday21 » 2011-01-05, 14:34

知CACHE係個資料夾, 有印象以前見過
但係今次冇就咁叫CACHE既資料夾

傳左張資料夾既圖
圖檔
someday21
天王星會員

文章bananasims » 2011-01-05, 16:48

噢,咁樣試下三個資料夾入面既內容都 delete
唔洗擔心刪錯,因為 cache 係指快取,即係令模擬市民 3 快啲載入既檔案
就係有可能呢啲檔案 corrupt 咗所以時間郁唔到
bananasims
太陽會員

文章someday21 » 2011-01-05, 19:15

都係唔得"ORZ
而家上班車同校車, 工人都會準時到
但係個時間一直冇變, 要去OPTIONS果到確定一次先報一次時間跟住又係唔會自己跳返
搞到而家每日4:59都要去一次旅行返黎先至正常返TAT

===============

試天原來第二個SAVE又無事WOR...
唔知係咪用過BUYDEBUG既問題
而家要將個家庭搬去第二個CITY重新玩LA...

ANYWAY, THANKS ^^
someday21
天王星會員

回到 [A1c] 模擬市民 3 技術問題

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 92 位訪客