小學幼稚園明起停課兩周

政經時事,社會大事,均在此。

版主: Andy, hang

小學幼稚園明起停課兩周

文章b_kevin_e » 2009-06-11, 12:39

http://cablenews.i-cable.com/webapps/news_video/index.php?news_id=305335&category=
消 息 指 , 政 府 決 定 全 港 小 學 及 幼 稚 園 , 明 日 開 始 停 課 兩 星 期 。

聖 保 祿 學 校 再 有 十 一 名 女 學 生 , 確 診 感 染 甲 型 流 感 H1N1 , 她 們 部 分 人 昨 夜 已 經送 到 瑪 嘉 烈 醫 院 接 受 隔 離 。 她 們 的 一 名 女 同 學 昨 日 已 經 確 診 , 但 未 找 到 感 染 源 頭 。

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/art_main.php?iss_id=20090611&sec_id=6996647&art_id=12865922
政府宣佈,全港的幼稚園及小學,由明日起,停課 2星期。

行政長官曾蔭權早上 10時 30分,在政府總部主持流感督導委員會,商討應對豬流感策略,並會決定全港幼稚園及小學需要停課。

停唔停課對我冇影響
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

Re: 小學幼稚園明起停課兩周

文章hamu278 » 2009-06-11, 15:27

唔該,中學點都等考晒試先好停啊! :cry: :cry:
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章bananasims » 2009-06-11, 15:41

好開心,唔洗對住英基班智障,耳根清靜晒
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章b_kevin_e » 2009-06-11, 15:51

bananasims 寫:好開心,唔洗對住英基班智障,耳根清靜晒

佢地好嘈咩?
我都唔差,我屋企附近(係勁近)就有2間小學,正呀,冇咁嘈
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章bananasims » 2009-06-11, 16:00

啲國際學校一定嘈過普通學校
成班人渣私家車上黎塞住晒條路,又要狂砵
乞人憎到爆
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章bteonnsg » 2009-06-11, 17:03

bananasims 寫:啲國際學校一定嘈過普通學校
成班人渣私家車上黎塞住晒條路,又要狂砵
乞人憎到爆

我學校先慘,成日都"享受"到D千九/烏蠅頭通過D聲
明明隔左成條街同足球場都聽到 :o
bteonnsg
地球會員

文章bananasims » 2009-06-11, 17:04

以前我小學都係,我直程係個成個球場同成排課室對住(東鐵)
你間學校喺邊?
bananasims
太陽會員

文章bteonnsg » 2009-06-11, 17:06

bananasims 寫:以前我小學都係,我直程係個成個球場同成排課室對住(東鐵)
你間學校喺邊?

圖檔

自己參透吓,唔該
bteonnsg
地球會員

文章bananasims » 2009-06-11, 17:11

華仁嗰邊有隔音屏
我小學無 :evil:
我間學校係影車好地點,我上年中秋晚會走去學校狂影車 :P
bananasims
太陽會員

文章bteonnsg » 2009-06-11, 17:20

bananasims 寫:華仁嗰邊有隔音屏
我小學無 :evil:
我間學校係影車好地點,我上年中秋晚會走去學校狂影車 :P

鐵絲網(我學校果邊)就有
個隔音屏淨係裝左一邊,衛理道果邊無裝
bteonnsg
地球會員

文章bananasims » 2009-06-11, 17:21

成段九龍塘去旺角東既隔音屏都係廢 :roll:
bananasims
太陽會員

文章bteonnsg » 2009-06-12, 11:25

都唔知點解我學校果邊唔裝隔音屏

政府班__樣做野都虧嘅
bteonnsg
地球會員

文章bananasims » 2009-06-12, 11:31

我嗰間小學裝咗等如無裝 :evil:
以前我課室個位同架直通車距離十米都無
bananasims
太陽會員

文章bteonnsg » 2009-06-12, 13:55

咁屈機-.-?邊間先
bteonnsg
地球會員

文章bananasims » 2009-06-12, 13:56

九龍塘學校(小學部)
bananasims
太陽會員

文章bteonnsg » 2009-06-12, 14:18

話時話我今日考LISTENING,寫漏野
bteonnsg
地球會員

回到 [C1b] 時事新聞

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 5 位訪客