關楚耀衛詩涉日本藏毒被捕

政經時事,社會大事,均在此。

版主: Andy, hang

關楚耀衛詩涉日本藏毒被捕

文章SkyBread » 2009-03-03, 17:05

(明報)3月3日 星期二 15:50
日本 共同社報道,日本警方日前以涉嫌違反《大麻管制法》為由,拘捕本港歌星關楚耀 及衛詩。

報道指出,東京 警視廳澀谷署日前以涉嫌違反《大麻管制法》為由,當場逮捕了在香港等地發展的加拿大 籍男歌手關楚耀(25歲)及英國 籍女歌手衛詩(26歲)。

兩人涉嫌於2月24日凌晨1時許在東京澀谷區道玄阪的賣場內隨身攜帶藏於煙草中的大麻。

警方表示,他們接到賣場報警電話稱「拘捕了試圖扒竊的一男一女兩名外國人」,聞訊趕到的警員在檢查關楚耀的物品時發現了大麻。

關楚耀供稱,「(大麻)是從香港帶來的。」而衛詩則否認犯罪嫌疑,稱「並不知道那是大麻」。

定弭D"偽"人真係...唉...
SkyBread

Re: 關楚耀衛詩涉日本藏毒被捕

文章hkmtrhah » 2009-03-03, 17:26

圖檔
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章hamu278 » 2009-03-03, 18:28

香港又少兩個偽人 :oops:
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章大大師兄 » 2009-03-05, 03:03

特衰正苦:「佢地係加拿大人同埋英國人,我地唔會評論。」

關楚耀係禁毒大使,仲要之前係北區做過禁毒活動 :P 上官 d 人可能係佢教壞的 ;)
圖檔
大大師兄
地球會員

文章bananasims » 2009-03-05, 08:23

大大師兄 寫:特衰正苦:「佢地係加拿大人同埋英國人,我地唔會評論。」

關楚耀係禁毒大使,仲要之前係北區做過禁毒活動 :P 上官 d 人可能係佢教壞的 ;)

根本唔應該評論,藝人咪又係普通人一個。
加拿大政府/英國政府:「佢地係中國人,我地唔會評論。」 :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章kirisame » 2009-03-06, 13:05

好心佢地兩個
做得偽人,歌都唱唔好係度昆錢,同間有限公司冇分別架!
就好心盡下社會責任啦
做禁毒大使唔係比你上台9唱,免費推銷cd架?
如果因為咁冇得lo,抵死!
人地因為出道唱得唔好咋,換來近兩年沉默!更何況藏毒咁抵死
你真係有本事,自己好好努力,用實力企番起身,先好同我講野!

p.s.禁毒處如果唔想吸毒人數因此上升,快d出來講
"拿!唔好學胃c同關生啊!楂住包大麻,k仔,去到世界任何一度,都會比人捉架!!"
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

回到 [C1b] 時事新聞

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 12 位訪客