史上最弱智的人士-陳巧文

政經時事,社會大事,均在此。

版主: Andy, hang

史上最弱智的人士-陳巧文

文章bananasims » 2008-08-09, 11:27

奧運馬術賽揭幕,港大女生陳巧文在比賽開始後不久,在觀眾展示雪山獅子旗,被保安員抬離場。

保安人員最初用藍布圍住陳巧文,要求她離場,但她拒絕,引起附近觀眾不滿。擾攘近半小時後,保安員將她抬離場,並將與她同行的朋友帶走。

兩人在場外跟數名保安員理論,她的朋友更嘗試衝入賽場,但不成功。

民政事務局長曾德成指,奧運是歡樂和友誼的場合,最好不受干擾。

http://hk.beta.news.yahoo.com/article/0 ... /7lov.html

呢啲唔係叫做言論自由,乜都言論自由,自由前自由後,乜都自由,唔比叫「我係黑社會」又侵害自由,都唔知佢咩思想黎
人地結婚你會唔會抬棺材入去?人地葬禮你會唔會著紅色衫入去?要引用返美國人成日講既 do the WRONG thing at the WRONG time in the WRONG place,講佢就啱晒
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

Re: 史上最弱智的人士-陳巧文

文章hamu278 » 2008-08-09, 11:34

咁鐘意搞事 :roll:
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章bananasims » 2008-08-09, 11:35

佢既理論係,只要有一個人支持西藏獨立,佢就支持西藏獨立
咁我想陳巧文死,咁係咪要自殺先?
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章RCT4 » 2008-08-09, 16:02

有無青山電話呀!
留個位比佢呀!
頭像
RCT4
火星會員

文章Andy » 2008-08-09, 16:08

條友博出位??
圖檔
Andy
金星會員

文章elim_yeung » 2008-08-09, 19:52

佢博出名 :x
等人覺得佢了不起
有正義感喎 :evil:
頭像
elim_yeung
土星會員

文章bananasims » 2008-08-09, 20:38

elim_yeung 寫:佢博出名 :x
等人覺得佢了不起
有正義感喎 :evil:

好鬼死正義啫 8-)
bananasims
太陽會員

文章SkyBread » 2008-08-09, 22:46

有個外國人都有示威...
但係佢唔比人帶走...點解??
因為佢係適當Ge時候同地點做左適當Ge事...

呢個人都唔知佢點入大學...
SkyBread

文章bananasims » 2008-08-09, 23:23

SkyBread 寫:有個外國人都有示威...
但係佢唔比人帶走...點解??
因為佢係適當Ge時候同地點做左適當Ge事...

呢個人都唔知佢點入大學...

係囉,main point 唔係你表達乜意見,係喺你乜場合乜時間乜地點
佢就乜都錯晒,簡直無腦,都唔知邊個收佢入港大,港大之恥
bananasims
太陽會員

文章kirisame » 2008-08-10, 13:33

1)係奧運呢d神聖,和平,歡樂嘅體育活動搞事,比人拖抵死
2)西藏由清代以來都係中國合法管轄範圍.幾時到西藏達賴喇嘛嘈亂巴閉?任何人支持西藏"政府",就係破壞中國和平統一,13億炎黃子孫的敵人!人權唔得,中國可以改,但支持西藏獨立就一定唔得!身為中國人,為我國有一個好似陳巧文嘅人為恥!
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

文章bananasims » 2008-08-10, 14:51

kirisame 寫:1)係奧運呢d神聖,和平,歡樂嘅體育活動搞事,比人拖抵死
2)西藏由清代以來都係中國合法管轄範圍.幾時到西藏達賴喇嘛嘈亂巴閉?任何人支持西藏"政府",就係破壞中國和平統一,13億炎黃子孫的敵人!人權唔得,中國可以改,但支持西藏獨立就一定唔得!身為中國人,為我國有一個好似陳巧文嘅人為恥!

有個美國人好鬼搞笑架,話元朝同清朝都唔見西藏係領土範圍
比人話你點解 skip 咗明朝個地圖,佢就話張地圖係假的…笑死人…咩 logic 黎
bananasims
太陽會員

文章a252 » 2008-08-11, 07:04

kirisame 寫:1)係奧運呢d神聖,和平,歡樂嘅體育活動搞事,比人拖抵死

發現5毛黨員...
P.S. They said free Tibet only, not independant TIBET.
A159-C159-D636-B457-C457-D760-C252-A252
A201-C201-D751-B401-C401-D746-C248-A248
頭像
a252
火星會員

文章bananasims » 2008-08-11, 10:09

a252 寫:

發現5毛黨員...
P.S. They said free Tibet only, not independant TIBET.

搜下資料先好話人,Free Tibet = Independent Tibet,你自己睇自由西藏學生運動,西藏流亡政府等等既網站。
bananasims
太陽會員

文章hkmtrhah » 2008-08-11, 16:59

RCT4 寫:有無青山電話呀!
留個位比佢呀!

小欖有後補...

「巧文丫啦, 搵個福蛙公仔昱住佢!」
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

回到 [C1b] 時事新聞

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 48 位訪客