環保觸覺又發功之東涌綫車廂冷氣過凍

政經時事,社會大事,均在此。

版主: Andy, hang

環保觸覺又發功之東涌綫車廂冷氣過凍

文章b_kevin_e » 2011-08-15, 22:05

http://hk.news.yahoo.com/%E5%9C%98%E9%A ... 00318.html

環保觸覺呢個垃圾組織又出黎發功啦
今次又駛唔駛學上次咁叫mtr set做26-28度 :o)
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

Re: 環保觸覺又發功之東涌綫車廂冷氣過凍

文章KeroChu » 2011-08-16, 11:18

綠色_平 環保觸覺呢D咁既組織全部都喺食香既
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

文章UCR683 » 2011-08-16, 11:46

看看林忌篇博客文章:
環保觸覺專門向市民宣戰!(2011-8-15)
(台灣)16字箴言:
凝聚力量、一起向上、亞洲奇跡、世界驕傲!
頭像
UCR683
火星會員

文章KeroChu » 2011-08-16, 12:43

政府應該取締呢D組織囉
頭像
KeroChu
地球會員

文章KeroChu » 2011-08-16, 12:43

政府應該取締呢D組織囉
頭像
KeroChu
地球會員

文章UCR683 » 2011-08-16, 12:49

KeroChu 寫:政府應該取締呢D組織囉

取締?等立法會審議興建第三條機場跑道撥款才說吧! :evil:
頭像
UCR683
火星會員

文章bteonnsg » 2011-08-16, 12:59

叫班環保_咪食野,要光合作用呀

仲有開埋啲記者會要人影你地發功又晒電喎,CUT埋佢啦 :lol:
bteonnsg
地球會員

文章KeroChu » 2011-08-16, 15:04

呢D人唔將個世界打回石器時代喺唔安樂,乜嘢能源都唔用得
頭像
KeroChu
地球會員

文章a252 » 2011-08-18, 17:41

正一環保塔利班
自己ge想法係要強加喺人身上先安樂....
外國d環保團體大多係鼓勵人哋自發而唔似香港咁膠...
A159-C159-D636-B457-C457-D760-C252-A252
A201-C201-D751-B401-C401-D746-C248-A248
頭像
a252
火星會員

文章hkmtrhah » 2011-08-19, 04:43

呢個世界係有三種人

一種就係工業革命時代先生傳到嘅「人類為主宰」嘅人
一種就係寧願要自己死為地球嘅千年虫(or indeed:可憐蟲)嘅「地球為主宰」嘅人
一種就係諗嘢具「可持續發展」原則嘅人

我諗香港十居其九嘅環保組織都只係口就「地球為主宰」,自己做嘢就「人類為主宰」,比可憐蟲更可憐
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章a252 » 2011-08-19, 19:47

感覺上地理學家比環保組織更想可持續發展...
讀咗大半年地理都係講可持續發展
A159-C159-D636-B457-C457-D760-C252-A252
A201-C201-D751-B401-C401-D746-C248-A248
頭像
a252
火星會員

回到 [C1b] 時事新聞

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 11 位訪客