齊齊貼電腦枱啦

有趣圖片、影片、電視 / 電影 / 電台節目以及音樂分享。
版面規則
  • 本版面之討論範圍包括圖片 / 影片 / 音樂分享、電視台 / 電台 / 電影、電視 / 電台節目。
  • 自行攝影之作品分享請到 攝影發表。

Re: 齊齊貼電腦枱啦

文章efilm » 2009-04-15, 22:33

Deleted by Andy :D :D

順手 post 埋我張枱:

而家張枱都好亂下,唔影啦。 :oops:
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
頭像
efilm
地球會員

文章bananasims » 2009-04-15, 23:31

啱啱執緊枱,因間又影張先 :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Andy » 2009-04-15, 23:37

我張枱亂到唔想影 :oops:
圖檔
Andy
金星會員

文章orzman » 2009-04-16, 00:21

整好個 Ubuntu 貼 :oops: :oops:
;0)
頭像
orzman
土星會員

文章orzman » 2009-04-16, 11:48

比你地睇啦 ;)
圖檔
;0)
頭像
orzman
土星會員

文章大大師兄 » 2009-04-16, 19:13

efilm 寫:
Deleted by Andy :D :D

順手 post 埋我張枱:

而家張枱都好亂下,唔影啦。 :oops:

香港公共圖書館借書收據 :oops:
圖檔
大大師兄
地球會員

文章efilm » 2009-04-16, 23:12

大大師兄 寫:香港公共圖書館借書收據 :oops:

果時借書學 ActionScript 2、Ps、Id、Ai 果 d 野呀嘛。
遲 d 學 AS3 :)
頭像
efilm
地球會員

文章大大師兄 » 2009-04-16, 23:37

efilm 寫:
大大師兄 寫:香港公共圖書館借書收據 :oops:

果時借書學 ActionScript 2、Ps、Id、Ai 果 d 野呀嘛。
遲 d 學 AS3 :)

12 星期就學得晒 :oops: 勁喎

(其實我 d 借書收據一係就借完即刻掉,一係就當書籤用。由於基本上我無一本書試過一次都無續借過,亦都無一個固定地方放 reminder,所以其實上面印個還書日期對我來講作用唔大。依家通常用 Google Calendar 提自己 ;) )
圖檔
大大師兄
地球會員

文章銘仔 » 2009-04-17, 00:06

書桌 = 食飯枱~
冇野好睇 :lol:
頭像
銘仔
金星會員

文章efilm » 2009-04-17, 00:54

orzman 你 d 公仔同棵植物唔阻住睇 mon?

大大師兄 寫:12 星期就學得晒 :oops: 勁喎

(其實我 d 借書收據一係就借完即刻掉,一係就當書籤用。由於基本上我無一本書試過一次都無續借過,亦都無一個固定地方放 reminder,所以其實上面印個還書日期對我來講作用唔大。依家通常用 Google Calendar 提自己 ;) )

你點計到有 12 星期? :shock:
d 書其實都睇唔晒成本,都係揀 d 部分來睇。 :oops:

正話 search 過 HKPL:
  • AS3: 8 本
  • Flex 3: 2 本
  • Adobe AIR: 3 本
以上的「本」字其實係指有幾多款。

AS 果 d 就同一本書 HKPL 入左好多 copy,每款借左就大概一半左右。
Flex 果 d 都幾多人借
AIR 就唔太多人借
頭像
efilm
地球會員

文章大大師兄 » 2009-04-17, 15:12

Reply efilm, (太長費事 quote)

拿,根據呢個網站
香港公共圖書館 寫: 外 借 圖 書 館 資 料 , 每 次 限 期 14 天 。

香港公共圖書館 寫: 如 無 其 他 讀 者 預 約 借 閱 , 每 項 外 借 圖 書 館 資 料 最 多 可 以 連 續 續 借 五 次 , 每 次 為 期 14 天 。

所以我地得出:
借  書 :14 天後還書
續借第一次:28 天後還書
續借第二次:42 天後還書
續借第三次:56 天後還書
續借第四次:70 天後還書
續借第五次:84 天後還書
續借第六次:無得再續借

因為 1 個星期有 7 日,而 84 除以 7 係等於 12,所以最多可以連續睇 12 個星期。

或者較簡單既做法:
因為 14 天 = 2 星期,而 (借書 + 續借 5 次) = 6 次期限,6 x 2 = 12,最多可以連續睇 12 個星期。
圖檔
大大師兄
地球會員

文章bananasims » 2009-04-17, 16:27

不過你可以還咗又立即借 :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章大大師兄 » 2009-04-17, 16:41

bananasims 寫:不過你可以還咗又立即借 :oops:

去還書果度,比佢「嘟」左之後問佢攞番本書?
圖檔
大大師兄
地球會員

文章bananasims » 2009-04-17, 16:46

可以立即架 :oops:
bananasims
太陽會員

文章大大師兄 » 2009-04-17, 16:49

bananasims 寫:可以立即架 :oops:

唔明,係咪即係我之前講過果個做法?
圖檔
大大師兄
地球會員

文章bananasims » 2009-04-17, 16:54

我係還書嗰陣話「還書後再借,唔係續借」 :roll:
bananasims
太陽會員

文章大大師兄 » 2009-04-17, 16:59

bananasims 寫:我係還書嗰陣話「還書後再借,唔係續借」 :roll:

人地會睬你? :twisted:
圖檔
大大師兄
地球會員

文章bananasims » 2009-04-17, 17:01

點解唔睬?我已經做過十幾廿萬次,樂富公共圖書館 ;)
bananasims
太陽會員

文章大大師兄 » 2009-04-17, 17:11

bananasims 寫:點解唔睬?我已經做過十幾廿萬次,樂富公共圖書館 ;)

多謝你提供既方法。遲 d 去驗證吓得唔得先。 :P (我通常去 HKCL)

btw, 離題大遠喇 :oops:
圖檔
大大師兄
地球會員

文章orzman » 2009-04-17, 17:31

efilm 寫:orzman 你 d 公仔同棵植物唔阻住睇 mon?

大大師兄 寫:12 星期就學得晒 :oops: 勁喎

你點計到有 12 星期? :shock:
d 書其實都睇唔晒成本,都係揀 d 部分來睇。 :oops:

正話 search 過 HKPL:
  • AS3: 8 本
  • Flex 3: 2 本
  • Adobe AIR: 3 本
以上的「本」字其實係指有幾多款。

AS 果 d 就同一本書 HKPL 入左好多 copy,每款借左就大概一半左右。
Flex 果 d 都幾多人借
AIR 就唔太多人借

啲公仔都無咁高 :mrgreen:
;0)
頭像
orzman
土星會員

上一頁下一頁

回到 [C1a] 影音圖片

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 11 位訪客