自己畫既 ...

有趣圖片、影片、電視 / 電影 / 電台節目以及音樂分享。
版面規則
  • 本版面之討論範圍包括圖片 / 影片 / 音樂分享、電視台 / 電台 / 電影、電視 / 電台節目。
  • 自行攝影之作品分享請到 攝影發表。

Re: 自己畫既 ...

文章Andy » 2008-07-22, 15:19

lsp 寫:
星宿 寫:
lsp 寫:
星宿 寫:
lsp 寫:
efilm 寫:你的 Pen Tool 係咪「鋼筆工具」?
畫到好似用小畫家咁。

哈哈 你都好笑 我第一次畫圖囉 唔係你想我畫成點 ... ? :cry:
或者你試下用 小畫家 畫出來睇下有嘜分別 :idea:
仲有, 如果你咁講, 即係你畫得唔錯
可唔可以拎出來分享下 :idea:

pen tool畫出黎好smooth架

你學多幾年師先串人啦, 唔該

我講多次 我係第一次畫圖囉 咁都算串人
我開得呢個帖就係諗住比人踩 我就係想知點畫先好 D 囉 :idea:

唔係話你技術差,
係講你既態度好有問題.

First Of All, 我唔知佢咁勁,
Then 佢話我畫就似小畫家我先咁講, 同埋我唔知佢指既係「反鋸齒」問題,
以為佢話我畫功, 所以我先咁嬲話「我第一次畫」, 同埋可能佢以為我用 AI 畫 ...

你又唔講你用咩畫..
ai/ps/pi都有pen tool
圖檔
Andy
金星會員

文章lsp » 2008-07-22, 15:31

andy 寫:
lsp 寫:
星宿 寫:
lsp 寫:
星宿 寫:
lsp 寫:
efilm 寫:你的 Pen Tool 係咪「鋼筆工具」?
畫到好似用小畫家咁。

哈哈 你都好笑 我第一次畫圖囉 唔係你想我畫成點 ... ? :cry:
或者你試下用 小畫家 畫出來睇下有嘜分別 :idea:
仲有, 如果你咁講, 即係你畫得唔錯
可唔可以拎出來分享下 :idea:

pen tool畫出黎好smooth架

你學多幾年師先串人啦, 唔該

我講多次 我係第一次畫圖囉 咁都算串人
我開得呢個帖就係諗住比人踩 我就係想知點畫先好 D 囉 :idea:

唔係話你技術差,
係講你既態度好有問題.

First Of All, 我唔知佢咁勁,
Then 佢話我畫就似小畫家我先咁講, 同埋我唔知佢指既係「反鋸齒」問題,
以為佢話我畫功, 所以我先咁嬲話「我第一次畫」, 同埋可能佢以為我用 AI 畫 ...

你又唔講你用咩畫..
ai/ps/pi都有pen tool

全部都唔係 係 Fw ... :cry:
我知我侮辱左 Fw 所以唔講出來 :|
頭像
lsp
地球會員

文章bananasims » 2008-07-22, 15:39

Fireworks 有四種邊,你要揀...
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章lsp » 2008-07-22, 15:44

bananasims 寫:Fireworks 有四種邊,你要揀...

圖檔
喔喔 我哪個是英文版 ...
可能我張圖加得太多錨點, 所以睇落會好 「銳」 ...
再畫過 ... :cry:
最後由 lsp 於 2008-07-22, 17:48 編輯,總共編輯了 1 次。
頭像
lsp
地球會員

文章銘仔 » 2008-07-22, 16:26

lsp 寫:想學畫圖 ...

要畫ACG就用手畫起稿啦,用乜鬼電腦- -
起完稿再用電腦咪得= =
頭像
銘仔
金星會員

文章efilm » 2008-07-22, 16:55

lsp 寫:仲有我係澳門人 我個中央圖書館 D 書多到 X 咁, 我諗一本新 D 既電腦書都唔知有無

可以先 search 下:
http://www.library.gov.mo/cn/webpac/index.aspx
頭像
efilm
地球會員

文章lsp » 2008-07-22, 17:47

efilm 寫:
lsp 寫:仲有我係澳門人 我個中央圖書館 D 書多到 X 咁, 我諗一本新 D 既電腦書都唔知有無

可以先 search 下:
http://www.library.gov.mo/cn/webpac/index.aspx

我去親圖書館都係溫習 ... :lol:
唉, 無本啱點算 ...
有本 Chinese Fireworks 好似係出自 USA 既, 但內容又唔知係唔係中文,
點知, 佢原來 ... 無間有, 比人借哂 ...
附件果張你畫過的, 完全跟足天使果張圖像 ... 係用 Soft 的 ... :?
再因為透明關係, 禁入去先睇吧 ... :|
頭像
lsp
地球會員

文章人仔 » 2008-07-22, 22:01

想問下你係用咩軟件畫?
頭像
人仔
金星會員

文章lsp » 2008-07-23, 00:54

人仔 寫:想問下你係用咩軟件畫?

上面有提到, Fw :idea:
頭像
lsp
地球會員

文章人仔 » 2008-07-26, 14:27

原來有兩頁ga
岩岩先睇到
頭像
人仔
金星會員

文章lsp » 2008-07-26, 18:00

人仔 寫:原來有兩頁ga
岩岩先睇到

... 新畫的
但不懂畫眼 望有高人指教 ... :oops:
現在還在不斷試畫眼 ...
因為有 D 用黑色線畫, 所以都係禁入去先睇到 ... :?
右面果個唔係我畫既, 一睇就知係高人畫 ... :cry:
頭像
lsp
地球會員

文章銘仔 » 2008-07-26, 18:27

lsp 寫:
人仔 寫:原來有兩頁ga
岩岩先睇到

... 新畫的
但不懂畫眼 望有高人指教 ... :oops:
現在還在不斷試畫眼 ...
因為有 D 用黑色線畫, 所以都係禁入去先睇到 ... :?
右面果個唔係我畫既, 一睇就知係高人畫 ... :cry:

御姐圖檔
頭像
銘仔
金星會員

上一頁

回到 [C1a] 影音圖片

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 18 位訪客