自己畫既 ...

有趣圖片、影片、電視 / 電影 / 電台節目以及音樂分享。
版面規則
  • 本版面之討論範圍包括圖片 / 影片 / 音樂分享、電視台 / 電台 / 電影、電視 / 電台節目。
  • 自行攝影之作品分享請到 攝影發表。

自己畫既 ...

文章lsp » 2008-07-22, 11:56

左面果個係抄天使既 Msn 頭像既 ...
右面果個就係照住動畫入面來畫, 點知畫下畫下變左好似男咁, 本身係女來 ... :oops:
... 第一次用 Pen Tool 畫野 ... 比 D 意見 ... :|
↓↓↓
禁入去先睇到 ...
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
頭像
lsp
地球會員

Re: 自己畫既 ...

文章efilm » 2008-07-22, 12:02

用小畫家畫?
頭像
efilm
地球會員

文章lsp » 2008-07-22, 12:36

有 Pen Tool 既工具 ... :cry:
{ Pen Tool =/= Pen鬚 Tool ... }
頭像
lsp
地球會員

文章efilm » 2008-07-22, 12:42

你的 Pen Tool 係咪「鋼筆工具」?
畫到好似用小畫家咁。
頭像
efilm
地球會員

文章星宿 » 2008-07-22, 12:46

泉此方
星宿

文章lsp » 2008-07-22, 13:17

efilm 寫:你的 Pen Tool 係咪「鋼筆工具」?
畫到好似用小畫家咁。

哈哈 你都好笑 我第一次畫圖囉 唔係你想我畫成點 ... ? :cry:
或者你試下用 小畫家 畫出來睇下有嘜分別 :idea:
仲有, 如果你咁講, 即係你畫得唔錯
可唔可以拎出來分享下 :idea:
頭像
lsp
地球會員

文章星宿 » 2008-07-22, 13:28

lsp 寫:
畫到好似用小畫家咁。

哈哈 你都好笑 我第一次畫圖囉 唔係你想我畫成點 ... ? :cry:

pen tool畫出黎好smooth架

你學多幾年師先串人啦, 唔該
星宿

文章lsp » 2008-07-22, 13:34

星宿 寫:
lsp 寫:
畫到好似用小畫家咁。

我講多次 我係第一次畫圖囉 咁都算串人
我開得呢個帖就係諗住比人踩 我就係想知點畫先好 D 囉 :idea:
頭像
lsp
地球會員

文章Andy » 2008-07-22, 13:49

lsp 寫:
畫到好似用小畫家咁。

>仲有, 如果你咁講, 即係你畫得唔錯
你自己上佢個blog睇啦
http://efilm.blogspot.com

http://efilm.blogspot.com/2008/02/chroma-wallpaper.html
http://efilm.blogspot.com/2006/08/icons.html
http://efilm.blogspot.com/2006/07/new-r ... on-12.html
http://efilm.blogspot.com/2006/09/bleed-wallpaper.html
http://efilm.blogspot.com/2006/06/blog-post_14.html

佢呢啲先係天才......
你畫十年都唔會好得過佢
冇錯,佢係畫得唔止唔錯..仲係好好

我用ai好多都係efilm教的= =
圖檔
Andy
金星會員

文章efilm » 2008-07-22, 14:19

星宿 寫:pen tool畫出黎好smooth架

線條可以 set 係咪反鋸齒,同埋 Pen Tool 都可以畫到起晒角。

不過你 d 線就真係好似小畫家畫果 d。
想學的話我建議你去公共圖書館借書學,睇左幾本之後對個軟件有個概念就可以上網睇教學。
頭像
efilm
地球會員

文章星宿 » 2008-07-22, 14:52

lsp 寫:
星宿 寫:
lsp 寫:
畫到好似用小畫家咁。

我開得呢個帖就係諗住比人踩 我就係想知點畫先好 D 囉 :idea:

唔係話你技術差,
係講你既態度好有問題.
星宿

文章lsp » 2008-07-22, 14:53

efilm 寫:

線條可以 set 係咪反鋸齒,同埋 Pen Tool 都可以畫到起晒角。

想學的話我建議你去公共圖書館借書學,睇左幾本之後對個軟件有個概念就可以上網睇教學。

我唔係用 AI 畫 ... :cry:

仲有我係澳門人 我個中央圖書館 D 書多到 X 咁, 我諗一本新 D 既電腦書都唔知有無

同埋 你所講既反鋸係響邊度 Set 邊個 Sofeware

附件果張算唔算反左鋸 ... ? :?:
頭像
lsp
地球會員

文章銘仔 » 2008-07-22, 15:02

用滑鼠畫??
如果用滑鼠畫就建議用
...

如果真係想做專業啲既畫家就去買塊壓力手寫板,之前見黃金三百左右 :lol:

整體黎講都OK,眼果度CUTE返D就得 ;)
頭像
銘仔
金星會員

文章Andy » 2008-07-22, 15:03

lsp 寫:
efilm 寫:

我唔係用 AI 畫 ... :cry:

仲有我係澳門人 我個中央圖書館 D 書多到 X 咁, 我諗一本新 D 既電腦書都唔知有無

同埋 你所講既反鋸係響邊度 Set 邊個 Sofeware

附件果張算唔算反左鋸 ... ? :?:

來香港
去黃金掃返幾本
圖檔
Andy
金星會員

文章lsp » 2008-07-22, 15:03

銘仔 寫:用滑鼠畫??
如果用滑鼠畫就建議用
...

如果真係想做專業啲既畫家就去買塊壓力手寫板,之前見黃金三百左右 :lol:

你講抄果張 定係亂畫果張 :cry:
頭像
lsp
地球會員

文章銘仔 » 2008-07-22, 15:04

lsp 寫:附件果張算唔算反左鋸 ... ? :?:

畫反鋸圖,不如畫矢量圖仲好= ="

lsp 寫:
如果用滑鼠畫就建議用
...

亂畫果張=]
頭像
銘仔
金星會員

文章lsp » 2008-07-22, 15:05

星宿 寫:
lsp 寫:
星宿 寫:
lsp 寫:
畫到好似用小畫家咁。

唔係話你技術差,
係講你既態度好有問題.

First Of All, 我唔知佢咁勁,
Then 佢話我畫就似小畫家我先咁講, 同埋我唔知佢指既係「反鋸齒」問題,
以為佢話我畫功, 所以我先咁嬲話「我第一次畫」, 同埋可能佢以為我用 AI 畫 ...
最後由 lsp 於 2008-07-22, 15:10 編輯,總共編輯了 1 次。
頭像
lsp
地球會員

文章lsp » 2008-07-22, 15:06

銘仔 寫:

lsp 寫:
如果用滑鼠畫就建議用
...

亂畫果張=]

果張進步空間好大 ... 喎 ... :|
因為我前世未睇過動畫, 一時間要畫, 唔係好識, D 眼唔識玩 ...
D 眼珠 白色 果 D 部份 ...
頭像
lsp
地球會員

文章銘仔 » 2008-07-22, 15:09

lsp 寫:
銘仔 寫:

lsp 寫:
如果用滑鼠畫就建議用
...

亂畫果張=]

因為我前世未睇過動畫, 一時間要畫, 唔係好識, D 眼唔識玩 ...

其實點解係都要畫 LUCKY STAR 架= =
仲有無端端又畫既 :P
頭像
銘仔
金星會員

文章lsp » 2008-07-22, 15:11

銘仔 寫:
lsp 寫:
銘仔 寫:

lsp 寫:
如果用滑鼠畫就建議用
...

亂畫果張=]

其實點解係都要畫 LUCKY STAR 架= =
仲有無端端又畫既 :P

亂畫果張係亂畫既 ...
唔係跟 Lucky Star,
同埋我都係琴日先知果「隻野」叫 Lucky Star :idea:
無, 想學畫圖 ...
頭像
lsp
地球會員

下一頁

回到 [C1a] 影音圖片

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 9 位訪客