有趣圖片、影片、電視 / 電影 / 電台節目以及音樂分享。
版面規則
  • 本版面之討論範圍包括圖片 / 影片 / 音樂分享、電視台 / 電台 / 電影、電視 / 電台節目。
  • 自行攝影之作品分享請到 攝影發表。

文章Frenchfriezz » 2009-12-24, 13:49

呢套戲真係冇得彈,問頭仲以為係睇畫質多過睇劇情,點知上個禮拜係MCL Metro睇完先知原來係完全調轉哂
普通戲院只係買多部機係兩邊夾硬放劣質3D版出黎,連D樹葉退地都未整好就放出街俾人睇

好唔服氣,最後洗多百二蚊係iSQUARE IMAX睇左IMAX 3D版,好正 :D
而家睇埋BEA IMAX仲有邊日係仲有位,睇下真正IMAX既無敵質素先 :P
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

Re: AVATAR

文章銘仔 » 2009-12-24, 15:36

唉...
想買飛又冇錢,到有錢先黎冇飛...

(細細聲)岩岩B左返黎 :roll:
頭像
銘仔
金星會員

文章orzman » 2009-12-24, 16:03

downloading...
;0)
頭像
orzman
土星會員

文章銘仔 » 2009-12-24, 16:28

orzman 寫:downloading...

話說係極低質素,DL完都冇意欲去睇 :oops:
頭像
銘仔
金星會員

文章Frenchfriezz » 2009-12-24, 16:28

呢套片就算你買Blu-ray碟番黎睇,始終同IMAX 3D版差一大截 :oops:
頭像
火星會員

文章銘仔 » 2009-12-24, 16:30

Frenchfriezz 寫:呢套片就算你買Blu-ray碟番黎睇,始終同IMAX 3D版差一大截 :oops:

唔理聲響...
螢幕大小都差大一截 :(
頭像
銘仔
金星會員

文章Frenchfriezz » 2009-12-24, 16:34

銘仔 寫:唔理聲響...

咁精彩既劇本配合3D真係難得一見,尤其呢套戲唔似其他3D戲咁只得主角係3D咁呃錢
而家BEA IMAX仲有幾個單丁位,打算過幾日挑戰終極高清版 :P
頭像
火星會員

文章銘仔 » 2009-12-24, 17:19

Frenchfriezz 寫:
銘仔 寫:唔理聲響...

咁精彩既劇本配合3D真係難得一見,尤其呢套戲唔似其他3D戲咁只得主角係3D咁呃錢
而家BEA IMAX仲有幾個單丁位,打算過幾日挑戰終極高清版 :P

終極高清版 => 機場??
頭像
銘仔
金星會員

文章Frenchfriezz » 2009-12-24, 17:28

銘仔 寫:終極高清版 => 機場??

我想講呢其實機場個所謂4D巨幕戲院係全港最廢果堆戲院之一囉,screen大有鬼用咩,所謂4D根本就係廢

BEA IMAX係全香港最高清既戲院,用傳統IMAX技術投影 :mrgreen:
頭像
火星會員

文章銘仔 » 2009-12-24, 17:51

銘仔 寫:終極高清版 => 機場??

我想講呢其實機場個所謂4D巨幕戲院係全港最廢果堆戲院之一囉,screen大有鬼用咩,所謂4D根本就係廢

BEA IMAX係全香港最高清既戲院,用傳統IMAX技術投影 :mrgreen:

你知唔知BEA IMAX 係CUT左 左右既畫面架~?
機場先係播晒原裝咁大既畫面 :roll:
頭像
銘仔
金星會員

文章Frenchfriezz » 2009-12-24, 17:55

銘仔 寫:你知唔知BEA IMAX 係CUT左 左右既畫面架~?

screen aspect/size同projector resolution有咩關係?你又睇左disgust果條友亂嗡篇文(兼信埋)? :?
頭像
火星會員

文章銘仔 » 2009-12-24, 18:35

銘仔 寫:你知唔知BEA IMAX 係CUT左 左右既畫面架~?

screen aspect/size同projector resolution有咩關係?你又睇左disgust果條友亂嗡篇文(兼信埋)? :?

disgust 果篇直頭亂嗌-,-
我係睇IMDB同EPC的 :ugeek:
頭像
銘仔
金星會員

文章Frenchfriezz » 2009-12-24, 22:54

睇中左BEA IMAX 1月9號0900場一個靚位,聽日飛車出九龍灣買埋佢先 :D
頭像
火星會員

文章銘仔 » 2009-12-24, 23:38

Frenchfriezz 寫:睇中左BEA IMAX 1月9號0900場一個靚位,聽日飛車出九龍灣買埋佢先 :D

死死地氣搵人PPS左佢啦 :oops:
頭像
銘仔
金星會員

文章Frenchfriezz » 2009-12-24, 23:58

銘仔 寫:死死地氣搵人PPS左佢啦 :oops:

PPS免手續費quota玩哂,我點解仲要用PPS?碌卡賺Cash Dollar好過 :P
頭像
火星會員

文章銘仔 » 2009-12-25, 00:33

銘仔 寫:死死地氣搵人PPS左佢啦 :oops:

PPS免手續費quota玩哂,我點解仲要用PPS?碌卡賺Cash Dollar好過 :P

咁仲唔碌卡,東亞有95折 :twisted:
頭像
銘仔
金星會員

文章Frenchfriezz » 2009-12-25, 00:44

銘仔 寫:咁仲唔碌卡,東亞有95折 :twisted:

Cash Dollar係恆生卡產物黎架喎 :P :P :P
頭像
火星會員

文章銘仔 » 2009-12-25, 00:45

銘仔 寫:咁仲唔碌卡,東亞有95折 :twisted:

Cash Dollar係恆生卡產物黎架喎 :P :P :P

咁就睇你要 Cash Dollar 定係 95折 :ugeek:
頭像
銘仔
金星會員

文章Frenchfriezz » 2009-12-25, 00:48

銘仔 寫:咁就睇你要 Cash Dollar 定係 95折 :ugeek:

我絕對唔會同錢作對,但我冇BEA信用卡嘛… :(
頭像
火星會員

文章銘仔 » 2009-12-25, 00:53

銘仔 寫:咁就睇你要 Cash Dollar 定係 95折 :ugeek:

我絕對唔會同錢作對,但我冇BEA信用卡嘛… :(

算啦~
不過我覺得其實要花時間飛奔去米加盒子,倒不如係網上訂左張飛佢 :roll:
頭像
銘仔
金星會員

回到 [C1a] 影音圖片

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客