都唔知點解D日鐵膠成日罵龜鐵D轉車安排

公共運輸、社會基建及交通網絡。

版主: a252, Andy

都唔知點解D日鐵膠成日罵龜鐵D轉車安排

文章bteonnsg » 2009-05-09, 21:33

http://www28.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=9582750&extra=page%3D5&page=1
其實我睇左呢個POST好耐,不過越睇越火滾
成日話咩日本人唔怕轉車煩,轉車行多陣都無所謂
結果係香港人邊似日本人咁受到行咁耐路呀
你要佢落一層都好似殺你全家咁啦
仲想叫佢又1樓經大堂落多幾層再行轉車通度喎
了解吓兩地人心理差異先啦
就算龜鐵技術上起到,你地咪又唔會用
你睇南昌站D人寧願要洗車槽去錯方向(掉上下行)都唔願搭2次電梯,就知道香港人有幾懶
建議:一出家門就上車,瞬間到目的地大門口,回程一落車就番到入房
最後由 bteonnsg 於 2009-05-09, 21:50 編輯,總共編輯了 1 次。
bteonnsg
地球會員

Re: 都唔知點解D日鐵膠成日罵龜鐵D轉車安排

文章bananasims » 2009-05-09, 21:36

又黎啦
他們的建築難度真高, 很感嘆! 真偉大!
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章ccya965041 » 2009-05-12, 12:46

d人係度亂嗡,都唔理得咁多,
discuss愈黎愈多人鐘意「一廂情願」,
「一廂情願」去想人地做某樣野,都唔明白d小朋加咩心理
頭像
ccya965041
木星會員

文章UCR683 » 2009-05-12, 12:55

可能他們的《多啦A夢》思維上腦,寧可有「隨意門」往返各地!
(台灣)16字箴言:
凝聚力量、一起向上、亞洲奇跡、世界驕傲!
頭像
UCR683
火星會員

文章bananasims » 2009-05-12, 17:04

http://www.discuss.com.hk/viewthread.ph ... d203267116
呢個人好搞笑(唔係鬧人)
一時話轉車差,一時又話美孚好正
好正就話好偉大好偉大…
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章bteonnsg » 2009-05-12, 21:18

條友成個黃麗梅咁,係咪都得果幾句 :oops:
bteonnsg
地球會員

文章ccya965041 » 2009-05-13, 11:42

bananasims 寫:http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=9660655&page=2#pid203267116
呢個人好搞笑(唔係鬧人)
一時話轉車差,一時又話美孚好正
好正就話好偉大好偉大…

睇唔過眼講多左 :P
頭像
ccya965041
木星會員

回到 [C1c] 公共運輸及基建

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客