最多梯級的港鐵站

公共運輸、社會基建及交通網絡。

版主: a252, Andy

最多梯級的港鐵站

文章bananasims » 2008-12-09, 18:30

http://www.mtr.com.hk/chi/whatsnew/healthy_step.html
又係鰂魚涌稱冠,炮台山條長樓梯邊有 50 級咁少 :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

Re: 最多梯級的港鐵站

文章銘仔 » 2008-12-09, 19:04

bananasims 寫:http://www.mtr.com.hk/chi/whatsnew/healthy_step.html
又係鰂魚涌稱冠,炮台山條長樓梯邊有 50 級咁少 :oops:

正野 :P
鰂魚涌個地底又大又深,月台都多幾個...
真係打死都唔去鰂魚涌 :P
頭像
銘仔
金星會員

文章bananasims » 2008-12-09, 19:13

銘仔 寫:
bananasims 寫:http://www.mtr.com.hk/chi/whatsnew/healthy_step.html

去北角轉車落一層搭去柴灣方向既車 :oops:
我行過炮台山個樓梯,仲要向上,行到死死下。
通常啲越深越陰深既車站都係暗啲,好似上環、炮台山、鰂魚涌。
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章銘仔 » 2008-12-09, 19:24

bananasims 寫:
銘仔 寫:

我好似冇去過炮台山,不過鰂魚涌真係好暗 :roll:
頭像
銘仔
金星會員

文章bananasims » 2008-12-09, 19:30

深藍 :evil:
bananasims
太陽會員

文章人仔 » 2008-12-09, 19:49

點解會暗d ge?
電力不足?
頭像
人仔
金星會員

文章銘仔 » 2008-12-09, 19:54

人仔 寫:點解會暗d ge?
電力不足?

係掛,同埋側魚用深綠色,搞到好暗 :oops:
頭像
銘仔
金星會員

文章bananasims » 2008-12-09, 20:08

人仔 寫:點解會暗d ge?
電力不足?

外牆既色咁暗,睇落都好陰森。
近排啲通道安咗啲白色既假天花,光返少少。
bananasims
太陽會員

文章人仔 » 2008-12-09, 20:16

不過d月台暗我都覺
筲簊灣個我都覺暗
所以我唔會咁中意d月台個牆曲哥d月台
通常哥d都比較暗(個人認為, 當時本人仍然係小學, 最近一次只係去過銅鑼環同上環)
頭像
人仔
金星會員

文章bananasims » 2008-12-09, 20:24

你喺過香港讀書?

筲簊灣當然暗,深藍…
彎牆都無辦法,技術問題,好似天后銅鑼灣嗰啲真係恐怖到…
bananasims
太陽會員

文章Freeman » 2008-12-09, 20:37

鰂魚涌....
我小學果時係入面試過蕩失路 :oops: :oops:

北角果條幾輕鬆 ;)
Freeman
地球會員

文章bananasims » 2008-12-09, 20:40

iamfreeman 寫:鰂魚涌....

北角果條幾輕鬆 ;)

最輕鬆係太子旺角 :oops:
bananasims
太陽會員

文章人仔 » 2008-12-09, 20:47

我未係香港讀過書
只係以前未夠11歲過去行街/換證者
頭像
人仔
金星會員

文章Freeman » 2008-12-09, 21:10

北角果條幾輕鬆 ;)

好少去果頭 :?
Freeman
地球會員

文章bananasims » 2008-12-09, 21:43

iamfreeman 寫:

北角果條幾輕鬆 ;)

好少去果頭 :?

太子同旺角既距離仲近過尖沙咀同尖東 :lol:
bananasims
太陽會員

文章銘仔 » 2008-12-09, 22:01

bananasims 寫:太子同旺角既距離仲近過尖沙咀同尖東 :lol:

行都行到過去添- -
頭像
銘仔
金星會員

文章lsp » 2008-12-09, 23:14

銘仔 寫:

銘仔 寫:

我來親香港都係住過度, 有親戚
頭像
lsp
地球會員

文章hkmtrhah » 2008-12-10, 13:03

我之前極無聊去鰂魚涌行樓梯, 12x 級

bananasims 寫:......通常啲越深越陰深既車站都係暗啲......

越陰深......估唔到你驚依啲野
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章bananasims » 2008-12-10, 13:04

pcyc 寫:我之前極無聊去鰂魚涌行樓梯, 12x 級

bananasims 寫:......通常啲越深越陰深既車站都係暗啲......

越陰深......估唔到你驚依啲野

上環同鰂魚涌係有種感覺…
炮台山樓梯試過風化案啦 :oops:
bananasims
太陽會員

文章UCR683 » 2008-12-11, 20:50

bananasims 寫:上環同鰂魚涌係有種感覺…
炮台山樓梯試過風化案啦 :oops:

炮台山站月台的樓梯,也曾經成為年輕男女「歡好」的場所;直至它安裝閉路電視後,再沒有發生此事。
頭像
UCR683
火星會員

下一頁

回到 [C1c] 公共運輸及基建

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客