又急流

公共運輸、社會基建及交通網絡。

版主: a252, Andy

又急流

文章bananasims » 2010-07-22, 18:16

圖檔
The Waterloo Rapids

有紅小喺快線停咗幾分鐘,以為死火,後尾喺快線硬住頭皮過
有巴士喺慢線猶疑不決,最後都過咗

慢線條路“爆”咗,有水由地底“用”出黎
落橋位變水塘

(觀察咁耐都係啲救護車最猛,唔理三七廿一快線加速過)

同前年七月個大暴雨差唔多
不過前年左上角嗰個石屎圍欄都比沖爛埋
同埋落橋位有架巴士死火,打橫停咗喺度,塞住條橋既車
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

Re: 又急流

文章Andy » 2010-07-23, 05:16

呢個係測試四條軚性能嘅機會 :D
圖檔
Andy
金星會員

文章ccya965041 » 2010-07-23, 12:27

Andy 寫:呢個係測試四條軚性能嘅機會 :D

呢一個叫做All-wheel-drive,或者4-wheel-drive
係香港多數人買車都會係Front-wheel-drive,
極少數會係Rear-wheel-drive

而外國有機會落雪既地方,會見到All-wheel-drive既好處,
連我自己架車都係ALL-WHEEL-DRIVE

不過會食油少少,但個power會勁d,而現在既車有制可以選擇,
夏天可以用番front-wheel
頭像
ccya965041
木星會員

文章Andy » 2010-07-23, 23:55

ccya965041 寫:

呢一個叫做All-wheel-drive,或者4-wheel-drive

而外國有機會落雪既地方,會見到All-wheel-drive既好處,

不過會食油少少,但個power會勁d,而現在既車有制可以選擇,

係咪即係賽車game成日見嗰啲咩4WD呢啲?
圖檔
Andy
金星會員

文章Freeman » 2010-07-24, 02:30

Andy 寫:
ccya965041 寫:

係咪即係賽車game成日見嗰啲咩4WD呢啲?

即係N輪驅動囉
Freeman
地球會員

回到 [C1c] 公共運輸及基建

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客