港鐵優惠「全程有獎 有愛成雙」

公共運輸、社會基建及交通網絡。

版主: a252, Andy

港鐵優惠「全程有獎 有愛成雙」

文章JX7452~Tadase » 2010-02-15, 17:17

咩黎?!

官方:http://mtr.com.hk/chi/whatsnew/eib_valentine2010.html
非官方:http://www.hkbf.org/viewtopic.php?f=31&t=336498

HKBF 寫:簡單啲即係話每日可以用你的八達通去拍一拍「e分鐘著數」機,咁就會有優惠卷,有咩優惠咁正?係唔係全年免費搭港鐵?還是一世免費搭港鐵呢?錯!

優惠如下:

免費港鐵車程優惠:往迪士尼、坑口、大埔墟、天水圍或東涌站
機場快綫半價優惠
港鐵精品 $5 現金優惠
MTR Shops - 指定商戶 $5 現金優惠
MTR Shops - Beard papa's / coco frans $3現金優惠
MTR Shops - 龍島 $10 現金優惠
MTR Shops - 零食物語 $10 現金優惠
鴻福堂 $25 自家湯現金優惠
美心西餅 $2 現金優惠

有冇咁正,係唔係話要交幾十張紙等兩三年先用得?又錯!

只係你行多幾步去到「e分鐘著數」按幾下就會有!

即係話如果你有好幾十百萬張都可以每張每張咁玩(當然時間有冇咁玩係一個問題)

只係去到三月十四日!!即係仲有一個月都無呀!!!!

正呀,免費去迪士尼、東涌。 :D
坑口都得喎! :mrgreen:
頭像
JX7452~Tadase
土星會員

Re: 港鐵優惠「全程有獎 有愛成雙」

文章hkmtrhah » 2010-02-15, 17:42

冇興趣換 :oops:
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章bananasims » 2010-02-15, 18:44

唔記得咗去試玩添
睇 HKiTalk 既人話,去 E-分鐘著數咁抽獎佢就隨機揀個站比你免費坐車去…
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章bananasims » 2010-02-15, 18:44

唔記得咗去試玩添
睇 HKiTalk 既人話,去 E-分鐘著數咁抽獎佢就隨機揀個站比你免費坐車去…
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章johnwong32000 » 2010-02-16, 01:21

bananasims 寫:唔記得咗去試玩添

(低B模式)抽左將la,我有美心!
圖檔
Kinkidt Customer Service Hotline: 69263510
頭像
johnwong32000
木星會員

文章bananasims » 2010-02-16, 01:55

美心優惠卷就實要 :oops:
bananasims
太陽會員

文章johnwong32000 » 2010-02-16, 02:12

bananasims 寫:美心優惠卷就實要 :oops:

十蚊蚊,先有小小$2,我要港鐵免費!
圖檔
Kinkidt Customer Service Hotline: 69263510
頭像
johnwong32000
木星會員

文章b_kevin_e » 2010-02-16, 14:53

搵日又去屯門站抽下先 :P
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章UCR683 » 2010-02-16, 21:50

我抽了張去大埔墟站的單程車票!
(台灣)16字箴言:
凝聚力量、一起向上、亞洲奇跡、世界驕傲!
頭像
UCR683
火星會員

文章b_kevin_e » 2010-02-20, 10:44

琴日抽左張去天水圍既車票
返正琴日出左去,返屯門時用左佢
最正之後程輕鐵都唔駛俾 :P :P
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章V813 » 2010-02-20, 11:45

b_kevin_e 寫:琴日抽左張去天水圍既車票

輕鐵免費接駁仍然有效?
我家人要去元朗,叫佢地善用先 :)
V813
土星會員

文章b_kevin_e » 2010-02-20, 13:40

V813 寫:
b_kevin_e 寫:琴日抽左張去天水圍既車票

輕鐵免費接駁仍然有效?
我家人要去元朗,叫佢地善用先 :)

佢個系統應該剩係check你張八仔有冇嗰幾個西鐵站出閘紀錄,好似唔睇錢
幾年前輕鐵有個咩學生積分計劃(搭滿12蚊就有$3.4優惠),試過幾次係天水圍運動場搭輕鐵去轉西鐵,收我3毫
之後係兆康出閘,西鐵嗰程就收我4毫,再轉輕鐵,唔收錢
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章hkmtrhah » 2010-03-02, 19:32

圖檔
POA 201003021544,炒炒地,不過只作記事用就算數。

寶琳又排,美孚又排……都唔知龜鐵搞呢篤屎搞到咁有乜野用……冇晒意義……
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章efilm » 2010-03-02, 19:37

正正經經減價 / 搞吓自動十送一咪仲好,而家個個咁 print 都晒咗唔少熱敏紙,又唔方便又唔環保。
頭像
efilm
地球會員

文章bananasims » 2010-03-02, 21:47

旺角東站嗰部收得好埋,每朝經過都拍一拍
要我排隊等就咪搞
bananasims
太陽會員

文章b_kevin_e » 2010-03-03, 19:18

bananasims 寫:旺角東站嗰部收得好埋,每朝經過都拍一拍
要我排隊等就咪搞

屯門站嗰部揚到hihi :oops: 係B出口附近,唔多人就假 :oops:
之前都冇咁多人,唔知MTR係咪做左好多promote
琴日6點同9點經過都好多人排(仲要有人一次過用5張八仔黎印)
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

回到 [C1c] 公共運輸及基建

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 10 位訪客