假若要將烏蠅頭退役……

公共運輸、社會基建及交通網絡。

版主: a252, Andy

假若要將烏蠅頭退役,你會唔贊成?

贊成,烏蠅頭又嘈又易壞,換咗佢最好
52%
反對,烏蠅頭好正架!
14%
是但,換唔換對我嚟講冇所謂
34%

總投票數 : 29

Re: 假若要將烏蠅頭退役……

文章chungcf2006 » 2009-07-21, 10:43

大大師兄 寫:話之你度門加刀片定紅外線,唔該攪攪個閂門 PA 先。 :evil:

不如每列列車都set一套Hi-Fi,手動出,轉方向/目的地就換CD/卡式帶 :lol:
圖檔
頭像
chungcf2006
土星會員

文章kirisame » 2009-07-22, 09:39

MLR學曬英國佬:低MT比,"大力"摩打(相對)

講真,佢改成通勤型就好UPGRADE下,最少改MT比啊

總的而言,唔退都要同我掉曬去北環!
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

文章chungcf2006 » 2009-07-22, 14:06

kirisame 寫:MLR學曬英國佬:低MT比,"大力"摩打(相對)

最勁係M-Train都係都城嘉慕出嘅,都係翻新車,都冇MLR咁多病痛
會唔會係M-Train多數係隧道行走,受損&溫度影響相對較低

MLR嘅情形就好似一件M碼嘅衫特登改做XL碼,好極有限 :(
M-Train就好似係一件本身係一件XL碼,只不過改一改D圖案,好好多 :)
圖檔
頭像
chungcf2006
土星會員

文章kirisame » 2009-07-22, 17:29

chungcf2006 寫:
kirisame 寫:MLR學曬英國佬:低MT比,"大力"摩打(相對)

最勁係M-Train都係都城嘉慕出嘅,都係翻新車,都冇MLR咁多病痛
會唔會係M-Train多數係隧道行走,受損&溫度影響相對較低

MLR嘅情形就好似一件M碼嘅衫特登改做XL碼,好極有限 :(
M-Train就好似係一件本身係一件XL碼,只不過改一改D圖案,好好多 :)

好似係隧道入面溫度先至高呢 :P
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

文章lrt-505 » 2009-07-24, 17:44

chungcf2006 寫:
Frenchfriezz 寫:
大大師兄 寫:(如果用 SP1900 換走 MLR,非常好,不過 d 電視最好跟 MLR 排,正好多)

完全唔能夠接受到你既講法囉,呢D咁既廢mon真係要黎都哂氣,盞俾龜鐵多個轟炸途徑
千狗又樣衰到死,其實換番車殼類似MLR既就夠,總之我唔要起步仲慢過阿婆行路既廢車啦 :evil:

Freeman 寫:MLR正 :evil:

你幾時學埋BNN咁亂嗡廿四,一時一樣

聽講千九起步只係同M-Train一樣快 :shock:

MLR:2.5km/h/s
SP1900:3.6km/h/s
M-Train:3.6km/h/s
K-Stock(KTL,TKL):4.7km/h/s

是否很多人都將SP1900的起動速度與K-Stock相同
1058+1005@505
頭像
lrt-505
土星會員

文章kirisame » 2009-07-29, 10:00

東涌K冇4.7啊MA :oops:
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

上一頁

回到 [C1c] 公共運輸及基建

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 32 位訪客