本人處男之作

模擬樂園-多次打破虛擬主題公園建設銷售記錄的遊戲。

版主: RCT4

版面規則
  • 如果文章有相關的子版面,應到該子版面發表而非在本版面。

本人處男之作

文章alized » 2008-04-04, 14:54

小弟用左2個鐘去試整一個惡劣既公園,
希望大家多多指教,

處男之作, 仲未靈活運用得到各種材料~

圖檔
圖檔
圖檔
alized

Re: [分享] 本人處男之作

文章bananasims » 2008-04-04, 15:12

講真 -.- 麻麻...
啲牆變到好似隔音牆咁 =.=
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章RCT4 » 2008-04-04, 15:20

一個好既開始,等如成功既一半。
你已經吾錯,但係學壇主話,D牆真係似隔音牆咁,你益係起好個頂佢
仍需努力
頭像
RCT4
火星會員

文章bananasims » 2008-04-04, 15:22

少少意見
廣場(即係隻飛馬)應該放去啲開揚既地方,咁樣好睇好多
可以整到凱旋門咁,四條大街直達個廣場咁樣會好好多
至於隔離個商店區上面個屋頂,我會拆咗佢起一個無頂既大街,再隔離放置
過山車都係咁樣
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章BennyChan » 2008-04-04, 15:30

My Coaster is quite good you can add this to ur park

[ 本文章最後由 BennyChan 於 2008-4-4 07:32 編輯 ]
BennyChan

文章alized » 2008-04-04, 15:30

小弟吾係好明壇主講既野- -
可吾可以清楚少少- -""
alized

文章RCT4 » 2008-04-04, 15:43

佢話你D glass wall好似公路邊D隔音屏
頭像
RCT4
火星會員

文章alized » 2008-04-04, 16:07

原帖由 RCT4 於 2008-4-4 07:43 發表 圖檔
佢話你D glass wall好似公路邊D隔音屏

呢樣野我自己都覺- -"
但係吾知RCT4 你有咩材料建議比我用作天花呢-.-?
因為我覺得而家呢種天花超怪

另問:我下載左既野應該放係邊(例如燈果種)
alized

文章RCT4 » 2008-04-04, 17:24

D無心機既人通常都係搵D有幾大得幾大既天花放上去
你可以參考一下我里個:
圖檔
^車站後面棟野
D牆同圓拱天花用左VodhinsGirdersNGlass里set景物,而最底下層牆同D平既天花就用番color wall set(內置)

P.S. Down既野放係C:/programme file/Atari/Roller Coaster Tycoon 3/style/themed (有D例外)
頭像
RCT4
火星會員

文章alized » 2008-04-04, 18:25

你呢個 VodhinsGirdersNGlass里set 係邊到下載到- -?
因為吾知點解下載區內有好多既下載點我都下載吾到-.-"
alized

文章RCT4 » 2008-04-04, 20:08

Em....本身我係Vodhins.net度down架,不過宜家佢仲未搵到新伺服器寄存,所以以下里條link會慢D :
http://98.130.102.38/e107/download.php?view.392

[ 本文章最後由 RCT4 於 2008-4-5 09:15 編輯 ]
頭像
RCT4
火星會員

文章alized » 2008-04-04, 20:19

吾該哂你先-.-
吾怪得我搵親Vodhins.net既連結都上吾到-.-
仲以為係我部機有事

我想問應該放係邊- -?
吾多識放呢d野

[ 本文章最後由 alized 於 2008-4-4 12:55 編輯 ]
alized

文章bananasims » 2008-04-04, 21:07

之前 RCT4 已經講咗
P.S. Down既野放係C:/programme file/Atari/Roller Coaster Tycoon 3/style/themed (有D例外)
bananasims
太陽會員

文章alized » 2008-04-04, 21:23

但係佢果個檔案 多左3個類似 Doughnuts Fire Ring Particle.frw 既檔案, 點放- -?

另外 RCT4同埋壇主 可以比你地MSN我嗎-.-?
可以方便請教你地d事

[ 本文章最後由 alized 於 2008-4-4 13:26 編輯 ]
alized

文章RCT4 » 2008-04-05, 09:15

啊! 你down落黎果個係吉普車筋肉擂台黎架!
個.frw放係Atari/Roller Coaster Tycoon 3/particle effect度
VodhinsGirdersNGlass:
http://98.130.102.38/e107/download.php?view.392

P.S.其實,里度仲好過MSN,可以有多D人回應你既問題......
頭像
RCT4
火星會員

文章JOPHY » 2008-04-06, 11:56

仍 有 進 步 的 空 間 !
JOPHY

文章SkyBread » 2008-04-18, 23:27

D車係睇得唔坐得定係真嫁?..
SkyBread

文章RCT4 » 2008-04-19, 09:26

景物黎架
頭像
RCT4
火星會員

文章ycwong » 2008-05-18, 21:01

其實個D巴士站係邊度Download的?
ycwong

文章LCK » 2008-06-22, 00:36

點可以有咁大個犘天輪?
LCK

下一頁

回到 [A3] 模擬樂園 3

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 40 位訪客