過山車王傳說(Post#10)

模擬樂園-多次打破虛擬主題公園建設銷售記錄的遊戲。

版主: RCT4

版面規則
  • 如果文章有相關的子版面,應到該子版面發表而非在本版面。

過山車王傳說(Post#10)

文章RCT4 » 2008-02-26, 20:41

以下係一個我忙緊既project。我打算最後以電影形式公佈。
首先,我作左個故事:
A long time ago, some Ancient Greeks built a steel machine and put it into a temple. They said that machine offered a wide variety of track elements and they called it "Mysterious rail" and it is used for rescuing people who work in the factory when the factory get some accidents.
But, one day, this coaster suddenly disappeared. Since then, nobody saw that machine. And this became a legend.
When the world's first roller coaster was completed, this legend started to spread in the roller coaster companies. And those people called that disappeared coaster "The King of Coasters" and they also called that type of coasters as "Extened Coaster".
Many people want to prove the legend, so they burnt some factories. However the Mysterious Rail didn't appear and those people even killed by the fires. Also nobody has seen that coaster since its disappear.
Many years later, a person heard about that legend. He opened a factory and started to do researches about this amazing machine.
When his researches is closed to complete, his factory caught a fire. And this provided him a chance to meet this Mysterious Rail......

由於我早於Atari Forum發表相同過山車,所以我用英文寫。本人英文吾係好勁,有錯不妨講。
暫時既製成品:
圖檔
^過山車係廟裏面既時候
圖檔
^間工廠
圖檔
^入口
圖檔
^office
圖檔
^food court
圖檔
^過山車既炒車實驗場
圖檔
^生產工場
圖檔
^路軌
圖檔
^組裝機械人

正式完成前會不斷更新,有地方想改,不妨提出。
------------------------------------------
我既project:
[影片下載、分享、貼圖] 過山車project : Maverick (野馬)
http://bbs.i-circle.net/viewtopic.php?t=6105
[貼圖、分享、影片下載]過山車project: Dragster (衝刺車)
http://bbs.i-circle.net/viewtopic.php?t=6180
[貼圖] Flying Machine (神翼)(coming soon)
http://bbs.i-circle.net/viewtopic.php?t=6205
頭像
RCT4
火星會員

Re: [影片下載,分享,貼圖]過山車王傳說(Post#10)

文章bananasims » 2008-02-26, 20:56

好勁 =.=
諗下都整到個道路安全城 =.=
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

Re: [影片下載,分享,貼圖]過山車王傳說(Post#10)

文章銘仔 » 2008-02-26, 23:02

好似有部left既:o
點整架?
頭像
銘仔
金星會員

文章JOPHY » 2008-02-27, 01:27

好 好 心 機 咁 BOR ..
   不 過 Food Court D 枱 椅 咁 靚 既 ...
JOPHY

文章RCT4 » 2008-02-27, 17:18

原帖由 銘仔 於 2008-2-26 15:02 發表 圖檔
好似有部left既:o
點整架?

Sorry,我唔知你問咩
原帖由 JOPHY 於 2008-2-26 17:27 發表 圖檔

好 好 心 機 咁 BOR ..
   不 過 Food Court D 枱 椅 咁 靚 既 ...

當然啦CSO黎嘛
頭像
RCT4
火星會員

文章JOPHY » 2008-02-28, 00:00

原帖由 RCT4 於 2008-2-27 17:18 發表 圖檔

Sorry,我唔知你問咩

當然啦CSO黎嘛

仲 以 為 工 程 有 進 展 ... 即 係 入 嚟 睇 吓 ...
   點 知 未 有 嘢 睇 ! ><"" 快 D NA ! 好 期 待 AR !
JOPHY

文章RCT4 » 2008-03-02, 12:39

2/3
Small update: 在故事中提及既第一座過山車完工:
圖檔
^第一座過山車: Switchback Railway
P.S.我有一個壞消息:
Atari Forum果班人好似吾係好想同我合作做里個project,所以我希望你地可以全力幫我,多D上黎,將你既想法話陴我聽。
頭像
RCT4
火星會員

文章JOPHY » 2008-03-02, 18:52

原帖由 RCT4 於 2008-3-2 12:39 發表 圖檔
2/3
Small update: 在故事中提及既第一座過山車完工:
圖檔
^第一座過山車: Switchback Railway
P.S.我有一個壞消息:
Atari Forum果班人好似吾係好想 ...

第 一 座 ? 過 山 車 好 似 唔 系 好 吸 引 !
JOPHY

文章RCT4 » 2008-03-06, 21:01

6/3
Small update:繁忙既工廠
圖檔

圖檔
^我地有龐大既車隊

P.S.我宜家暫定於星期六開始拍攝!

[ 本文章最後由 RCT4 於 2008-3-6 21:04 編輯 ]
頭像
RCT4
火星會員

文章RCT4 » 2008-03-13, 21:21

Sorry,托左咁奈。影片終於出爐啦!
我希望你地鐘意
(段片太長,放唔到上YouTube)
http://www.megaupload.com/?d=5929Y1YT
頭像
RCT4
火星會員

文章JOPHY » 2008-03-13, 21:38

嘩 ... 400MB !
JOPHY

文章bananasims » 2008-03-13, 22:10

個人認為... 其實用劇本製作器去做會唔會好啲 -.-?

MegaUpload download 唔到, 唔知點樣
圖檔
我想睇下成條過山車係點 :$
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章BennyChan » 2008-03-14, 17:02

點解會有食品店???
點解會有Food Court?

[ 本文章最後由 RCT4 於 2008-3-14 20:02 編輯 ]
BennyChan

文章RCT4 » 2008-03-14, 19:48

原帖由 bananasims 於 2008-3-13 22:10 發表 圖檔
個人認為... 其實用劇本製作器去做會唔會好啲 -.-?

MegaUpload download 唔到, 唔知點樣

我想睇下成條過山車係點 :$ ...

MegaUpload要down左個toolbar先下到,至於用劇本製作器去做會唔會好啲,點解?
劇本製作器同自由模式都係一樣
仲有,你係指第一座過山車定係Mysterious Rail?
點解會有食品店???

睇下故事
仲有,Please don't double post, learn to use the edit button. <- From biogal 版主 on Atari Forum

[ 本文章最後由 RCT4 於 2008-3-14 19:54 編輯 ]
頭像
RCT4
火星會員

文章bananasims » 2008-03-14, 20:47

唔知叫乜野, 呢幅圖

劇本製作器可以改下啲圍欄同樂園大門
bananasims
太陽會員

文章RCT4 » 2008-03-15, 08:58

原帖由 bananasims 於 2008-3-14 20:47 發表 圖檔
唔知叫乜野, 呢幅圖

劇本製作器可以改下啲圍欄同樂園大門

里座係世界上第一座過山車, Switchback Railway.
頭像
RCT4
火星會員

文章AR輝=] » 2008-03-15, 10:42

分配给贵国 (Hong Kong) 的全部下载通道均已占用。请在几个小时后再次尝试,或安装 Megaupload 工具条立即获得通道 - 安装了工具条后,您即不再受通道限制!
=,=唔想dl野~_~
AR輝=]

文章RCT4 » 2008-03-15, 10:48

原帖由 AR輝=] 於 2008-3-15 10:42 發表 圖檔
分配给贵国 (Hong Kong) 的全部下载通道均已占用。请在几个小时后再次尝试,或安装 Megaupload 工具条立即获得通道 - 安装了工具条后,您即不再受通道限制!
=,=唔想dl野~_~ ...

MegaUpload係咁架啦,但係Atari Forum上面佢地個個都得。如果我用rapidshare既話又麻煩,一時得,一時又吾得,一時又話File not found。
頭像
RCT4
火星會員

文章bananasims » 2008-03-15, 12:40

呢座過山車我有興趣睇下佢成條軌道
仲有啲車點上返去

MegaUpload 咁耐都 down 唔到 =.=
個工具列已經比人發現係間諜軟件...唔好裝
bananasims
太陽會員

文章RCT4 » 2008-03-15, 16:31

原帖由 bananasims 於 2008-3-15 12:40 發表 圖檔
呢座過山車我有興趣睇下佢成條軌道
仲有啲車點上返去

MegaUpload 咁耐都 down 唔到 =.=
個工具列已經比人發現係間諜軟件...唔好裝

圖檔

圖檔
^兩組好簡單既Wooden Coaster
圖檔
^Switchback Railway設計圖

關於Megaupload,你地認為可以再post上邊度?
頭像
RCT4
火星會員

下一頁

回到 [A3] 模擬樂園 3

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 11 位訪客