好耐冇玩模擬樂園啦:) 重玩第一架雲霄飛車 *20/07/2012 更新

模擬樂園-多次打破虛擬主題公園建設銷售記錄的遊戲。

版主: RCT4

版面規則
  • 如果文章有相關的子版面,應到該子版面發表而非在本版面。

好耐冇玩模擬樂園啦:) 重玩第一架雲霄飛車 *20/07/2012 更新

文章Chiu1993 » 2012-07-09, 17:15

超級新手 勿插-.-

20/7/2012
終於完成 -o-
最後我改左少少路軌
同埋改左色

入面個湖既最大特色!!!!!!!!!就係
遠睇唔會發現佢係一個湖黎 :oops:

圖檔

我本來仲想加d建築物係山腰果到
但係一稔起自己用建築物既功力
即刻放棄 :( :( :(
最後剩係用地山加埋亂咁放樹做背景
而且 我再上網睇下真實過山車既support
發現自己用support既程度都係非常低劣 :roll:
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔

當然 我放相既準則係呈現作品已經比較完美既一面
所以...
期望愈大 失望愈大 :lol:
最後由 Chiu1993 於 2012-07-20, 15:18 編輯,總共編輯了 4 次。
Chiu1993
天王星會員

Re: 好耐冇玩模擬樂園啦:) 重玩第一架雲霄飛車半製成品

文章帥童`030 » 2012-07-12, 16:10

好耐冇人po野了 :shock:
d 加速減速內置嗎?
帥童`030
天王星會員

文章Chiu1993 » 2012-07-12, 22:58

帥童`030 寫:好耐冇人po野了 :shock:
d 加速減速內置嗎?

近排得閒所以玩番
但係e到好冷靜 lol...

全部都內置家
冇修改個影片
Chiu1993
天王星會員

文章帥童`030 » 2012-07-13, 15:16

真係超級冷清....= =

呢排我自己都整緊個樂園....^^
帥童`030
天王星會員

文章Chiu1993 » 2012-07-14, 23:04

帥童`030 寫:真係超級冷清....= =

一玩番模擬樂園就好有熱心整樂園
整落就知麻煩-.-
我一日都唔敢整太耐
驚好快悶 冇哂動力

其實上面坐過山車我已經delete左
因為有好幾樣景物都同條軌唔夾
搵唔到代替品都唔識整lol

而家重新起過一坐
定好路軌鋪緊地形 要不斷save 又不斷整過重新load過

1坐過山車都整好耐 咪話樂園-....-

大家一齊加油啦!!!!!!!!!!
Chiu1993
天王星會員

文章帥童`030 » 2012-07-15, 22:04

Chiu1993 寫:
帥童`030 寫:真係超級冷清....= =

一玩番模擬樂園就好有熱心整樂園
整落就知麻煩-.-
我一日都唔敢整太耐
驚好快悶 冇哂動力

其實上面坐過山車我已經delete左
因為有好幾樣景物都同條軌唔夾
搵唔到代替品都唔識整lol

而家重新起過一坐
定好路軌鋪緊地形 要不斷save 又不斷整過重新load過

1坐過山車都整好耐 咪話樂園-....-

大家一齊加油啦!!!!!!!!!!

話說我覺得上面條過山車玩上去好似好正, 但我覺得佔地大左d, 或者個站可以dum d 心機搞下
我好鐘意整一座平山...而家個樂園用左幾日鋪左個地下鐵軌 東南西北 四個站, 北站要用電梯上山..
最後起好運輸網路先發現..wild! 既電梯係有bug的 :oops: :cry:
帥童`030
天王星會員

文章bananasims » 2012-07-16, 09:14

我都覺得加座山同啲景物感覺上無咁突冗 :oops:
同埋電梯有咩 bug :oops: :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Chiu1993 » 2012-07-16, 17:12

聽聞電梯係咪識上唔識落x_x

我起過一坐size細d
我都有念住加地形
可惜太新手 地形係咁整錯
不斷重新load過 進度極慢-o-

上面更新左少少圖片
Chiu1993
天王星會員

文章帥童`030 » 2012-07-16, 23:25

bananasims 寫:我都覺得加座山同啲景物感覺上無咁突冗 :oops:
同埋電梯有咩 bug :oops: :oops:

我座山平架, 起完都好樣衰XD 就咁拉高佢再去除邊緣....

個bug係個樂園save,下次開返入面d人唔會識得出黎= = 一直係架lift度..
帥童`030
天王星會員

文章帥童`030 » 2012-07-16, 23:26

Chiu1993 寫:聽聞電梯係咪識上唔識落x_x

我起過一坐size細d
我都有念住加地形

上面更新左少少圖片

我都唔識地形...
如果郁d地 d路就會起到好樣衰
所以我最多都係起座平既山...
睇返高度,起到岩岩踩到條線
帥童`030
天王星會員

文章Chiu1993 » 2012-07-17, 10:25

帥童`030 寫:
Chiu1993 寫:聽聞電梯係咪識上唔識落x_x

我起過一坐size細d
我都有念住加地形

上面更新左少少圖片

我都唔識地形...
如果郁d地 d路就會起到好樣衰
所以我最多都係起座平既山...
睇返高度,起到岩岩踩到條線

有個地形工具咪可以整平個地下既
你可以先起一坐好長既山脈
之後係山脈既山腰 用''整平''果個工貝起d平地
或者索性係山腰用平頂山 起平地
最後再幫平頂山既山坡 整到冇咁斜

簡單黎講咪姐係一坐尖既山mix一坐平既山 lol

甘整睇上去咪似一個山 但係山坡被人工削平
甘咪有平地可以用 又唔會樣衰
Chiu1993
天王星會員

文章帥童`030 » 2012-07-18, 14:22

:o 之前無乜研究其他工具既分別........ :oops:
帥童`030
天王星會員

文章Chiu1993 » 2012-07-18, 21:20

開個新既地圖 亂咁用一陣 都會上手ga la~

我今日係到清d冇用既cs
清清下唔小心delete 左d 要既野
仲要上網搵唔番lol....
Chiu1993
天王星會員

文章帥童`030 » 2012-07-26, 12:21

Chiu1993 寫:開個新既地圖 亂咁用一陣 都會上手ga la~

我今日係到清d冇用既cs
清清下唔小心delete 左d 要既野
仲要上網搵唔番lol....

lol ,我無乜cs, 好似得3~4套......= =
帥童`030
天王星會員

Re: 好耐冇玩模擬樂園啦:) 重玩第一架雲霄飛車 *20/07/2012 更新

文章Chiu1993 » 2012-07-26, 19:24

Chiu1993
天王星會員

Re: 好耐冇玩模擬樂園啦:) 重玩第一架雲霄飛車 *20/07/2012 更新

文章帥童`030 » 2012-07-27, 22:40

Chiu1993 寫:http://www.customscenerydepot.com/cslist/index.php?content=scenery
多到你用唔哂

其實我怕太多CS會lag, (我部腦07年買好廢的)

我而家有既CS 只係飛機棚/glass wall modified/車站mod(黃黑間既月台)

呢幾個 :lol:

多謝你個網先 :)
帥童`030
天王星會員

文章Chiu1993 » 2012-07-28, 09:07

帥童`030 寫:
Chiu1993 寫:http://www.customscenerydepot.com/cslist/index.php?content=scenery
多到你用唔哂

我而家有既CS 只係飛機棚/glass wall modified/車站mod(黃黑間既月台)

應該唔會 我反而多地形lag
Chiu1993
天王星會員

文章帥童`030 » 2012-07-31, 23:53

Chiu1993 寫:
帥童`030 寫:
多到你用唔哂

應該唔會 我反而多地形lag

:? 為地形lag少少都無辦法啦 :lol:
帥童`030
天王星會員

回到 [A3] 模擬樂園 3

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 11 位訪客