試整地鐵

模擬樂園-多次打破虛擬主題公園建設銷售記錄的遊戲。

版主: RCT4

版面規則
  • 如果文章有相關的子版面,應到該子版面發表而非在本版面。

試整地鐵

文章efilm » 2010-01-15, 19:21

之前響 youtube 見過有人響 RCT3 整地鐵,我今日試吓自己整個,原來唔係太難整。 :D
如果得一個出口的話就要挖兩個窿(一個係要用來露出出/入閘口來起地㡳的路,一個係用來整通去地面的出口)

相片:
http://img64.imageshack.us/slideshow/we ... 957023.jpg

------------
正話試過 imageshack 個 flash 版本 player,發覺播果時會 zoom in,效果冇咁好。
頭像
efilm
地球會員

Re: 試整地鐵

文章bananasims » 2010-01-15, 20:56

最正係整升降機連接高原同埋地面
我無整過全隧道,不過因為景觀同位置問題,將個單軌列車喺樂園門口下低穿過
起地鐵隧道好 lag
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章RCT4 » 2010-01-15, 22:23

其實我e+有1set港鐵既CTR係手, 但係因為我係跟足比例黎整, 所以卡卡都廿幾米長, fit唔落內置d路軌, 而我又想等埋自製路軌推出, 有排都唔出。

我個人都係吾多鐘意全地下, 不過up to you啦, 我自已就鐘意有街景睇
頭像
RCT4
火星會員

文章efilm » 2010-01-15, 22:36

RCT4 寫:其實我e+有1set港鐵既CTR係手, 但係因為我係跟足比例黎整, 所以卡卡都廿幾米長, fit唔落內置d路軌, 而我又想等埋自製路軌推出, 有排都唔出。

我個人都係吾多鐘意全地下, 不過up to you啦, 我自已就鐘意有街景睇

因為呢隻車個樣對比起其他內置的車個樣普通咗啲,同埋又似地鐵果啲車,所以用咗佢來整。
單軌果啲就當然要放出來啦 :D

出 Q 版咪得
其實果啲模係用咩軟件整同埋大概係點整,邊度有啲 resources 睇吓?

仲有唔知點解一到夜晚就會見到地面有路軌個影同埋車站啲燈光,唔知係咪 setting 問題定係本身的 bug?
頭像
efilm
地球會員

文章RCT4 » 2010-01-15, 22:47

efilm 寫:出 Q 版咪得
其實果啲模係用咩軟件整同埋大概係點整,邊度有啲 resources 睇吓?

http://bbs.i-circle.net/viewtopic.php?f=77&t=9441
Q版係for萬一整唔成自製路軌出既版本(里個會容易兼快好多)
efilm 寫:仲有唔知點解一到夜晚就會見到地面有路軌個影同埋車站啲燈光,唔知係咪 setting 問題定係本身的 bug?

係bug。 因為佢乜野個影, 唔里係地上面定地下面, 都投影到地上面。
頭像
RCT4
火星會員

文章蛙xDD » 2010-06-21, 13:42

方便係方便,但真係lag到傻
蛙xDD
天王星會員

文章蛙xDD » 2010-06-21, 13:46

整架單鬼車,係樹林到穿越,很好 :P
蛙xDD