弱智

對於本討論區的意見及投訴,同時亦是 I-Circle 討論區的公告板,請會員多加留意。
版面規則
  • 假若文章違規或有問題,請盡量檢舉而非在此發表主題。
  • 不要在本版面吹水。

弱智

文章hkmtrhah » 2009-12-12, 15:29

圖檔
你話我唔話你係弱智嘅咁你想我話乜?
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

Re: 弱智

文章ccya965041 » 2009-12-12, 15:34

您也可以在管理員允許的情況下,發送私人訊息給其他會員。

SEND個個人訊息去第二個會員都要經過管理員個關,
有無咁曲啊? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
頭像
ccya965041
木星會員

文章hamu278 » 2009-12-12, 15:39

ccya965041 寫:您也可以在管理員允許的情況下,發送私人訊息給其他會員。

有無咁曲啊? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

管理員唔會遂封訊息檢查,而係部分討論區可以將私人訊息功能關閉。
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章ccya965041 » 2009-12-12, 15:48

hamu278 寫:
ccya965041 寫:您也可以在管理員允許的情況下,發送私人訊息給其他會員。

管理員唔會遂封訊息檢查,而係部分討論區可以將私人訊息功能關閉。

咁講真,話明私人訊息,如果突然俾管理員抽起而不獲另行通知,
咁管理員是否又侵犯私隱之嫌疑?
頭像
ccya965041
木星會員

文章efilm » 2009-12-12, 16:00

果段字係竹貓星球譯的,英文原文係咁:
Welcome to the User Control Panel. From here you can monitor, view and update your profile, preferences, subscribed forums and topics. You can also send messages to other users (if permitted). Please ensure you read any announcements before continuing.

呢句咁樣寫係因為要就返每個 forum admin 的 setting 唔同。有啲 forum 係冇開 PM 功能。個句子係唔會有個 conditional statement 來因應唔同 setting 而顯示。
如果你地得閒的話咪重新譯過晒 phpBB 的 string

PM 的內容放入 database 係應該唔會加密(最少 Discuz 唔會),至於啲 admin 會唔會入 database 睇啲人的 PM 我就唔知啦。
頭像
efilm
地球會員

文章hamu278 » 2009-12-12, 16:31

ccya965041 寫:
hamu278 寫:

咁講真,話明私人訊息,如果突然俾管理員抽起而不獲另行通知,
咁管理員是否又侵犯私隱之嫌疑?

phpBB 冇版面比 admin check 你 pm
不過 admin 有冇咁得閒,特登入 database 刪 pm,我就唔知喇
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章hamu278 » 2009-12-12, 16:32

efilm 寫:果段字係竹貓星球譯的,英文原文係咁:
Welcome to the User Control Panel. From here you can monitor, view and update your profile, preferences, subscribed forums and topics. You can also send messages to other users (if permitted). Please ensure you read any announcements before continuing.

呢句咁樣寫係因為要就返每個 forum admin 的 setting 唔同。有啲 forum 係冇開 PM 功能。個句子係唔會有個 conditional statement 來因應唔同 setting 而顯示。

PM 的內容放入 database 係應該唔會加密(最少 Discuz 唔會),至於啲 admin 會唔會入 database 睇啲人的 PM 我就唔知啦。

岩岩 check 過,phpBB 都唔會加密 PM 8-)
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章ccya965041 » 2009-12-12, 16:34

咁姐係無監管,而所有管理員都有權睇PM,
OK,GET IT
頭像
ccya965041
木星會員

文章hamu278 » 2009-12-12, 16:37

ccya965041 寫:

咁姐係無監管,而所有管理員都有權睇PM,
OK,GET IT

斷估 BNN 唔會將 MySQL 個密碼比晒其他管理員架 :oops: :oops:
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章bananasims » 2009-12-12, 16:52

MySQL 密碼得我一個知
你地啲 PM,睇黎我有乜著數?
我啲時間嚴重缺乏,鬼得閒睇啲 PM
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章hkmtrhah » 2009-12-12, 17:58

其實呢,我係想問點解我個值係負數
But anyway the bug has been fixed, so fine.
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章bananasims » 2009-12-12, 18:17

因為我喺 phpbb_users 清全部 user_warnings 做 0 嗰陣無清到 phpbb_warnings 資料表啲記錄
phpBB 個 cron 自動執行清除過期警告時,將 user_warnings = user_warnings - 1
所以 -1
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Andy » 2009-12-12, 18:52

咁多個回覆,..都冇人搵到重點 :oops:
一睇就睇到樓主嘅重點係乜 :oops:
圖檔
Andy
金星會員

文章hamu278 » 2009-12-12, 20:37

Andy 寫:咁多個回覆,..都冇人搵到重點 :oops:
一睇就睇到樓主嘅重點係乜 :oops:

咁我係咪要講「好威威啊!」啊? :ugeek: :ugeek:
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

回到 [Z1] 服務台

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 18 位訪客