模擬市民 3 家庭、房屋、物品自訂顏色的分享。

文章EErops » 2012-05-17, 15:03

一個名 "月照灣",
圖檔

另一個是 "幽名谷"。
圖檔

這裡是介紹及下載的連結。
http://blog.yahoo.com/SimsLikeMagic/articles/page/1
最後由 EErops 於 2012-05-21, 01:21 編輯,總共編輯了 2 次。
頭像
EErops
天王星會員

Re: 分享以CAW自建的城鎮

文章ssd21345 » 2012-05-17, 16:33

你依家先知-_-我起有Create-A-world tool 個時已經知
bananasims食banana啦--->不准看
頭像
ssd21345
木星會員

文章EErops » 2012-05-17, 17:27

ssd21345 寫:你依家先知-_-我起有Create-A-world tool 個時已經知

:shock: 你嘅回覆真喺令我太傷心喇....直頭想死!

我喺分享緊我自已造嘅 Worlds, 喺 "造世界" 呀! 唔喺介紹緊 CAW 個 Software 呀! 造過世界嘅 Bros 都知到喺幾痛苦! 要逐顆樹督落去再轉少少等佢地睇起嚟唔會齊緝緝咁! 真喺要埋頭苦幹架...唔得! 你要入翻嚟, 睇清楚再回覆過 8-) !
頭像
EErops
天王星會員

文章bananasims » 2012-05-17, 19:37

好靚呀
雖然整樹好辛苦,但係下面幽名谷太少樹喇,尤其係市政府嗰頭,搞到有啲未完成既感覺 :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章EErops » 2012-05-17, 20:35

bananasims 寫:好靚呀
雖然整樹好辛苦,但係下面幽名谷太少樹喇,尤其係市政府嗰頭,搞到有啲未完成既感覺 :oops:

你應該喺旨喱度。因為响喱處有兩幅住宅用地。而且喱度喺其中一處 Vista Point。
圖檔

如果响度棟樹,就算最矮果啲,都會擋住屋望向海灘個 View!
圖檔

喱處就會擋住峽谷個 View!
圖檔
最後由 EErops 於 2012-05-18, 23:48 編輯,總共編輯了 1 次。
頭像
EErops
天王星會員

文章EErops » 2012-05-18, 23:46

bananasims 巴打講講之後。心就有啲.....! 望落就越睇越覺有啲礙眼!
於是乎就改之而後快...但一插就唔喺三兩顆嘅事,成幅地圖都怕插多咗佰幾二佰顆樹!但睇落就唔多覺多咗好多。

而家v2版睇落就喺咁。
圖檔

個海灘 view 要昇高少少個 cam 至望到沙灘盡頭。
圖檔

個峽谷 view 就喺咁。
圖檔
頭像
EErops
天王星會員

文章bananasims » 2012-05-19, 02:09

咁好睇好多.其實好多海灘屋前面都有樹遮住,有咩所謂啫 :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章ssd21345 » 2012-05-27, 13:03

好靚,整完分享到modthesims (http://www.modthesims.info) 或 the sims 3 exchange (http://www.thesims3.com/exchange)可以得到很多意見(好似日落XX....)(建議分享到modthesims ,因為人地先可以post意見) :D :lol:
bananasims食banana啦--->不准看
頭像
ssd21345
木星會員

文章EErops » 2012-05-27, 20:29

ssd21345 寫:好靚,整完分享到modthesims (http://www.modthesims.info) 或 the sims 3 exchange (http://www.thesims3.com/exchange)可以得到很多意見(好似日落XX....)(建議分享到modthesims ,因為人地先可以post意見) :D :lol:

先多謝 ssd 兄欣賞!
有喇! upload 咗上去 exchange 但喺影都冇! 都唔知去咗邊。而且我果兩個 worlds 無論 description 或者啲 lot 名全部喺繁體中文,仲移居咗成大班中文名嘅 townies 入去。恐怕 upload 上 modthesims 會有問題!
點都好, 等 ssd 兄完成咗果編 modthesims upload tutorial 再睇吓點先。
頭像
EErops
天王星會員

回到 [A1a] 模擬市民 3 分享

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 11 位訪客