名人不能做的事,做了就會名譽掃地

模擬市民 3 家庭、房屋、物品自訂顏色的分享。

名人不能做的事,做了就會名譽掃地

文章6610 » 2012-05-01, 21:03

之前有係其他地方分享過呢個topic,而家想再係呢度分享多次(我係重新打過,順便更新左少少)

名人不能做的事:

1. 在公眾地方嘿咻
圖檔

2. 未婚產子
只要你係未結婚既情況下生左個仔,不論男女,都會比人話未婚產子,就算已經訂婚都會。
如果唔想比人話,咁就最好結左婚先生仔,又或者係大肚既時候結婚。
圖檔

3. 當眾咬人
呢個只會係吸血鬼名人先會發生既事。如果各位吸血鬼名人又想吸人血,又怕名譽掃地既話,可以試下『外賣』。就係打電話叫其他模擬市民去你屋企,咁就算屋企門口有狗仔隊,只要係你屋企入面,你想點咬點吸血都唔係問題。
圖檔

4. 說謊
如果你既人仔有第三者,就會名譽掃地。
圖檔
另外,人仔既另一半(正室)就會有個負面心情
圖檔

5. 離婚
假如你既人仔有第三者,或者你既人仔會想離婚。但身為名人就要諗清楚,因為一離婚,人仔就會名譽掃地。
圖檔

6. 同怪物嘿咻
如果一個人類名人同吸血鬼結左婚,並發生關係,就會有機會名譽掃地。
注意既係,唔理吸血鬼係未名人,只要人類果一方係名人,就會有機會名譽掃地,但唔係次次都會比人話既,我之前果對名人,都係間中會名譽掃地。
圖檔
天王星會員

Re: 名人不能做的事,做了就會名譽掃地

文章bananasims » 2012-05-01, 21:36

好詳細 :shock: 好想加落去網站到
從怪物嘿咻…好似好衰 :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章6610 » 2012-05-02, 08:06

如果放上網站果度,就會有更多既人知道,咁就唔會突然名譽掃地(雖然有時係d狗仔隊亂寫....)

同怪物嘿咻,係我而家呢個家庭第2代果時發現,
因為有個人類女仔,我唔想佢變吸血鬼,但又想佢生吸血鬼bb,所以就搵左個吸血鬼.....
結果就名譽掃地,結婚之後,間唔中都會名譽掃地。
天王星會員

文章chung » 2012-08-05, 01:17

..我之前什麼都有,但沒法買通狗仔和沒法去市政府上訢 :(
chung
天王星會員

文章gordonfun1234 » 2012-09-03, 14:45

6610 寫:如果放上網站果度,就會有更多既人知道,咁就唔會突然名譽掃地(雖然有時係d狗仔隊亂寫....)

同怪物嘿咻,係我而家呢個家庭第2代果時發現,
因為有個人類女仔,我唔想佢變吸血鬼,但又想佢生吸血鬼bb,所以就搵左個吸血鬼.....
結果就名譽掃地,結婚之後,間唔中都會名譽掃地。

我大約知道點解會間吾中名譽掃地,因為在鎮中毀謗你既小人多數都係同你小人關係差既鎮民,如果每次名譽掃地之後,全鎮既人都會跌友好度,所以差關係的會更差,然後進入一個萬劫不復的循環中,直到一次我發怒火用超級秘技把所有人的友好度都推高~問題才得以解決~
我想問下放上網係指現實upload定係小人家中的電腦?
gordonfun1234
天王星會員

回到 [A1a] 模擬市民 3 分享

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 14 位訪客