名聲

模擬市民 3 家庭、房屋、物品自訂顏色的分享。

名聲

文章6610 » 2012-05-01, 21:27

之前有問過關於名聲既問題,不過好似冇咩人知道有呢樣野咁...
所以我就去研究,以下係我少少既發現:

首先要教大家點睇人仔既名聲:
圖檔

之後,我想介紹一下我發現既名聲:

1.忠誠
其實呢個名聲應該會係最容易得到,就算2個人之間唔係情侶,只要專一,都會有呢個名聲。
圖檔

方法:只要你個人仔係呢一刻只有一個戀人,係有其他人既地方,只要做少少浪漫既動作,就會得到。
不過我有其中一個人仔,佢有一個女人係專同我呢個人仔生仔(當時只得佢一個心儀對像),所以就突然有『忠誠』,
而有『忠誠』既時候,我呢個人仔正正係屋企訓緊教。

而最正既係,如果有『忠誠』既話,呢對人仔就會有個正面心情,只要『忠誠』仲係度,呢個心情就會一直係度。

2.愛情騙子
如果唔想你既人仔變成『愛情騙子』,咁就最好避免同其他人太親密
圖檔
方法:只要你既人仔已經正式交往或結婚既情況下,同第2個人仔太親密(只要係心儀對像就會當係第三者),之後就會得到『愛情騙子』

3.探索可能的機會
如果得到『愛情騙子』之後,同小三分手後,就會自動變由『愛情騙子』變成『探索可能的機會』。
圖檔

4.愛玩
其實同『愛情騙子』幾相似,唔同既係, 『愛情騙子』係要其中一方有名份,而『愛玩』就完全冇名份。
意思就係,如果你個人仔同時有幾個心儀對像,但你個人仔仲係單身既,咁就會變成『愛玩』
圖檔

5. 情場的狂蜂浪蝶
其實呢個我都係岩岩先玩到,仲要係得一個,所以唔係太肯定,如果有人有更多資料,可以提供番。
圖檔

暫時得到『情場的狂蜂浪蝶』既人仔,佢現時有4個心儀對像,同時有4個仔(仲有個未生出黎),但全部女人都冇名份。我估計,只要同時有4個心儀對像,就會有『情場的狂蜂浪蝶』

不過點都好,以上咁多個名聲,好似係得『忠誠』有d影響,其他既,又好似唔多影響人仔識人,所以只係純粹分享下。
天王星會員

Re: 名聲

文章IMMIO » 2012-09-02, 02:20

我反而想知,點做"負心人" :D
IMMIO
木星會員

Re: 名聲

文章雲彌 » 2014-01-15, 12:49

忠誠之後系忠貞不逾
雲彌
天王星會員

回到 [A1a] 模擬市民 3 分享