一個軟件搞到我部電腦福哂佳

電腦系統、網絡與軟件,以及流動電子器材。

一個軟件搞到我部電腦福哂佳

文章lsp » 2009-04-15, 21:46

Eraser <~ 呢個
我開頭諗住用佢來清 d 刪唔凈既檔
點知原來唔刪得 C 盤, 會認錯檔, 刪錯野,
我後尾無聊睇說明書先知 :evil:
e+ 搞到個 IE 壞左, 上唔到網, 狂重裝 IE8 N0w :evil:
激死 :evil:
頭像
lsp
地球會員

Re: 一個軟件搞到我部電腦福哂佳

文章hkmtrhah » 2009-04-15, 21:58

洗機 / Recovery 啦 :oops:
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章Freeman » 2009-04-15, 22:06

用咩鬼IE :oops:
Freeman
地球會員

文章Lemon233 » 2009-04-15, 22:57

咁搞嘢,會認錯檔都有 :D :D
升上大學之後, 我們一起回老家結緍吧
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章lsp » 2009-04-15, 23:46

iamfreeman 寫:用咩鬼IE :oops:

搞掂左個 IE
有 d 網用 ActiveX 一定要用 IE :P

pcyc 寫:洗機 / Recovery 啦 :oops:

Recovery 唔到架喇, 個軟件專用來 Del 凈 d 野
e + 搞掂左知既問題, 唔知第 2 時仲會有嘜問題

Lemon233 寫:咁搞嘢,會認錯檔都有 :D :D

仲笑 :o
頭像
lsp
地球會員

文章bteonnsg » 2009-04-16, 01:27

聽講IE係連住D同WINDOWS好大關連的FILE
無左IE
你個WINDOWS :lol: :lol:

(好似係,SAUCE BY GOLDEN)
bteonnsg
地球會員

文章Lemon233 » 2009-04-16, 12:57

lsp 寫:

Recovery 唔到架喇, 個軟件專用來 Del 凈 d 野

有冇XP安裝光碟呀...用嚟修復Windows咪仲快
升上大學之後, 我們一起回老家結緍吧
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章人仔 » 2009-04-16, 13:12

bteonnsg 寫:

無左IE

要剷ie係唔可以用一般方法剷 8-)
頭像
人仔
金星會員

文章lsp » 2009-04-16, 16:38

Lemon233 寫:
lsp 寫:

有冇XP安裝光碟呀...用嚟修復Windows咪仲快

有, 不過修復會搞過哂 d 登錄檔, 唔制 :oops:

人仔 寫:
bteonnsg 寫:

無左IE

要剷ie係唔可以用一般方法剷 8-)

就咁響 新增或移除程式 度刪左, 然後再響 元件 度刪埋,
佢系統都會留番有用既檔, 唔怕 :P
頭像
lsp
地球會員

文章大大師兄 » 2009-04-16, 19:49

用 CCleaner 咪得囉 :oops:
圖檔
大大師兄
地球會員

回到 [C4] 電腦