Msn 係資本主義國家既產物- -?

電腦系統、網絡與軟件,以及流動電子器材。

Msn 係資本主義國家既產物- -?

文章lsp » 2009-04-11, 17:26

難怪中國大陸不愛用 MSN,原來 MSN 是資本主義社會下的產物。

別再裝了,最近更新到 MSN 9.0,在新增聯絡人之後,竟然出現了以下畫面,問我要不要移到「資本資料」,微軟你真是把資本主義徹底實踐在軟體中了,來~拍個照留紀念 圖檔

圖檔
轉至「PCuSER 電腦人
今日無聊上網既時候發現 :oops:
真係諷刺 :lol: ( 差 d 唔識寫
頭像
lsp
地球會員

Re: Msn 係資本主義國家既產物- -?

文章人仔 » 2009-04-11, 19:06

呢個係WLM泥
頭像
人仔
金星會員

文章efilm » 2009-04-11, 22:59

有無人知英文原文果度係點寫? :oops:
頭像
efilm
地球會員

文章lsp » 2009-04-12, 00:19

efilm 寫:有無人知英文原文果度係點寫? :oops:

應該凈係中文打錯咋下話- -?
頭像
lsp
地球會員

文章efilm » 2009-04-12, 00:51

lsp 寫:

我想睇返原文係寫乜
唔係的話睇唔到中文版錯乜。
頭像
efilm
地球會員

文章lsp » 2009-04-12, 11:44

efilm 寫:
lsp 寫:

我想睇返原文係寫乜

「基本資料」 :oops: 唔係咩 ?
拼音的話有機會打錯 :oops:
頭像
lsp
地球會員

文章hamu278 » 2009-04-12, 16:13

lsp 寫:
efilm 寫:
lsp 寫:

我想睇返原文係寫乜

基:ji1
資:zi1

咁又係喎 :oops: :oops:
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章Lemon233 » 2009-04-12, 17:34

hamu278 寫:
lsp 寫:
efilm 寫:
lsp 寫:

我想睇返原文係寫乜

估計簡體版都有呢個錯 :oops:
升上大學之後, 我們一起回老家結緍吧
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章人仔 » 2009-04-12, 19:55

Lemon233 寫:
hamu278 寫:
lsp 寫:
efilm 寫:
lsp 寫:

我想睇返原文係寫乜

估計簡體版都有呢個錯 :oops:

可能簡體版係個雞字泥
頭像
人仔
金星會員

回到 [C4] 電腦

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 11 位訪客