問新機配置

電腦系統、網絡與軟件,以及流動電子器材。

Re: 問新機配置

文章Lemon233 » 2009-03-12, 13:04

Frenchfriezz 寫:更新:

AcBel API5PC38 R8 607W 80Plus 火牛
A-DATA DDR-2 800MHz 2G Ram
GIGABYTE GA-EP45-UD3P P45 MB
Inno3D GTX260-GOLD PCI-E 896MB DDR3 HDMI
Intel Core 2 Quad Q9650 (3GHz) CPU/12M BOX 盒裝
WD 640GB 6400AAKS SATA II/ 16MB HDD
Buffalo 3.5" 320G DriveStation Combo Ext. HDD HD-HS320IU2(諗下先,而家已經overbudget左)
LG GH-22LS30 22X SMulti DVD Writer L/S,SATA
機箱/風扇(未諗過買邊隻好)

(遲D先買) Logitech MX3200 laser Keyboard+mouse set

GTX260...真有錢[sosad]
升上大學之後, 我們一起回老家結緍吧
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章Freeman » 2009-03-12, 15:52

DriveStation 有需要?
Freeman
地球會員

文章Frenchfriezz » 2009-03-12, 19:27

iamfreeman 寫:DriveStation 有需要?

原本都係諗住買黎做data backup…

死喇,而家部舊機冇DVD機,燒唔到Vista碟 :cry:
W7同埋XP齊齊過唔到Genuine Advantage :cry: :cry: :cry: 臨換機先搞D咁既麻煩野俾我
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章Lemon233 » 2009-03-12, 20:40

Frenchfriezz 寫:
iamfreeman 寫:DriveStation 有需要?

原本都係諗住買黎做data backup…

死喇,而家部舊機冇DVD機,燒唔到Vista碟 :cry:
W7同埋XP齊齊過唔到Genuine Advantage :cry: :cry: :cry: 臨換機先搞D咁既麻煩野俾我

W7你冇beta key?
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章Frenchfriezz » 2009-03-12, 21:51

Lemon233 寫:W7你冇beta key?

入左但一樣係冇用
頭像
火星會員

文章Lemon233 » 2009-03-12, 21:58

Lemon233 寫:W7你冇beta key?

入左但一樣係冇用

有無做Activate :?:
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章Frenchfriezz » 2009-03-13, 18:02

Lemon233 寫:有無做Activate :?:

原來係BIOS set錯日期,而家冇事喇

聽日砌機喇,仲未搵到人幫手[sosad]
iamfreeman係咪真係幫我砌先? 8-)
頭像
火星會員

文章Freeman » 2009-03-13, 18:06

有個問題, 可唔可以過多一個星期
過埋MOCK先 :oops:
Freeman
地球會員

文章Frenchfriezz » 2009-03-13, 20:57

iamfreeman 寫:有個問題, 可唔可以過多一個星期

唔洗喇咁,我都係自己去啦…

*部死人機好快就玩完,今日已經出左四次BSoD :evil:
頭像
火星會員

文章Freeman » 2009-03-13, 21:30

iamfreeman 寫:有個問題, 可唔可以過多一個星期

唔洗喇咁,我都係自己去啦…

*部死人機好快就玩完,今日已經出左四次BSoD :evil:
真係唔識既交低比人幫手啦 ;)
Freeman
地球會員

文章Frenchfriezz » 2009-03-13, 22:32

iamfreeman 寫:真係唔識既交低比人幫手啦 ;)

正都信唔信得過?俾佢砌完有冇得拎番D盒?砌機收幾錢? :( :( :( :( :(
頭像
火星會員

文章Freeman » 2009-03-13, 22:55

iamfreeman 寫:真係唔識既交低比人幫手啦 ;)

正都信唔信得過?俾佢砌完有冇得拎番D盒?砌機收幾錢? :( :( :( :( :(

我朋友:
$150-200, 正都, D盒會比番晒你
Freeman
地球會員

文章Frenchfriezz » 2009-03-13, 22:59

iamfreeman 寫:我朋友:
$150-200, 正都, D盒會比番曬你

非常好#good#咁係你面前砌定係去客服砌完先通知你去拎?
頭像
火星會員

文章Freeman » 2009-03-13, 23:17

iamfreeman 寫:我朋友:
$150-200, 正都, D盒會比番曬你

非常好#good#咁係你面前砌定係去客服砌完先通知你去拎?

叫你一小時後回來
Freeman
地球會員

文章Frenchfriezz » 2009-03-15, 00:31

激死我,boot disk failure囉

*boot sequence完全冇問題,都唔知點解會咁。
頭像
火星會員

文章Freeman » 2009-03-15, 00:32

Frenchfriezz 寫:激死我,boot disk failure囉

*boot sequence完全冇問題,都唔知點解會咁。
佢幫你裝?
Freeman
地球會員

文章Frenchfriezz » 2009-03-15, 00:36

iamfreeman 寫:佢幫你裝?

我買漏左,臨時臨急係旺角落車去旺電買

隻DVD機係朋友幫我砌,我邊識呢D野
頭像
火星會員

文章Freeman » 2009-03-15, 01:10

iamfreeman 寫:佢幫你裝?

我買漏左,臨時臨急係旺角落車去旺電買

隻DVD機係朋友幫我砌,我邊識呢D野

DVD機唔難..
應該得2-3條線
1條SATA/ATA
1條聲
1條電源

試下睇說明書..
Freeman
地球會員

文章Frenchfriezz » 2009-03-15, 01:11

iamfreeman 寫:DVD機唔難..
應該得2-3條線
1條SATA/ATA
1條聲
1條電源

試下睇說明書..

冇聲線喎?
頭像
火星會員

文章Freeman » 2009-03-15, 01:11

iamfreeman 寫:DVD機唔難..
應該得2-3條線
1條SATA/ATA
1條聲
1條電源

試下睇說明書..

冇聲線喎?

新機好似有D唔駛(唔肯定)
但一定有另外兩條...
Freeman
地球會員

上一頁下一頁

回到 [C4] 電腦