[問題] Firefox 每次更新都會無左部份曲奇...

電腦系統、網絡與軟件,以及流動電子器材。

[問題] Firefox 每次更新都會無左部份曲奇...

文章木木 » 2007-12-03, 00:38

*-) Firefox 每次更新都會無左部份曲奇...

每次自動更新之後

所有原本已經登入為永久儲存cookie(登錄有效期)嘅 DZ 論壇

我都要全部重新再 LOGIN 過

已經試過好幾次

逢係更新都會咁樣

但只係 DZ 論壇嘅先有咁嘅問題

其他會用到cookie嘅網站唔會有影響

例如 : leobbs 或 其他要 LOGIN 嘅網站...

*-) 究竟係 FIREFOX 嘅問題定係 DZ 嘅問題呢???

:( 可以避免嗎???

[ 本文章最後由 木木 於 2007-12-3 00:39 編輯 ]
木木

Re: [問題] Firefox 每次更新都會無左部份曲奇...

文章bananasims » 2007-12-03, 12:53

em... 更新之前去
工具 -> 選項 -> 個人隱私 -> 顯示 Cookies -> 留意下個論壇既結束時間等...係咪永久定點
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

Re: [問題] Firefox 每次更新都會無左部份曲奇...

文章木木 » 2007-12-03, 13:10

現不在家暫看不到

但我經常瀏覽的幾個DZ論壇我肯定是已選了永久保持登入的

而每次更新後, 全部DZ的都變了未LOGIN

其他非DZ而要LOGIN的網站完全沒有影響....
木木

文章efilm » 2007-12-03, 13:46

我都係咁
次次更新完都要 log in 過晒 d 野
頭像
efilm
地球會員

回到 [C4] 電腦

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 22 位訪客